Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ολική επαναφορά Τόλκα με τη νίκη της Φώφης

Κλειδί για την οργανωτική επιτυχία του
αγώνα της Φώφης ο Τόλκας
-"δαγκωτό" Φώφη ο Ναλμπάντης, αν και "Βενιζελικός"!

Λογικό βρίσκω τον "θόρυβο" που προκλήθηκε τόσο πανελλαδικά όσο και στην  Ημαθία αναφορικά με τις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη του νέου ηγέτη ενός κόμματος που ακόμα δεν ξέρουμε το όνομά του ούτε και το πολιτικό του πρόγραμμα. Αναφέρομαι στις εκλογές όπου, όπως.....
δείχνουν τα πράγματα, θα έχει την Φώφη Γεννηματά ως ηγέτη δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί φόρμουλα να τετραγωνιστεί ο κύκλος ούτε να βγει ο ήλιος από τη ...Νάουσα.

Η Φώφη λοιπόν πρώτευσε πανελλαδικά όσο και στην Ημαθία. Στο πλευρό της τάχτηκαν σειρά στελεχών που κατά καιρούς απασχόλησαν με την πολιτική στάση τους την κοινή γνώμη όπως για παράδειγμα ο Άγγελος Τόλκας που ενώ χρημάτισε για ένα δίμηνο υφυπουργός του Πασόκ όταν ήρθε η ώρα την έκανε και συντάχθηκε στο πλευρό και στο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου και του ΚΙΔΗΣΟ. Ο Τόλκας λοιπόν πήρε πάνω του τον εκλογικό αγώνα τόσο σε επίπεδο Νάουσας όσο και σε νομαρχιακό και μπορεί κάλλιστα να του πιστωθεί η νίκη. 

Αν και "Βενιζελικός" ο Ναλμπάντης στήριξε Φώφη
Στενή συνεργασία είχε ο Τόλκας με μια σειρά άλλων τοπικών στελεχών όπως για παράδειγμα στην περιοχή της Αλεξάνδρειας με τον Κώστα Ναλμπάντη που φανερά και δημόσια στήριξε την Φώφη με ότι αυτό συνεπάγεται. Βέβαια, ο Ναλμπάντης "κανονικά" θα έπρεπε να στηρίξει Ανδρουλάκη δεδομένου ότι είναι φίλα προσκείμενος στον Βενιζέλο και ως γνωστόν ο Ανδρουλάκης είναι πολιτικό τέκνο του πρώην προέδρου του κόμματος. Ωστόσο, οι επιλογές που κάνει κάθε πολιτικός είναι και ζήτημα συγκυρίας αν μη τι άλλο.

Γιατί δεν αποχωρεί ο Ανδρουλάκης;
Η Φώφη λοιπόν νίκησε κατά κράτος και αν υπήρχε στοιχειώδη αυτογνωσία στο επιτελείο του Ανδρουλάκη θα του έλεγαν να παραιτηθεί από την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής. Ωστόσο, επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία φαίνεται ότι θα γίνει μια προσπάθεια και ότι κάτσει!
Κλείνοντας να σημειώσω ότι λογικό θα είναι η θεαματική μείωση του αριθμού των οπαδών-μελών του νέου φορέα στην ερχόμενη αναμέτρηση διότι για πολλούς έπαψε να υπάρχει το σχετικό κίνητρο. Ωστόσο, οι 200 χιλιάδες συμπολίτες που πήγαν και ψήφισαν, ανεξάρτητα της ηλικιακής σύνθεσης, δείχνει ότι ο χώρος είναι υπαρκτός και κάτω από προϋποθέσεις θα αποτελέσει για το επόμενο διάστημα τον μπαλαντέρ ώστε να προκύπτουν κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: