Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Γιατί Νίκος - του Χάρη Καφτεράνη

του Χ. Καφτεράνη
-παρέμβαση υπέρ Ανδρουλάκη

Θα αδικούσε την εμπράκτως εκφρασμένη βούληση χιλιάδων πολιτών για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, αν αποτιμούσαμε τα αποτελέσματα της προηγούμενης με όρους "δικαίωση","νικητές-ηττημένοι".

Η ακριβής αποτύπωση της πραγματικότητας είναι ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη για δημιουργία πολιτικού φορέα, ικανού να αλλάξει τα πάντα σε.....
μηδενικό χρόνο και σ αυτή την αναγκαιότητα, ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Καμίνης, ο Θεοδωράκης, ο Ραγκούσης, καθώς και σχηματοποιημένοι πολιτικοί οργανισμοί, έθεσαν την "ύπαρξή" τους στην προοπτική δημιουργίας του νέου. Εξ αυτού του λόγου έχουν ίσως και περισσότερα δικαιώματα ή λόγους να "απαιτούν" τον σεβασμό και την αναγνώριση της "θυσίας".

Ίσως αναμενόμενο λόγω κύρια της συναισθηματικής σύνδεσης με τον ισχυρότερο πόλο, το Πασοκ, οι προκριθέντες να  προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό φορέα και να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Φώφη Γεννηματά.Φυσικά, ένας θα ηγηθεί του χώρου, όμως αυτό εμπεριέχει το αυτονόητο, ότι την επομένη όλοι οι μετέχοντες στις διαδικασίες είναι σε θέση ισοτιμίας.

Επειδή πιστεύω ότι η τελευταία σκέψη όλων ανεξαιρέτως είναι το με ποιο πρόσωπο θα μπορούσαμε καλύτερα να σβήσουμε τον πίνακα και γράψουμε από μηδενική βάση, με μόνο πλαίσιο την λογική, την νέα πρόταση, εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο καταλληλότερος για το έργο αυτό στην παρούσα φάση είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. 
Νέος, εύστροφος, έμπειρος, με δυνατότητα να "απαιτήσει" το καινούργιο, δίνοντας ώθηση στο εγχείρημα.

Σε κάθε περίπτωση και ιεραρχώντας τα "πρέπει"για τους ανησυχούντες πολίτες, θεωρώ ότι προέχει η συμμετοχή, ακολουθεί η επιλογή με βάση τα πολιτικά χαρακτηριστικά, που εγγυώνται την καλή πορεία της χώρας και το σημαντικότερο η αποδοχή του αποτελέσματος από όλους σαν να επρόκειτο για επιλογή του συνόλου των εμπλεκομένων.

Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε επιβάτες σε σκάφος που κλυδωνίζεται επικίνδυνα, μπάζοντας πανταχόθεν νερά...
Ας επιλέξουμε τον καλύτερο καπετάνιο...
Υπενθυμίζω ότι ο 'Αγιος Νικόλας είναι ο προστάτης των ναυτικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: