Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας για το Νοσοκομείο - ΄Όχι σε αποκλεισμούς που δίνουν άλλοθι

Η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας παρεμβαίνει στην υπόθεση του Νοσοκομείου της πόλης με ανακοίνωσή της και επισημαίνει τις ευθύνες βουλευτών, αυτοδιοικητικών και κομμάτων για το ζήτημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ της Νάουσας θεωρεί ως αναγκαία την συμμετοχή όλων στην...
Επιτροπή Αγώνα ώστε να μην βγαίνουν και της κάνουν κριτική και επιθέσεις διότι είναι αποκλεισμένοι αλλά στην ουσία όλοι αυτοί ανήκουν σε κόμματα του Μνημονίου που υπηρετούν αυτές τις πολιτικές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι:

 

Η θέση της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ Νάουσας για το Νοσοκομείο, τη Δημόσια Υγεία και τις Επιτροπές Αγώνα για την πόλη.


Δεν εφησυχάζουμε


Το λουκέτο σε νοσοκομεία και μονάδες του ΕΟΠΠΥ, οι χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις είναι η πραγματικότητα που σχεδιάζεται από τη μνημονιακή κυβέρνηση και θα οδηγήσει στην καθολική εξαθλίωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μέσα στον Αύγουστο καταργούνται –συγχωνεύονται έξι νοσοκομεία στην Αττική παρά τις διαβεβαιώσεις των διαφόρων μνημονιακών  υπουργών. Διαβεβαιώσεις που όπως φαίνεται πήρε η επιτροπή αγώνα και για το δικό μας Νοσοκομείο. Και επειδή οι διαβεβαιώσεις και τζάμπα είναι και διαρκώς διαψεύδονται για όλα και για όλους, οι πολίτες της Νάουσας δεν εφησυχάζουμε.

Αν και θα μπορούσε κανείς να καταλογίσει  στην παρούσα δημοτική αρχή εκτός πολλών άλλων και ολιγωρία για το Νοσοκομείο, η ενδυνάμωση του  δημοτικού κινήματος και η συσπείρωση γύρω από το Δήμο για να διαφυλαχτούν τα  λίγα κεκτημένα που έχουν απομείνει στην πόλη μας είναι απαραίτητη. Κανένας δεν περισσεύει σ΄ αυτόν τον αγώνα. Οι αποκλεισμοί οργανωμένων, αλλά και απλών πολιτών δεν προάγουν το δημόσιο διάλογο και τη συμμετοχή, αντίθετα αποδυναμώνουν τις προθέσεις.

Πιστεύουμε πως οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων ως φορείς της δημοκρατίας  θα πρέπει να τοποθετηθούν για όλα όσα συμβαίνουν και να συμμετέχουν και να έχουν λόγο στις επιτροπές αγώνα για την πόλη. Διαφορετικά η επιτροπή αγώνα για το Νοσοκομείο, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, θα δίνει βήμα για σπέκουλα και θα ξεπλένει τις ευθύνες συγκεκριμένων τοπικών κομματικών παραγόντων, είτε πρόκειται για βουλευτές είτε για παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι με το ένα χέρι ψηφίζουν ή στηρίζουν τις μνημονιακές κυβερνήσεις και επιλογές και με το άλλο ρίχνουν στάχτη στα μάτια των πολιτών, ότι δήθεν αγωνίζονται για τα κεκτημένα του τόπου μας.

Για μας η υγεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα ακόμα περιττό δημοσιονομικό βάρος που θα δοθεί φιλέτο στον ιδιωτικό τομέα. Ανοιχτό δημόσιο νοσοκομείο με οκτώ τουλάχιστον κλινικές είναι για την πόλη μας και την περιοχή ζωτική ανάγκη. Ο συνεχής αγώνας και η επαγρύπνηση, η συμπόρευση όλων των πολιτών με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και η συντονισμένη διεκδίκηση,  είναι που θα βάλουν φρένο στα σχέδιά τους.
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νάουσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: