Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Καλή η ανακοίνωση αλλά με ανακοινώσεις δουλειά δε γίνεται

-Οι εγκαταλείψεις καλά κρατούν
-Η ρύπανση εντός πόλης συνεχίζεται
-Τα αδέσποτα αυξάνονται

Πολύ σωστή η ανακοίνωση που υπογράφει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η οποία αφορά στους....
σκύλους κατά βάση που έχουμε, όσοι έχουμε πλην όμως δεν παύει να ένα ακόμα γράμμα στον ...Θεό. 
Πολύ σωστός ο νόμος που αναφέρει η ανακοίνωση πλην όμως τα αδέσποτα όσο πάει και αυξάνονται, η εγκάταλειψη σκυλιών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και όσο περνάει ο καιρός τόσο θα εντείνεται. Λύση δε φαίνεται να υπάρχει αφού ουδείς θέλει να προβεί σε μέτρα που θα κόψει τον κόμπο, τον γόρδιο δεσμό.
Αυτό όμως που μπορεί να γίνει είναι να σταματήσουν οι βόλτες που κάνουν στα σκυλιά τους οι συμπολίτες μέσα στα πάρκα ή στους δρόμους της πόλης και τα βλέπουν περιχαρείς να κάνουν τις ανάγκες τους και αυτοί να συνεχίζουν αμέριμνοι. Χωρίς να έχουν φροντίσει να έχουν ένα φτυαράκι να μαζέψουν τα περιττώματα του σκυλιού τους. 
Τι κι αν υπάρχει σχετικός νόμος; Εφαρμόστηκε ποτέ; Όχι βέβαια.
Δείτε την ανακοίνωση του δήμου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
 Σύμφωνα με το ν. 4039/2012, άρθρο 5 όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4235/2014, ο ιδιοκτήτης δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται :
να μεριμνά για την σήμανση και την καταγραφή του ζώου του καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας να δηλώνει μέσα σε πέντε ημέρες την απώλεια του ζώου του σε κτηνίατρο να τηρεί τους κανόνες ευζωίας του ζώου και να μεριμνά για την κτηνιατρική εξέτασή του, να εφοδιάζεται με το διαβατήριο του ζώου του, εάν πρόκειται να ταξιδέψει με αυτό στο εξωτερικό
να μην εγκαταλείπει το ζώο του, να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου εκτός αν πρόκειται για σκύλο βοήθειας, να μεριμνά για τη στείρωσή τους, εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες, να προσκομίζει ή να αποστέλλει ταχυδρομικά, επί αποδείξει, στον οικείο Δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου του 
Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης σκύλου:
μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό
οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους
-για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του.
Η διαπίστωση παραβάσεων των διατάξεων των ανωτέρω νόμων επιφέρει την επιβολή προστίμων.

Ο Αντιδήμαρχος
Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης
Τόκας Σωτήριος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

- Κύριε μου, γαμώ τις υπηρεσίες σας! Ήρθα να καταγγείλω ότι ένα αδέσποτο από αυτά που κυκλοφορούν στην πλατεία με δάγκωσε.

- Μην ανησυχείτε κυρία μου, όπως όλοι οι Δήμοι και εμείς έχουμε στειρώσει τα αδέσποτα σκυλιά.

- Σας είπα ότι με δάγκωσε κύριε μου, όχι ότι με πήδηξε...