Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Θύμα επίθεσης από μεγαλόσωμο σκύλο η Αν. Ιγνατιάδου- Πως περιγράφει την ...εμπειρία της

Αν. Ιγνατιάδου
Η Αναστασία Ιγνατιάδου είναι μια ενεργή πολίτης του δήμου Αλεξάνδρειας, ευαισθητοποιημένη με τα ζώα, την οικολογία, τα κοινωνικά κινήματα. Ασχολείται με τα κοινά. Είχε μια άσχημη εμπειρία την Δευτέρα το βράδυ προς Τρίτη όταν της επιτέθηκε ένας σκύλος μεγαλόσωμος λίγο πιο πριν φτάσει στο σπίτι της και την δάγκωσε. Την βοήθησαν κάποιοι περαστικοί αλλά η ζημιά είχε γίνει.
Το σκυλί έκοβε βόλτες μόνο του στο...
δρόμο ενώ το αφεντικό του ήταν στο σπίτι. Η εγκληματική αμέλεια στο μεγαλείο της. Η ανευθυνότητα του ιδιοκτήτη πιθανόν να ήταν η αιτία για τραγικές συνέπειες.

Δείτε με ποιον τρόπο περιγράφει η Αναστασία στο φ/β στον τοίχο της την επίθεση του σκύλου και την εμπειρία της αλλά και τα ερωτήματα που θέτει:

Τη Δευτέρα κατά τις 01.00 τα ξημερώματα στην Αλεξάνδρεια, στην οδό Βιζυηνού, μου επιτέθηκε ένα μεγάλο λευκό σκυλί που απελευθερώθηκε από το λουρί του και έκοβε βόλτες στο δρόμο. Δύο ένοικοι της πολυκατοικίας στην οποία μένει και ο ιδιοκτήτης του κος Κολοθάς στο επίθετο, το είχαν από κοντά περιμένοντας τον τελευταίο να κατέβει να τον μαζέψει. Περνώντας εγώ από κει μπροστά, πηγαίνοντας για το σπίτι μου, το σκυλί με πλησίασε και πριν προλάβουν να με καθησυχάσουν ότι δεν ορμάει, μου επιτέθηκε σαν αφηνιασμένο. Με άρπαξε από το μπράτσο για τα καλά, και εκεί που νόμιζα πως θα σταματούσε εκεί, με δάγκωσε και δεύτερη.

Κοίταξα να τον αποφύγω, να το χτυπήσω αλλά μάταια. Δε με άφηνε να απομακρυνθώ, προσπαθούσε απλά να ορμήξει. Σηκώθηκε και με έριξε στην άσφαλτο ορμώντας πάλι πάνω μου με μανία. Το ζευγάρι που ήταν εκεί κοντά (να ναι καλά οι άνθρωποι) προσπαθούσαν να το απομακρύνουν από πάνω μου. Ήθελε κυριολεκτικά να με αρπάξει από το κεφάλι... και με δάγκωσε και πίσω στην ωμοπλάτη. Σηκώθηκα και πάλι προσπαθώντας να το αποφύγω, γύρισα όμως το πόδι μου στο πεζοδρόμιο και έπεσα κάτω, χτύπησα το κεφάλι μου και για δευτερόλεπτα έχασα τις αισθήσεις μου.

Το σκυλί εξακολουθώντας να θέλει να επιτεθεί μέχρι και την κοπέλα έριξε κάτω στην προσπάθειά της να το κρατήσει όσο μπορούσε μακριά μου. Μαζεύτηκε μάλλον αρκετός κόσμος γιατί άκουγα φωνές όταν πήραν μακριά το ζώο και ίσως είχε κατέβει - αξιώθηκε επιτέλους - και το αφεντικό του.

Με μετέφεραν με ένα διερχόμενο όχημα - στο Κ.Υ. και από κει, φοβούμενοι για κάποια κάκωση διακομίστηκα στο νοσοκομείο της Βέροιας με ασθενοφόρο, όπου πέρασα όλη τη νύχτα στα επείγοντα καθώς δεν είχαν και ελεύθερα κρεβάτια (...) και επέστρεψα σπίτι μου την άλλη μέρα το απόγευμα... Είμαι με τραύματα και εκδορές από τις πτώσεις καθώς και έντονους μυοσκελετικούς πόνους και πόνους στον αυχένα και το κεφάλι. Έτσι, από το πουθενά... από τη μια στιγμή στην άλλη..!

Περιγράφω αυτό το περιστατικό και το καταγγέλλω και ζητάω την υποστήριξή σας διότι φιλοζωία από ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ έχει διαφορά, διότι είναι ΑΝΕΥΘΥΝΟ να συντηρείς ένα τόσο μεγάλο και επιθετικό σκυλί (και να σκεφτείτε είναι μόνο 6 μηνών) σε μια πόλη σαν την Αλεξάνδρεια. Απορώ τι κερδίζει με αυτό; Αν ήταν ένα παιδάκι στη θέση μου, δε νομίζω να υπήρχε τώρα... Αλλά και για μένα, αν δεν ήταν αυτοί οι άνθρωποι εκεί, ειδικά όταν έχασα τις αισθήσεις μου, ίσως να είχα την ίδια μοίρα.

Αυτός ο άνθρωπος βγάζει κάθε μέρα το θηρίο αυτό βόλτα με ένα λουρί περνώντας μπροστά από παιδιά και ενήλικες. Ποιος μας διασφαλίζει ότι από τη στιγμή που θα αντιδράσει έτσι ανάλογα το σκυλί, για τους δικούς του λόγους, αυτός θα μπορέσει να το συγκρατήσει με τη δύναμη που έχει; Απορώ πως το δέχονται ακόμη αυτό οι ένοικοι της πολυκατοικίας και δε τον έχουν καταγγείλει. Το χειρότερο είναι πως άκουσα (όσο μπορεί να αληθεύει αυτό) ότι και στο παρελθόν, ο προηγούμενός τους σκύλος, μεγάλου πάλι μεγέθους, είχε επίσης επιτεθεί σε κάποιον...

Το ερώτημά μου είναι, είναι αυτός ο άνθρωπος φιλόζωος ή απλά επικίνδυνος και κοινωνικά ανεύθυνος;

Εγώ τι να τον κάνω τώρα;(...)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να τον κανεις μυνηση κοριτσι μου τον ηλιθιο διοτι το σκυλι εχει ιδιοκτητη. Μυνηση με την μια και μαρτυρες αυτοι που ηταν εκει. Φτανει πια με τους νεοπλουτους που δεν εχουν ουτε γαλα να αγορασουν για τα παιδια τους (το σκυλι εννοειται δεν το ταιζουν τιποτα). Μυνηση στον ανυπαρκτο νεοπλουτο που δεν εχει 5ευρω πανω του. Ντου απο παντου!!!!!!!