Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Βιάζεται ο Μπρανιώτης να γίνει δημοτικός σύμβουλος - Ζητάει την έκπτωση δυο συμβούλων της πλειοψηφίας στο δήμο Βέροιας λόγω απουσιών

Γρηγόρης Μπρανιώτης
Οι εκτός Βέροιας αναγνώστες θα θυμούνται ασφαλώς ότι ο Γρηγόρης Μπρανιώτης ήταν ο πρόδρομος της συγκυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο. Το μοντέλο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο Γρ. Μπρανιώτης επιχείρησε να υλοποιήσει στις δημοτικές εκλογές του 2010 όταν μπήκε στο ψηφοδέλτιο της Χαρ. Ουσουλτζόγλου ως υποψήφιος σύμβουλος όταν λίγους μήνες πριν διεκδικούσε την ψήφο των συμπολιτών του ως υποψήφιος βουλευτής της...
ΝΔ στις εκλογές του 2009.
Βέβαια, η τύχη δεν του χαμογέλασε και δεν τα κατάφερε και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις που πήρε μέρος. Τώρα, και μετά από ορισμένες παραιτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας και πιο συγκεκριμένα μετά τις παραιτήσεις συμβούλων της πλειοψηφίας κατέληξε να είναι ο πρώτος επιλαχών. Έφτασε δηλαδή στη βρύση αλλά δεν μπορεί να πιει νερό. Μόνο το κοιτάει και έχει θυμώσει σε τέτοιο βαθμό που δεν άντεξε ούτε τα προσχήματα κράτησε.

Πήγε λοιπόν ο κ. Μπρανιώτης στον πρόεδρο του συμβουλίου και του ζήτησε να κινηθεί στη βάση του νόμου και να "εκπέσει" δυο συμβούλους της πλειοψηφίας λόγω απουσιών. Ως γνωστόν αν ένας σύμβουλος απουσιάζει από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις χωρίς επαρκή δικαιολογία τότε ο πρόεδρος του σώματος οφείλει να κινήσει την διαδικασία της αντικατάστασής του και να καλέσει τον αναπληρωματικό να ορκιστεί.

Ο δις αποτυχών στις εκλογές κ. Μπρανιώτης αφού δεν έβρισκε άλλον τρόπο να καθίσει στα έδρανα και δεδομένου ότι είχε έρθει η ώρα του με τις τόσες παραιτήσεις που έγιναν βιάστηκε και έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας. Μάλιστα, στο τέλος της επιστολής αναφέρει ότι αν δε γίνε γρήγορα η αντικατάσταση τότε θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Πιθανόν ο Γρηγόρης Μπρανιώτης, απόστρατος αξιωματικός, να σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να έχει την τύχη της Ζέτας Μακρή που από επιλαχούσα στη Μαγνησία με τον θάνατο του Νάκου βρέθηκε υφυπουργός. Ποιος ξέρει; Ίσως παραιτηθεί κανένας αντιδήμαρχος από τους πολλούς που έχει η Βέροια και αναλάβει καθήκοντα. Το αποκλείετε;

Η επιστολή Γρ. Μπρανιώτη είναι:

“ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Του Γρηγορίου Μπρανιώτη του Αθανασίου, πολίτη της Βέροιας, πρώτου επιλαχόντος με το συνδυασμό της νυν Δημάρχου Δήμου Βέροιας Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη Χαρίκλειας «Συμπολιτεία Απ. Παύλος Βεργίνα Βέροια Δοβρά Μακεδονίδα".

ΠΡΟΣ

1. Τον Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βέροιας.

2. Την Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, Δήμαρχο του Δήμου Βέροιας, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπολιτεία Απ. Παύλος Βεργίνα Βέροια Δοβρά Μακεδονίδα».

3. Τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέος Δήμος-Νέα Αρχή», ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του.
 
4. Την Ιωάννα Σοφρόνωφ - Ταμπάκη του Ευθυμίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας».
 
5. Τον Ιωάννη Αγγέλογλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας» μετά από παραίτηση της Χρύσας Σαββάίδου του Ιωάννη.
 
Ήμουν υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό της νυν Δημάρχου Δήμου Βέροιας Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη «Συμπολιτεία Απ. Παύλος Βεργίνα Βέροια Δοβρά Μακεδονίδα». Σήμερα, κατόπιν παραιτήσεων και αντικαταστάσεων δημοτικών συμβούλων, τυγχάνω επιλαχών για να καταλάβω θέση δημοτικού συμβούλου Δήμου Βέροιας, εκλεγείς με τον εν λόγω συνδυασμό. Δεδομένου ότι ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτριος Δάσκαλος τέθηκε σε αργία και λόγω επαγγελματικής ιδιότητας δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βέροιας εδώ και μήνες, τίθεται ζήτημα εγκυρότητας και νομιμότητας της σύνθεσης, απαρτίας και νόμιμης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπρόσθετα, ο κύριος Δάσκαλος και ακόμη ένα επιπλέον μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου συγκεκριμένα δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόσφατο παρελθόν στις συνεδριάσεις αυτού επί συναπτά επαναλαμβανόμενες φορές, γεγονός που θέτει έτι μία φορά ζήτημα έκπτωσης, και εξαιτίας του λόγου αυτού, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, πλην του κυρίου Δασκάλου και ετέρου, δεύτερου, δημοτικού συμβούλου. Ήδη εντός του μηνός Ιουλίου του τρέχοντος έτους απευθύνθηκα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και προφορικά του εξέθεσα το θέμα, εκείνος δε, δεσμεύθηκε να απαντήσει εγγράφως και αιτιολογημένα επί των αιτιάσεών μου. Ωστόσο, παρά τη δεσμευσή του και μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει οιαδήποτε απάντηση γραπτή ή προφορική επί του σημαντικότατου αυτού θέματος.
Σας καλώ, λοιπόν, με την παρούσα, επιφυλασσόμενος για την άσκηση κάθε νόμιμης ενέργειας μου, και λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος ως πρώτου επιλαχόντος συμβούλου αλλά λόγω ζητήματος της νόμιμης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποφανθείτε αιτιολογημένα, αν ο Δημήτριος Δάσκαλος ή κάποιος άλλος δημοτικός Σύμβουλος, ή ένας εξ αυτών πρέπει να εκπέσουν από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου και στη θέση αυτή να οριστώ ο ίδιος ο υπογράφων, ως πρώτος επιλαχών, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας.
Επιπλέον, να τεθεί το ανωτέρω θέμα εν όψει της ως άνω ενέργειας ως προ ημερησίας θέμα διατάξεως στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει αύριο ημέρα Τετάρτη, και να λάβετε επίσημα θέση τόσο η Δήμαρχος, όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα προκειμένου να ενημερωθεί αντίστοιχα η κοινωνία της Βέροιας και το εκλογικό σώμα.
Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου και της ενάσκησης κάθε νόμιμης ενέργειάς μου,
Μετά τιμής,
Γρηγόριος Μπρανιώτης”
 \


Δεν υπάρχουν σχόλια: