Ο Μητσοτάκη ήξερε τί έλεγε. Αναφέρονταν στην συλλογική αμνησία που δίνει τη δυνατότητα στους επιτήδειους να κονομάνε, να ξεζουμίζουν το δημόσιο ταμείο, να κάνουν πλιάτσικο και κανείς να μην έχει την παραμικρή επίπτωση. Απεναντίας θα έλεγα, έχουν μεγάλη κοινωνική αποδοχή και το όνομα του "πετυχημένου", του...
καταφερτζή και το χειρότερο, έχουν δημιουργήσει τέτοια κουλτούρα που αποτελούν και πρότυπα στη νεολαία που θέλει να τους μοιάσει.
Αφορμή για το παραπάνω είναι μια υπόθεση που απασχόλησε πριν δυο χρόνια την κοινωνία της Ημαθίας αλλά που ποτέ κανείς δεν έμαθε το τέλος. Κανείς δεν έμαθε αν έγινε έρευνα, ποιος την έκανε, σε ποιους έγινε η έρευνα και ποια τα αποτελέσματά της.
Πιο συγκεκριμένα. Αναφέρομαι στην υπόθεση του σκανδάλου, έτσι γράφονταν τότε στον τοπικό τύπο, στο ΙΚΑ Βέροιας που φέρονταν να είχε πληρώσει σε κλινικάρχη κοντά στα δυο εκατομμύρια ευρώ όταν για το ίδιο διάστημα το υποκατάστημα της Βέροιας πλήρωνε στο Νοσοκομείο μόλις 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Η υπόθεση τότε έγινε γνωστή από την άρνηση του τότε διευθυντή του ΙΚΑ Βέροιας να πληρώσει ένα ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ που αντιστοιχούσε στα νοσήλια των πρώτων έξι μηνών του 2011. Η άρνηση αυτή άνοιξε τον ασκό αλλά φαίνεται ότι δεν τον άνοιξε καλά γιατί αμέσως έκλεισε. Η έρευνα που έγινε τότε στα βιαστικά τα βρήκε όλα καλά αλλά ο διευθυντής συνέχιζε να αρνείται να πληρώσει.
Τότε, στον τοπικό τύπο γράφτηκαν διάφορα πράγματα που αφορούσαν στον περίεργο πλουτισμό επωνύμων Ημαθιωτών.
Το ερώτημα απορία παραμένει: Ποια τα αποτελέσματα της έρευνας; Βρέθηκαν όλα καλά και ο Κλινικάρχης πληρώθηκε; Ο τότε διευθυντής που δεν πλήρωσε γιατί δεν μίλησε ποτέ δημόσια;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου