Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Οριστική η απόφαση: Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας- Οι Τσαβδαρίδης, Βεσυρόπουλος, Μπατσαρά θα αντιδράσουν; Θα βάλουν "πλάτη" για να χάσουν τα σπίτια τους οι Ημαθιώτες;

Οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας θα αρχίσουν εντός των επόμενων μηνών. Ο Στουρνάρας είναι κατηγορηματικός. Οι βουλευτές που στηρίζουν την Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το γνωρίζουν και μάλιστα πολύ καλά αφού ως γνωστόν το έχουν ψηφίσει αυτό το μέτρο. Προβλέπεται στο τελευταίο Μνημόνιο.
Ο Στουρνάρας δήλωσε με κυνικό...
τρόπο ότι αν δεν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί οι τράπεζες θα καταρρεύσουν. Βέβαια, δε λέει κουβέντα για τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που πήραν και φέσωσαν τον λαό για την περιβόητη "ανακεφαλαίωση".

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω θα είναι απλά και μόνο "κουβέντες" αν οι μνημονιακοί βουλευτές συναισθανθούν αυτό που θα κληθούν να ψηφίσουν. Αν συναισθανθούν το μέγεθος και την έκταση της ζημιάς που θα προκαλέσουν τις οικογένειες που δανείστηκαν από τις τράπεζες για να αποκτήσουν ένα σπίτι και εξ αιτίας των δικών τους πολιτικών αδυνατούν τώρα να είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των δανείων τους.

Οι βουλευτές βέβαια θα σκεφτούν πρώτα το δικό τους συμφέρον. Θα βαφτίσουν το συμφέρον τους ως "εθνικό" και θα σκύψουν για ακόμα μια φορά στις εντολές του Σαμαρά- Βενιζέλου και θα ψηφίσουν και θα επιχειρηματολογήσουν οι πιο θρασείς για το ορθόν της απόφασής τους να χάσουν χιλιάδες οικογένειες τα σπίτια τους από τις τράπεζες. Θα μιλήσουν για "κοινωνικά" κριτήρια λες και παίζει κανένα ρόλο με ποιον τρόπο θα σε πάρουν το σπίτι.

Στην Ημαθία οι τρεις βουλευτές της ΝΔ που μέχρι τώρα έχουν ψηφίσει τα πάντα καλούνται τώρα να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους ότι η έναρξη των πλειστηριασμών γίνεται  για το καλό τους. Ότι πρέπει να τους πάρουν τα σπίτια τους οι  τράπεζες για να σωθούν οι τραπεζίτες και οι καταθέσεις του λαού. Έτσι θα πουν. Λες και έχουν καταθέσεις όλοι αυτοί που χρωστάνε στις τράπεζες το δάνειό τους για το σπίτι τους.
Οι Τσαβδαρίδης, Βεσυρόπουλος και Μπατσαρά καλούνται τώρα να πάρουν τη μεγάλη απόφαση. Καλούνται τώρα να διασώσουν την όποια πολιτική αξιοπρέπεια τους έχει απομείνει μετά την ενός χρόνου συνεπή υποταγή τους στα κελεύσματα της μνημονιακής καταιγίδας του Σαμαρά- Βενιζέλου. Καλούνται τώρα να ορθώσουν ανάστημα και να αντιδράσουν στην μαζική έξωση χιλιάδων Ημαθιωτών που θα χάσουν τα σπίτια τους και θα βρεθούν και χωρίς σπίτι αλλά και θα πληρώνουν ενοίκιο στις τράπεζες για το ...σπίτι  τους.
Οι τρεις βουλευτές καλούνται να επιτέλους να αντιδράσουν. Θα το κάνουν; Προσωπικά αμφιβάλω για να μην πω ότι είμαι σίγουρος ότι θα είναι από τους θερμότερους υποστηρικτές αυτής της πολιτικής.
Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: