Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Φιλοβασιλικός δηλώνει ο κουμπάρος του Σαμαρά- Ήθελε να είναι υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με τη ΝΔ το 2012











Το όνομα Κώστας Ζιώγας ασφαλώς θα το γνωρίζετε αρκετοί. Το ότι είναι μέλος της ΚΕ της ΝΔ ίσως το γνωρίζετε λιγότεροι εξ αιτίας του γεγονότος ότι λίγοι είναι...
αυτοί οι πολίτες που ασχολούνται με τα εσωκομματικά της ΝΔ και των άλλων κομμάτων. Το ότι είναι κουμπάρος του Σαμαρά αφού ο πρωθυπουργός τον πάντρεψε ίσως το γνωρίζετε πιο πολλοί. Το ότι όμως ο Κ. Ζιώγας που "παρά τρίχα" θα ήταν και βουλευτής είναι φιλοβασιλικός δεν θα πρέπει να το ξέρετε και πάρα πολλοί.
Ο Κώστας λοιπόν ανήκει σ΄ αυτούς του συμπολίτες που είναι μέλη σε μια φιλοβασιλική σελίδα που υπάρχει στο φ/β με την επωνυμία "Βασιλεύς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β΄" και έχει αισίως 2.604 μέλη.
Θα μου πείτε, και που είναι το μεμπτό. Ο άνθρωπος εκφράζεται και το λέει φόρα παρτίδα.

Η απάντηση είναι απλή. Αν ο Κ. Ζιώγας που παρολίγον θα ήταν βουλευτής θα καλούνταν να υπηρετήσει ένα σύνταγμα που προβλέπει προεδρευομένη δημοκρατία και όχι βασιλευομένη. Θα καλούνταν να λειτουργήσει μέσα στην αστική δημοκρατία που καθιέρωσαν τα μεταπολιτευτικά συντάγματα και που καμιά σχέση δεν έχει με τους ξενόφερτους  Κοκούς και το κακό τους συναπάντημα.
Αλήθεια, ο κουμπάρος πρωθυπουργός γνωρίζει τις προτιμήσεις του κουμπάρου του; Κι αν ναι, τις ασπάζεται; Θα έχει ενδιαφέρον να το μάθουμε

1 σχόλιο:

Νίκος Βουδούρης είπε...

Χάρη, και εγώ μπορεί να έκανα like σε μια σελίδα κόμματος, πχ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επειδή κάποιος φίλος με προσκάλεσε. Αυτό σημαίνει ότι αν βγει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κυβέρνηση θα έχω αξιώσεις για Υπουργείο, επειδή θεωρούμαι μέλος της;

Αλλά και φιλοβασιλικός να είναι, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει στην προεδρευομένη δημοκρατία.

Δηλαδή, αυτοί που βρίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πως μπορούν και υπάρχουν; Ή αυτοί που ονειρεύονται καθεστώτα τύπου ΕΣΣΔ; Ο καθένας πιστεύει κάπου, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να σέβεται και το καθεστώς στο οποίο ζει.

Καταλαβαίνω - εν μέρη - το σκεπτικό σου, αλλά να μου επιτρέψεις να πω πως δεν αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή ένα like.

Όχι ότι έχω κανένα ζόρι να υπερασπιστώ τον Κώστα, αλλά στο λέω μην τύχει καμιά μέρα και δεις κανένα like δικό μου ή να γίνομαι φίλος με κανέναν πολιτικό ή προφίλ κόμματος και με χαρακτηρίσεις! Αν το κάνω, ίσως θα μου έχει ξεφύγει! (Το τελευταίο χάριν αστεϊσμού)

Φιλικά,

Νίκος Βουδούρης