Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Έχει δίκιο ο Μόσχος αλλά πού να το βρει; Τον "έφαγαν" οι "τρίτοι και ο Ισαάκ"

Γκυρίνης - Κυτούδης
-Φέρε λεφτά Ισαάκ από το ΕΣΠΑ τώρα που έφυγε ο Μόσχος

Παρότι και ο Μόσχος, όπως και ο Συρόπουλος, δεν έστειλε την επιστολή εγώ θα ασχοληθώ μ΄ αυτή και θα ρωτήσω εισαγωγικά: Αφού έχεις τόσες πολλές διαφωνίες γιατί παραμένεις ακόμα σύμβουλος του Γκυρίνη και δεν γίνεσαι ανεξάρτητος; 
Πάμε τώρα στην επιστολή καθαυτή.
Ευτυχώς ο Μόσχος επιλέγει να μην κάνει χρήση τσιτάτων ή κομματιών από.....
λογοτεχνικά ή φολοσοφικά έργα. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην εκτίθεται και ο νοών νοείτω.
Επανέρχομαι όμως με το αρχικό ερώτημα: Επισημαίνω νέου κάτι το οποίο φαίνεται ότι παραβλέπεται συστηματικά. Όταν κάποιος διαφωνεί σε κομβικά ζητήματα είτε σηκώνεται και φεύγει από την δημοτική ομάδα και γίνεται ανεξάρτητος είτε παραιτείται καθολικά και πάει σπίτι του. Παρατηρούμε όμως ορισμένους να διαφωνούν καίρια με τον δήμαρχο και την πρακτική του και να μη φεύγουν από την δημοτική ομάδα. Νέα πολιτικά ήθη αφενός και υπέρμετρη ανοχή εκ μέρους του Γκυρίνη αφετέρου.


Πάμε τώρα στα όσα υπέγραψε ο παραιτηθείς. Αρχίζοντας την ανάγνωση κανείς θα διαπιστώσει ότι ο Γκυρίνης τον παρακαλούσε προεκλογικά και ότι τον παρέσυρε τρόπω τινά και έγινε υποψήφιος σύμβουλος. Το αφήνω ασχολίαστο διότι το επιχείρημα είναι υψηλοτάτου επιπέδου και δεν τα αντιλαμβάνομαι αυτά τα νοήματα.
Συνεχίζουμε. Υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο Γκυρίνης εγκατέλειψε το δήμο και ότι παράδοσε τη διοίκηση σε "τρίτα" πρόσωπα και παράλληλα λέει η επιστολή ότι αντί να γίνεται συλλογική διοίκηση(!) ο Γκυρίνης κρύβεται. Είναι προφανές ότι υπάρχει σύγχυση του συντάκτη της επιστολής διότι θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο δήμος διοικείται με συγκεκριμένο και σαφή τρόπο που προβλέπεται από τους νόμους. Συλλογική διοίκηση δεν υπάρχει ούτε στον ΤΟΕΒ που προεδρεύει. Υπάρχουν όργανα και ο ρόλος ενός εκάστου προβλέπεται ρητά. Τώρα, πώς είναι δυνατόν ένας δημοτικός σύμβουλος όπως ο εν λόγω έφτασε στο σημείο να απαιτεί συνδιοίκηση αυτό μπορεί να το απαντήσει ο ίδιος αφενός και ο Γκυρίνης αφετέρου που άφησε τέτοιες πρακτικές να ανθίσουν. Διότι, όλοι γνωρίζουν την ιδιαίτερη μεταχείριση του Μόσχου εκ μέρους του Γκυρίνη που τον έκανε "πρώτο μάγκα" στην σχολική του επιτροπή. Όλοι γνωρίζουν ότι ο ίδιος ο δήμαρχος έβαλε πλάτη και εμφανίζονταν ο Μόσχος ως ο εξυγιαντής της υπερχρεωμένης σχολικής επιτροπής. Όλοι γνωρίζουν ότι με την ανοχή του Γκυρίνη ο Μόσχος είχε αναλάβει ατύπως το ρόλο του αντιδημάρχου Παιδείας και εκπροσωπούσε το δήμο, άκουσον άκουσον, σε συζητήσεις για το αν και ποιο δημοτικό σχολείο θα υποδειχθεί τα προσφυγόπουλα για φοίτηση. Όταν κόπηκαν αυτά τα μεγαλεία ο Μόσχος ανακάλυψε παρεμβάσεις "τρίτων", ανακάλυψε ανικανότητα του Γκυρίνη κλπ κλπ
Βέβαια, θα το πω ακόμα μια φορά. Δε φταίει ο Μόσχος που υποδύεται τον ήρωα αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος που πέρσι τον Δεκέμβριο όταν σε τηλεοπτική εκπομπή είχε πει τα μύρια όσα και ένα σωρό αστήρικτα πράγματα ο Γκυρίνης όχι μόνο δεν του έδειξε τον δρόμο της εξόδου αλλά έκανε πως δεν άκουσε και τώρα τα βρίσκει μπροστά του. Επέλεξε ο δήμαρχος τον ήπιο δρόμο και το δρόμο της λογικής αλλά για να περπατήσεις αυτό το δρόμο πρέπει να θέλουν να τον περπατήσουν και οι άλλοι, όχι μόνος σου. Δεν έχει ουσία τότε.

Πάμε παρακάτω. Εδώ ο παραιτηθείς αναφέρεται στην διαμάχη του με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Ισ. Χαλκίδη (φωτ. δεξιά). Είναι προφανές ότι έχει άδικο διότι το πολιτικό όργανο είναι ο αντιδήμαρχος και κατ΄ επέκταση ο ίδιος ο δήμαρχος και όχι ο πρόεδρος της σχ. Επιτροπής. Συνεπώς, άργησε να παραιτηθεί από πρόεδρος της σχ. Επιτροπής αφού ο νόμος αυτό λέει. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα. Βέβαια, τίποτα από όλα αυτά που περιγράφει και τα οποία είναι σοβαρά, δε θα γινότανε αν υπήρχε η διάθεση για συνεργασία. Ωστόσο, καμιά διάθεση για συνεργασία δεν υπήρξε και μοιραία οδηγηθήκαμε στην εξέλιξη αυτή που ξαναλέω άργησε να έρθει.

Αποκαλεί τον Ισ. Χαλκίδη "άσχετο αντιδήμαρχο" επικαλούμενος δηλώσεις του ότι θα φέρει λεφτά από το ΕΣΠΑ κλπ. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν έγιναν αυτές οι δηλώσεις. Αυτό που είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι ότι ο αντιδήμαρχος έχει μια ιδιαίτερη λειτουργία η οποία ενίοτε προκαλεί αντιδράσεις και προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να ξεπεραστούν ή να μην ανακύψουν ποτέ αν φρόντιζε να μη λειτουργεί κατά μόνας αλλά συνεργαζόμενος με τους συναδέλφους του. Ωστόσο, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά στον ίδιο τον δήμαρχο που καλείται να το αντιμετωπίσει.
Βρήκα αυτή τη φωτογραφία που "μιλάει" από μόνη της.
Είναι 11/4/2014 στα Τρίκαλα, προεκλογικός αγώνας. Ο
Μόσχος είναι επί της υποδοχής του Γκυρίνη και σε όλα
τα φωτογραφικά πλάνα δίπλα του. Είναι που δεν ήθελε να
ασχοληθεί και τον παρέσυρε ο Γκυρίνης. Σε όλα τα πλά-
να χαμογελάει γιατί το νιώθει, δεν πιέζεται από κανέναν.
Και  σ΄ αυτό το ίδιο. Όλοι χαμογελούν. Όλοι; Όχι όλοι
Αυτός που δε χαμογελάει προφανώς κάτι σκέφτεται εκεί-
νη την ώρα. Το τί σκεφτότανε ίσως μου το πει τώρα, ίσως
και όχι. Όμως ό,τι και να σκεφτότανε δίκιο είχε 

Τέλος, ο παραιτηθείς κλείνει με μια παράγραφο ειρωνική πλην όμως αποφεύγει να κάνει χρήση κάποιου συγγραφέα (αρχαίου ή σύγχρονου) ή  κάποιου ρητού ή σοφίσματος. Αυτό είναι καλό διότι δε δίνει λαβή για σχόλια.
Αυτά για την επιστολή και κλείνω με την επαναφορά της απορίας μου: Γιατί παραμένουν μέλη μιας δημοτικής ομάδας με την οποία έχουν τόσες πολλές διαφωνίες; Γιατί δεν γίνονται ανεξάρτητοι; Μήπως επειδή δεν έχει αρκετές καρέκλες στην απέναντι πλευρά; Υπάρχει λύση και αυτή είναι να καθίσουν όλοι μαζί στην πίσω σειρά της πλευράς που σήμερα κάθονται. Απλά είναι τα πράγματα.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ
Ο ΚΥΤΟΥΔΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΚΙΔΗ. ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΤΑΙ ΩΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΚΥΤΟΥΔΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΥΤΟΥΔΗ Ο ΣΙΜΨΙΡΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Το βέβαιο είναι ότι ο κύριος δήμαρχος θα το βρει από τον κύριο Χαλκίδη και όχι από τον κύριο Κυτούδη. Ο κύριος αντιδήμαρχος έκαψε αρκετούς και δεν του κοστίζει τίποτα να κάψει ακόμα έναν.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον αδικεις τον Κυτουδη και ας πουμε βγαζεις λαδι τον χαλκιδη της γνωστης οικογενειαρχειας. Καπου μαλλον τα μπερδεψες. Ο ενας ας πουμε οτι δουλεψε, ο αλλος - αλλοι απο το δημοσιο τρωνε και ετσι θα συνεχισουν.
Ο Δημαρχος οφειλε να προστατεψει αυτους που τον υποστηριξαν , αλλα μαλλον βγαζει λευκη σημαια και δινει το αρμα στον χαλκιδη.
Απλα εμεις οι απλοι σιχαθηκαμε τους αεργους ή αυτους που εκαναν προκοπη μεσω της πολιτικης και γεμισαν ευρωπουλα οι τσεπες τους.
Οποτε με το κατεστημενο της σιχαμενης πολιτικης δεν θελουμε σχεσεις. Προτειμουμε ανθρωπους που δουλεψαν και πιθανον να ξερουν τι σημαινει δουλεια. Πραγμα αγνωστο για τα γνωστα πολιτικα μορφωματα - λαμογια - τεμπελαραδες .
Ο χρονος θα δειξει.
Και εσυ επαναστατης ήσουν καποτε, μην το ξεχνας....

Ανώνυμος είπε...

Σε πάω με χίλια για το σχολιασμό , αλλά με χίλια πάω και τον Αντιδήμαρχο Σάκη Χαλκίδη για την επιμονή του και την οξυδέρκεια του. Μόνο εσείς οι δύο θα μπορούσατε με μαθηματική ακρίβεια να βάλετε ταφόπλακα στην δημοτική ομάδα του Γκυρίνη. Θερμά συγχαρητήρια. Συνεχίστε είμαστε μαζί σας. Πάμε όλοι μαζί!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χθες ηταν ο Αλεξόπουλος, ο Ναλπάντης, ο Κυτούδης, ο Συρόπουλος κτλ,κτλ....που έστειλαν κάποιον άσχετο Γκυρίνη στη δημαρχία.
Αύριο θάναι κάποιοι άλλοι ....κοψοχέρηδες,{με την βοήθεια των διάφορων Τασιόπουλων,Παναγιώτιδων,Μπρουσκέλιδων, Ναλμπάντιδων κτλ} που θα θάψουν για μια ακόμη φορά τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Με τις ευλογίες φυσικά πάντοτε των διάφορων ...ακολοθούντων το στράτευμα, δημοσιογράφων [ο θεός να τους κάνει τέτοιους].
Άξιος της τύχης του αυτός ο τόπος που ευδοκιμούν όλα αυτά τα παρασάνταλα φίδια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΦΙΛΕ ΤΡΕΧΟΥΝ Κ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ Κ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΛΑΘΟΙ ΕΣΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΖΕ.

Ανώνυμος είπε...

Μοχλα ο Γκυρινης θελει γιατρο ο Ισαακ Χαλκιδης τον ειπε μηδεν κ τιποτα κ τον ξανακανε αντιδημαρχο κ τωρα ο Μιχαλης θελει να κατεβει για Δημαρχος.Μεχρι να ξυπνησει τι επαθε με τον Ισαακ θα ειναι αργα.Τελικα ρε μοχλα ποσο εξυπνο δημαρχο στηριζεις.Αξιος ο μισθος σου καλη πενα δεν λεω αλλα ρε μοχλα αν βαλει ο Αλεξοπουλος η ο Χαλκιδης θα κλεισει η στροφιγγα κ σε τρομαζει.Ξεχασα να σε αναφερω οτι ο Μιχαλης εχει κ τον γιαννακη του διπλα στον δημαρχο κ τα μαθαινει ολα.Αρε Γκυρινη δεξιε της πλακας.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε, φύγε, δήλωσε παραίτηση, κάνε κάτι... Μην γίνεσαι αυτοξεφτύλας και άλλο. Κράτα τουλάχιστον το πρόσωπο. Σαν δήμαρχος το έκαψες. Διαβάζοντας τα σχόλια μόνο αυτό σαν απλός πολίτης σου προτείνω. Κρίμα , αλλά δυστυχώς δήμαρχε έχασες το παιχνίδι. Πως το έχασες? Εσύ ξέρεις καλύτερα απο τον καθένα. Εκτός και εαν σου πρότειναν καμία θέση για την επόμενη δημαρχία και κάνεις αυτά που κάνεις. Αλλά να θυμάσαι ότι ο κόσμος δεν θέλει πολιτικούς πλέον, τους σιχάθηκε. Διαλέγεις και παίρνεις.
Κρίμα.
Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκυρίνης το μόνο λάθος που έκανε ήταν ότι έδωσε αξίωμα σε Κυτούδη και Συρόπουλο και δεν άλλαξε νωρίς ως αποτυχημένο τον ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ.
Σήκωσε καφάλι ο ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ και έκανε ομάδα για να διαλύσει την παράταξη αλλά αυτά θα βρει μπροστά του στις εκλογές γιατί δεν θα τα ξεχάσουμε θα του θυμίζουμε ότι ήταν ο αποστάτης και Σιμπιλίδης του Γκυρίνη θα ήταν άμα μπορούσε να τον ρίξει. Βλέπετε όμως τα χούγια δεν κόβονται και όποιος κατάλαβε κατάλαβε

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΚΥΤΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΓΚΥΡΙΝΗΣ?ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟ 2019 ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΟΥΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΓΚΥΡΙΝΗ ΕΚΑΝΕ ΟΜΑΔΑ?150000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΤΡΩ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΧΑΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΟΛΟ ΣΤΑ ΚΑΒΑΣΙΛΑ.ΕΛΕΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΣ.ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?ΡΩΤΑΏ?

Ανώνυμος είπε...

Χαρουλη δεν σου αρεσε για το βολιωτικο?Για αυτο δεν το σηκωνεις?

Xronika είπε...

Κοίτα να δεις ανώνυμε 11Νοεμβρίου-7:14.
Πρέπει να είσαι τεράστιος μαλάκας, δεν εξηγείται αλλιώς η βλαχοπαπαριά που έγραψες παραπάνω.
Σαν πως σε φαίνεται ρε τιτανομαλάκα ότι εγώ θα κάθομαι πάνω από τον υπολογιστή 24 ώρες το 24ωρο για να βάζω τα σχόλια που στέλνεις μόλις έρθουν; Αυτό νομίζεις;
Κοίτα να δεις. Θα μπεις και θα κάνεις σχόλιο και θα ζητάς συγνώμη λέγοντας ότι "Χαρούλη με συγχωρείς που είμαι τιτανομαλάκας, δε θα το ξανακάνω"/
Αν δεν το κάνεις σε κόβω από τα σχόλια και τράβα αλλού να ξεκαβλώνεις. Εντάξει;