Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

"Φωτιά" πήραν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι σε Βέροια και Αλεξάνδρεια - Ρεπορτάζ

Σπάει η ρουτίνα του καλοκαιριού και μπαίνει φωτιά στα επιτελεία των επίδοξων υποψηφίων δημάρχων τόσο στην Αλεξάνδρεια όσο και στη Βέροια. Στη Νάουσα φαίνεται ότι έχουν δήμαρχο για πολλά χρόνια και δεν έχουμε ειδήσεις για κινήσεις και σενάρια.
Στην Αλεξάνδρεια όλα δείχνουν ότι οι επίδοξοι υποψήφιοι δήμαρχοι άλλαξαν ταχύτητα και άρχισαν να "τρέχουν" ώστε να...
καλύψουν το χαμένο έδαφος δεδομένου ότι οι εκλογές απέχουν μόλις οχτώ μήνες και θα πρέπει στο διάστημα αυτό να συγκροτήσουν συνδυασμό που θα πρέπει να έχει περί τους 160 υποψήφιους, να συγκροτήσουν πρόγραμμα που θα το παρουσιάσουν σε όλα τα χωριά και τις πόλεις των δήμων, να κάνουν επαφές με τους δημότες και στο τελευταίο καφενείο. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο χρόνος είναι λίγος και τρέχουν να τον προλάβουν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Φ. Δημητριάδης
Η κατάσταση στο δήμο Αλεξάνδρειας δεν έχει καμιά θεαματική μεταβολή. Η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας έχοντας μεγάλες απώλειες εξ αιτίας αποχωρήσεων ή παραιτήσεων συμβούλων έχοντας ως επικεφαλής τον νυν δήμαρχο Φώτη Δημητριάδη έχει αποφασίσει να διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή. Η απόφαση είναι ειλημμένη και θα δημοσιοποιηθεί με πλήρη επισημότητα.

Τα "ήρεμα" νερά θα ταραχτούν στο αμέσως επόμενο διάστημα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Γκυρίνη. Ο πρώην αντιδήμαρχος Αντιγονιδών έχει πάρει την απόφασή του να ηγηθεί ψηφοδελτίου που θα έχει ανεξάρτητο και υπερκομματικό χαρακτήρα και θα επιδιώξει να στελεχωθεί από πολίτες που θα προέρχονται από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.

Παναγιώτης Γκυρίνης
Η επιλογή της ημέρας που θα προχωρήσει στην δημοσιοποίηση της καθόδου του ο Παν. Γκυρίνης θα την οριστικοποιήσει εντός ημερών και ως πρώτη σκέψη του επιτελείου του είναι να δώσει ένα γενικό περίγραμμα της κίνησής του και στη συνέχεια να "ξεδιπλώσει" αναλυτικά την προγραμματική του πρόταση. Επίσης, ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι να εμφανιστεί μόνος του χωρίς ..παραστάτες και χωρίς να προχωρήσει σε ανακοίνωση ονομάτων. Όλα αυτά, τονίζουν άνθρωποι που είναι κοντά του, θα γίνουν το επόμενο διάστημα και με τρόπο συντονισμένο.
Βέβαια, οι επιλογές μπορεί να μεταβληθούν ως ένα βαθμό ανάλογα από την συγκυρία.

Γ. Απατσίδης
Ακούσαμε από το ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει και ο Γιάννης Απατσίδης την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές. Αν και εφόσον συμβεί τότε το τοπίο περιπλέκεται και αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ν. Μπρουσκέλης
Αθόρυβα αλλά μεθοδικά μαθαίνουμε ότι κινείται ο Νίκος Μπρουσκέλης που συνεχίζει τις επαφές του σε όλο το εύρος του δήμου κάνοντας συζητήσεις με συμπολίτες που για πρώτη φορά θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Από την πλευρά του γιατρού δεν έχει διαρρεύσει τίποτα συγκεκριμένο αν θα προχωρήσει για παράδειγμα σε συνέντευξη, παρουσίαση της κίνησής του.

Τέλος, ας κρατήσουμε στα υπόψη την περίπτωση Βεσυρόπουλου. Το είχαμε αναφέρει εδώ στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ σε ανύποπτο χρόνο και ήρθε μετά το έγκυρο σάιτ Αυτοδιοίκηση να το επαναλάβει.

Δεν αναφέρομαι στο χώρο του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα μας απασχολήσουν σε επόμενο δημοσίευμα.

ΒΕΡΟΙΑ
Χαρ. Ουσουλτζόγλου
Εδώ τα πράγματα είναι τόσο θολά που έχουμε χάσει το λογαριασμό. Εκτός της νυν δημάρχου Χαρ. Ουσουλτζόγλου φέρονται να θέλουν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι καμιά ..δεκαριά.

Γ. Παπαγιάννης
Έχουμε και λέμε. Πρώτος μπήκε στην κούρσα κάνοντας έναρξη με ..διαδικτυακό τρόπο ο δικηγόρος Παπαγιάννης. Τελευταία έχει αρχίσει να επισκέπτεται τα χωριά του δήμου αφού τα πανηγύρια είναι στο φόρτε τους το καλοκαίρι. Βέβαια, στις γιορτές που πηγαίνει συστήνεται ως υποψήφιος δήμαρχος και αυτό σημαίνει ότι πλέον πρέπει να λογίζεται ως ένας εκ των "παιχτών" της εκλογής.


Χρ. Σκουμπόπουλος
Την απόφασή του να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας ανακοίνωσε και ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Σκουμπόπουλος. Φέρεται να έχει ξεκινήσει τις επαφές του για να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο. Τώρα, αν θα τα καταφέρει είναι ένα ζητούμενο. Πάντως η απόφασή του να δραστηριοποιηθεί ξανά θα δημιουργήσει πρόβλημα στην νεοδημοκρατική παράταξη.

Κ. Καραπαναγιωτίδης
Μια παράταξη που θα ήθελε διακαώς να "εκφράσει" ο Κ. Καραπαναγιωτίδης, νυν νομάρχης που έχει πάρει την απόφασή του να γίνει δήμαρχος Βέροιας αφήνοντας τη Νομαρχία. Βέβαια, ο Καραπαναγιωτίδης θα μπορούσε να είναι υποψήφιος το 2010 όπως έλεγε ο Μ. Χαλκίδης αλλά απέρριψε την πρόταση που του έγινε και από τον ίδιο τον Σαμαρά, όπως είπε χαρακτηριστικά. Τώρα, τι θα του πει του Σαμαρά αν αναρωτηθεί γιατί του πήρε τρία χρόνια να καταλάβει ότι έπρεπε να είναι υποψήφιος δήμαρχος και όχι αντιπεριφερειάρχης δεν ξέρω τι θα του απαντήσει.

Ο Καραπαναγιωτίδης έχει εξασφαλίσει την στήριξη  αρκετών πασοκικών στελεχών που για διαφόρους λόγους βρίσκονται εκτός της Βενιζελικής φιλοσοφίας. Ο νομάρχης με τον γνωστό του στρόγγυλο λόγο και το ήπιο ύφος του έχει "οργώσει" τον δήμο Βέροιας και ελπίζει να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.


Aντ. Μαρκούλης
Επίσης, ο δικηγόρος Αντ. Μαρκούλης δείχνει ότι τον ενδιαφέρει η δημαρχία. Στόχος του είναι να προσεταιριστεί τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς όρους αξιοποιώντας το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνεχώς στην "αντιπολίτευση" του ΠΑΣΟΚ από το οποίο προέρχεται και ανήκει(;).

Για το δήμο Βέροιας δεν πρέπει να αποκλειστεί ο Λαζ. Τσαβδαρίδης.

Και στο δήμο Βέροιας όσο και σ΄ αυτόν της Αλεξάνδρειας είναι δεδομένη η κάθοδος του ΚΚΕ. Όσον αφορά στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια αναζητείται υποψήφιος (αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενη δημοσίευση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: