Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Στους βουλευτές του Σύριζα και στην Πολιτεία το "μπαλάκι" από τον Καλαϊτζίδη

-Η περιφέρεια ΚΜ έκανε ό,τι είχε δεσμευτεί. Σειρά σας τώρα να πράξτε τα δέοντα

Ανακοίνωση -δήλωση έκανε ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης σχετικά με την χρηματοδότηση των υποδομών υγείας στο νομό εκ μέρους της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας. Ο νομάρχης στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι η Περιφέρεια έκανε πράξη ό,τι είχε δεσμευτεί και τώρα είναι η σειρά της πολιτείας και της διοίκησης του Νοσοκομείου Βέροιας να πράξει αναλόγως.
Η δήλωση του νομάρχη είναι η εξής:


Όπως είχε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ο περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας, διασφαλίστηκε μέσω του νέου ΕΣΠΑ της ΠΚΜ, το ποσό των 5 εκ. ευρώ για την βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών υγείας, στο οποίο πρόσβαση θα έχει, μέσω της 3ης ΥΠΕ, το Νοσοκομείο Ημαθίας, τόσο για τις νοσοκομειακές μονάδες Βέροιας και Νάουσας, όσο και για το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.

Η νέα πρόσκληση προβλέπει την επέκταση και αναβάθμιση υφιστάμενων δομών και υποδομών υγείας στην Κεντρική Μακεδονία και χρηματοδοτεί ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας με στόχο τη βελτίωση  των παρεχόμενων  υπηρεσιών  δημόσιας υγείας. 
Οι προτάσεις που θα κατατεθούν προς χρηματοδότηση θα πρέπει να προσκομίσουν την έγκριση σκοπιμότητας του Υπουργείου Υγείας.
Ελπίζουμε ότι είναι κατανοητό στους πολίτες της Ημαθίας ότι από το ποσό των 16 εκ. ευρώ που διαχειρίζεται στον τομέα Υγείας η ΠΚΜ, τα 9 εκ. ευρώ πήγαν για την νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας.
Τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και εμείς, ως διοίκηση της Π.Ε Ημαθίας, πράξαμε στο ακέραιο, για αυτά που είχαμε δεσμευτεί και ανακοινώθηκαν από τον κ. Τζιτζικώστα, κατά την επιθεώρηση των εργασιών της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Βέροιας, στις 16 Οκτωβρίου του 2017.  
Διασφαλίσαμε  τα χρήματα σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η  πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων  δημοσιεύτηκε έγκαιρα. 
Περιμένουμε τώρα από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την 3η ΥΠΕ και την διοίκηση του Νοσοκομείου Ημαθίας, που έχουν την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ στην ιεράρχηση των αναγκών και την υποβολή  των προτάσεων των έργων, να συμπεριλάβουν και την προμήθεια αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Νάουσας, την οποία είχαν θέσει ως υψηλή προτεραιότητα κατά την διάρκεια της παρουσίας του κ. περιφερειάρχη στο  Νοσοκομείο της Βέροιας.

Είναι προφανές ότι είμαστε ανοικτοί σε συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου Ημαθίας, αλλά και τους βουλευτές της Περιφερειακής μας Ενότητας, ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού , από το Υπουργείο Υγείας, το καλύτερο δυνατό για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων μας και του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: