Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Οριστική λύση δίνει ο Γκυρίνης στην καθαριότητα- Αγοράζει νέα οχήματα

-Σε δανεισμό προχωρεί ο δήμος για αγορά 7 οχημάτων. Δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Η εικόνα που έχει κυρίως η πόλη της Αλεξάνδρεια αναφορικά με την καθαριότητα αφενός και η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του ΣΜΑ (μεταφόρτωση) αναγκάζει τη διοίκηση του Π. Γκυρίνη να προχωρήσει σε μια..... επιβεβλημένη, σε μια αναγκαία κίνηση. Να προμηθευτεί απορριμματοφόρα που να είναι λειτουργικά ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει με επιτυχία στην αποστολή της που είναι μεταξύ των άλλων και η παροχή υπηρεσιών στην καθαριότητα.


Για το σκοπό αυτό ήδη ο δήμαρχος, όπως πληροφορήθηκα σήμερα, βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου είχε συναντήσεις που θα επιτυχύνουν τη διαδικασία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμος θα συνάψει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ και θα προμηθευτεί έξι απορριμματοφόρα και ένα αυτοκίνητο που θα πλένει τους κάδους που προφανώς "δεν θα είναι καινούργια αλλά μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση", όπως μου είπαν χαρακτηριστικά αυτοί που ξέρουν το όλο σκηνικό.

Εκτιμώ ότι πρόκειται για μια αναγκαία κίνηση που θα αποσυμφορήσει την κατάσταση, θα την ομαλοποιήσει και θα δώσει λύση για τα επόμενα χρόνια στον τομέα αυτόν. Πρέπει βέβαια να σημειώσω και να υπενθυμίσω ότι προσωπικά θα αναζητούσα και άλλη λύση που έχει να κάνει με το μικτό σύστημα στην καθαριότητα. Δηλαδή θα ερευνούσα την δυνατότητα συνεργασίας του δήμου με ιδιώτη- εργολάβο στην καθαριότητα όπως έκαναν και άλλοι ΟΤΑ και μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών μείωσαν τα δημοτικά τέλη....

Δεν υπάρχουν σχόλια: