Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Στ. Μίχος: Η άποψη της παράταξης Σύριζα για τις πλημμύρες- ανακοίνωση

Στ. Μίχος
-επισημάνσεις για δήμο και κράτος

Επίσκεψη σε πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του Δήμου Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ κ. Μίχος Στέργιος με τον Βουλευτή Ημαθίας κ. Αντωνίου Χρήστο.

Ενημερωθήκαμε από....
προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για τις ζημιές που προκάλεσε η πρωτοφανής βροχόπτωση σε οικίες και επιχειρήσεις.

Μεγάλες οι ζημιές σε κτηνοτροφικές μονάδες σε Κλειδί, Πλάτανο και Μελίκη όπου κτηνοτρόφοι είδαν να χάνεται ζωικό και υλικό κεφάλαιο των μονάδων τους.

Η καταγραφή και αποζημίωση όπου προβλέπεται είναι άμεση προτεραιότητα και όπως ενημερωθήκαμε ήδη έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση.

Σήμερα και στον Δήμο μας ζούμε τις επιπτώσεις χρόνιων προβλημάτων σε υποδομές, κακοκατασκευών και της κλιματικής αλλαγής που γίνεται ολοένα και πιο εμφανής.

Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλουν να εγκαταλείψουν τις λογικές επιλογής έργων «βιτρίνας» και να ρίξουν το βάρος σε αντιπλημμυρικά και άλλα έργα υποδομής.
Η πολιτεία οφείλει να απλουστεύσει και να συντονίσει τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων.

Και η νυν δημοτική αρχή πιάστηκε σε μεγάλο βαθμό απροετοίμαστη με συσκέψεις της τελευταίας στιγμής και έλλειψη ειδικών μηχανημάτων ενώ επέλεξε να στοχεύσει για ένταξη σε προγράμματα εντυπώσεων και όχι ουσίας αν και στις περισσότερες των περιπτώσεων απέτυχε και σε αυτά.

Τέλος οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους υπαλλήλους του Δήμου για την προσπάθεια τους υπό αντίξοες συνθήκες καθώς και στους πυροσβέστες της Π.Υ Αλεξάνδρειας και να ζητήσουμε της ενίσχυση του τοπικού τμήματος.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: