Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΝΑΟΥΣΑ- Δεν είμαστε Ινδιάνοι να μας δίνετε καθρεπτάκια, λέει ο πρόεδρος στον Δήμαρχο - Η ενδοπαραταξιακή κόντρα συνεχίζεται

Στ. Γεωργιάδης
Και στη Νάουσα τα εσωτερικά προβλήματα στην παράταξη του δημάρχου Καραμπατσού είναι μεγάλα και όσο περνάει ο καιρός τόσο οξύνονται. Η αντιπαράθεση μεταξύ της διοίκησης του δήμου Νάουσας και του στελέχους της παράταξης, προέδρου της Τ.Κ Χαρίεσσας προέκυψε πριν από μήνες εξ αιτίας της τοποθέτησης στην περιοχή φωτοβολταϊκού πάρκου αλλά τα χρήματα αντί να δοθούν στον πρώην δήμο, όπως ήταν υπεσχημένο, πήγαν στο ταμείο του...
κεντρικού δήμου.
Ο πρόεδρος του χωριού, εκλεγμένος με τον Τ. Καραμπατσό, Σταύρος Γεωργιάδης διαφοροποιήθηκε έκτοτε και διαγράφηκε από την ομάδα της πλειοψηφίας. Η αντιμετώπιση που δέχτηκε στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου ήταν κατά την άποψή του αντιδεοντολογική και την καταγγέλει με επιστολή που δημοσίευσε.
Η επιστολή του είναι:
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δημοτική Αρχή για την επιβεβαίωση της επιλογής μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την Δημοτική Ανανέωση. Η συμπεριφορά σας καθώς και οι αποφάσεις σας σε θέμα που αφορά την τοπική κοινότητα στο δημοτικό συμβούλιο της 29 Ιουλ. 2013 ήταν το λιγότερο απαράδεκτες. Σας έθεσα μία σειρά πολιτικών ερωτημάτων και αντί για απαντήσεις δέχτηκα σωρεία προσωπικών επιθέσεων χωρίς να μου δοθεί το δικαίωμα να απαντήσω.
 
Συγκεκριμένα:
 
1) Αποφασίσετε να κάνετε τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και να δώσετε 20.000€ σε έργο στην Τ.Κ.Χαρίεσσας χωρίς να ενημερώσετε το τοπικό συμβούλιο για το ποίες είναι οι προτάσεις του και οι σημερινές ανάγκες του.
 
2) Αποφασίσατε να τα διαθέσετε στην συντήρηση του μεγάλου πάρκου εντός της κοινότητας και όταν σας έδειξα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ανθεμίων και την Μελέτη του έργου το οποίο είχε προγραμματισθεί να γίνει από τον τότε Δήμο με το χρηματικό ποσό των 33.000€ (χρήματα τα οποία έμειναν στον λογαριασμό του δήμου γιατί δεν υπογράφηκε η σύμβαση), μου απαντήσατε ότι τα 20.000€ περίσσεψαν από καταργήσεις διαφόρων έργων και κρίνατε σκόπιμο να τα διαθέσετε στην Χαρίεσσα στο συγκεκριμένο έργο.
 
3) Μετά την ενημέρωση που έκανα στο σώμα για το θέμα ακολούθησαν τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων καθώς και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ.Μαραντίδη, οι οποίες τοποθετήσεις έθεταν ερωτήματα προς το πρόσωπό μου αλλά δεν με αφήσατε να απαντήσω, ακολούθησε και η τοποθέτηση του κ.Δήμαρχου που από το θέμα των 20.000€ ανέπτυξε την συζήτηση και ανέφερε προς το πρόσωπό μου ότι αφού παραιτήθηκα από την Δημοτική Ανανέωση καλό και σωστό θα είναι να παραιτηθώ και από πρόεδρος της τοπικής κοινότητας (τοποθέτηση άσχετή με το θέμα), αλλά και πάλι ενώ ζήτησα επίμονα τον λόγο μου απάντησε ο κ.Δήμαρχος: «Μετά τον Δήμαρχο δεν μπορεί να μιλήσει κανένας».
 
4) Σε ερώτηση του κ.Δήμαρχου εάν είπα, στον κ.Μαραντίδη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, να μην γίνει τίποτα στην κοινότητα απάντησα χωρίς να μου δώσετε τον λόγο ότι στον κ. Μαραντίδη είπα ότι ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΘΡΕΠΤΑΚΙΑ.
 
5) Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αντί να με προστατεύσει και να μου δώσει τον λόγο για να απαντήσω όχι μόνο δεν έκανε αυτό αλλά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ»
Ζήτησα επανειλημμένα να ανακαλέσει αλλά μάταια.
 
Πικρία και απογοήτευση για όλα αυτά, αλλά από την στιγμή που δεν υπάρχει χώρος να απαντάει κάποιος στο δημοτικό συμβούλιο με οδηγείτε στο να στραφώ πλέον στην δικαιοσύνη, όσο και αν διαφωνώ με την ποινικοποίηση τέτοιων θεμάτων, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να προστατεύσω τον εαυτό μου αλλά και τα συμφέροντα της κοινότητας. Διότι άλλο πράγμα να αγωνίζεσαι για τον τόπο σου και άλλο πράγμα να χτυπάς κάποιον σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Τεράστια απογοήτευση και για τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που ενώ έβλεπαν και άκουγαν τα όσα γίνονται δεν πήραν δημόσια θέση και σας θυμίζω ότι είχαμε συνεργασθεί και είχαμε πιστέψει στο ίδιο όραμα για έναν καλύτερο δήμο, έναν δήμο στον οποίο θα προσφέραμε ότι θα μπορούσε ο κάθε ένας από το πόστο του χωρίς προσωπικά οφέλη και προβολή. Σας θυμίζω τα λόγια του Ισοκράτη ( 436-338 π.Χ. , Αθηναίος ρήτορας), λόγια τα οποία θα πρότεινα να τοποθετηθούν σε περίοπτη θέση στην αίθουσα του δημοτικού μας συμβουλίου :
« Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία ». 
                                     
Γεωργιάδης Σταύρος
Πρόεδρος Τ.Κ. Χαρίεσσας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: