Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Κάνει ο Χαλκίδης θαύματα; Η απάντηση είναι απλή: ΝΑΙ κάνει

Ούτε θα ζητήσει ούτε το χρειάζεται το χρίσμα ο Μιχάλης
απ΄τη ΝΔ. Ο ίδιος είναι υπεράνω και εκφράζει όλο το λαό

-Ποιον θεωρεί δεδομένο ο Μιχάλης;

-Τι απάντηση πήρα όταν το ρώτησα;


Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι για ακόμη μια φορά επαληθεύεται το γνωμικό: "Το θαύμα διαρκεί τρεις (3) μέρες και το μεγάλο τέσσερις (4)". Και λυπάμαι διότι..... το "θαύμα Χαλκίδη" κράτησε ούτε τρεις μέρες το έρμο και συνεπώς δεν ήταν καν θαύμα. Ας μη μιλήσουμε για "μεγάλο θαύμα". Ας το αποφύγουμε.


Θα ρωτήσει κάποιος: και που το ξέρεις εσύ ρε Μόχλα; Έμαθες να αξιολογείς και τα θαύματα τώρα; 
Σωστή η ερώτηση και η απορία που πιθανόν να τεθεί και ως εκ τούτου θα πρέπει να απαντήσω, να δώσω εξηγήσεις.

Όταν κάποιος που θέλει να διοικήσει το δήμο, να γίνει δήμαρχος δηλαδή, και αποφασίζει να δημοσιοποιήσει την απόφασή του αυτή είναι προφανές ότι έχει κάνει τις σχετικές κινήσεις, επαφές, κρούσεις και διαπιστώνει εν τοις πράγμασι τις διαθέσεις των δυνητικών συνεργατών του, υποστηρικτών του κλπ. Αυτό δεν είναι το φυσιολογικό; Δε σηκώνεσαι ένα πρωί και λες "εγώ θα γίνω δήμαρχος". Έτσι νομίζω δηλαδή.

Λέω λοιπόν ότι γνωρίζω πως ο Χαλκίδης έκανε επαφές. Είτε δια ζώσης είτε τηλεφωνικές είτε μέσω τρίτου ανθρώπου που έκανε την κρούση εκ μέρους του. Έκανε ο άνθρωπος τις επαφές του και όλως παραδόξως όλοι όσοι προσεγγίστηκαν είπαν "Ευχαριστώ Μιχάλη αλλά δε με ενδιαφέρει η περίπτωση". Ναι, όλοι μα όλοι και αναφέρομαι σε ανθρώπους που εγώ γνωρίζω, είναι εν ενεργεία πολιτικοί ή έχουν πρόσφατη αποστρατεία. Και αναφέρομαι σε δέκα περίπου προσωπικότητες ευρύτατα γνωστές σε όλο το δήμο.

Παρά τις αρνήσεις που εισέπραξε ο Μιχάλης πήρε την απόφαση να προχωρήσει με το ...λαό. Ποιον λαό θα πει κανείς αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα να νομίζει ότι μπορεί να εκφράσει το λαό καλύτερα από τους άλλους. Προχωράει με το λαό ο Μιχάλης αφού όπως τόνισε πολλάκις στην Δευτεριάτικη συνέντευξή του εδώ και καιρό γίνεται αποδέκτης λαϊκών πιέσεων να σώσει τον τόπο. Αυτό που είπε εμένα με ανακούφισε. Μου έλυσε μια απορία που είχα εδώ και μήνες που πάω τακτικά στη Μελίκη και έβλεπα στην "Μελικιόστρατα" κάτι λεωφορεία να πάνε και νάρχονται και δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι ακριβώς γινότανε. Ήτανε ο λαός που  μίσθωνε λεωφορείο και πηγαίνανε στο σπίτι του Χαλκίδη και τον ικέτευαν να σώσει τον τόπο. Άνθρωπος είναι και μοιραία λύγισε από τα πολλά παρακάλια και ενέδωσε. Ενέδωσε στη λαϊκή απαίτηση να γίνει ο άνθρωπος αυτός που στις πλάτες του θα σηκώσει το βάρος της ανατροπής του Γκυρίνη και όποιου άλλου σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του για να λυτρώσει τον τόπο από την κακομοιριά, την οπισθοδρόμηση και την μιζέρια.

Κάνει λοιπόν θαύματα ο Χαλκίδης; Η απάντηση είναι ότι κάνει. Αυτό που κατάφερε να κάνει είναι να δώσει πολιτικούς πόντους στον νυν δήμαρχο Γκυρίνη και ο νοών νοείτω. Κάνει θαύματα αλλά ο ίδιος δεν είναι ούτε υποψία θαύματος. Κατανοητόν;

Σε αναλυτικό ρεπορτάζ θα γράψω με ποιους έκανε επαφές και τι απαντήσεις πήρε. Τώρα θα κλείσω με την απάντηση που πήρα εγώ σε ένα ερώτημα που έθεσα σε κολλητό του Αλεξόπουλου:
-Πήρε πολλά τηλέφωνα ο Μιχάλης, το ξέρεις;
-Το ξέρω. Στον Νίκο πήρε;
-Και που να ξέρω ΄γω; Εσύ ξέρεις και πες
-Που να πάρει ρε Χάρη; Πλάκα κάνεις;
-Πιθανόν δεν πήρε γιατί τον θεωρεί δεδομένο εξ αιτίας της πολύχρονης φιλίας τους.
-Επίτηδες το κάνεις γιατί θες να με εκνευρίσεις.

Αυτός ήταν ο διάλογος και εσείς τώρα μπορείτε να βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.
Όσο δε για το επιτελείο Χαλκίδη να του πω το εξής: Να εύχεται να έχω διάθεση να ασχολούμαι με τον Μιχάλη για να τον θυμηθεί ο κόσμος. Χάρη σας κάνω μάγκες γιατί σε δυο μήνες ούτε εσείς δε θα θυμάστε το ...θαύμα της Δευτέρας.

Καλό Σαββατοκύριακο

Δεν υπάρχουν σχόλια: