Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Δυο χρόνια στον 64χρονο που σκότωσε κουτάβια - Άλλος ένας απειλεί όσους ταϊζουν τις γάτες- Τραγέλαφος στη Βέροια

Η απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων απέναντι στα ζώα είναι γνωστή σε πολλούς από μας. Όταν όμως αυτή η συμπεριφορά καταγγέλλεται και η υπόθεση πάει στα δικαστήρια τότε οι ποινές που επιβάλλονται είναι μεγάλες, παραδειγματικές θα έλεγα.
Η περίπτωση του 64χρονου από την Βέροια που σκότωσε δυο κουτάβια γιατί τον ενοχλούσαν είναι...
χαρακτηριστική της αντιζωοφιλικής κουλτούρας που είναι πλειοψηφική τάση στις τοπικές κοινωνίες. Οι σποραδικές κινήσεις που υπάρχουν υπέρ της ζωοφιλίας είναι σταγόνα στον ωκεανό, δεν επαρκούν να αντιστρέψουν την κατάσταση χωρίς οργανωμένο σχέδιο από την πολιτεία και χωρίς καμιά βοήθεια από τους δήμους.

Ο 64χρονος καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και με χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ. Προσέφυγε στο εφετείο όπου και θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεσή του. Η ενέργειά του ήταν αποτρόπαιη και οι δικαστές τον καταδίκασαν.
Όμως,  ποιος θα καταδικάσει τους άλλους, τους πολλούς που ενισχύουν αυτές τις συμπεριφορές; Ποιος θα καταδικάσει για παράδειγμα αυτόν τον Βεροιώτη που ανάρτησε και πινακίδες παρακαλώ απειλώντας τους περίοικους με μηνύσεις και ποιος ξέρει με τι άλλο αν τους δει να ταΐζουν τις γάτες που κυκλοφορούν στην γειτονιά του;

Ο Βεροιώτης που είχε την φαεινή έμπνευση να αναρτήσει απαγορευτικές πινακίδες προαναγγέλλει την συμπεριφορά του. Απειλεί τους συμπολίτες του αν βοηθήσουν τα αδέσποτα. Είναι προφανές ότι θα έδινε συγχαρητήρια τόσο στον 64χρονο που σκότωσε τα δυο κουτάβια όσο και σε εκείνον που πριν από έναν μήνα έριξε φόλα και θανάτωσε δεκαπέντε αδέσποτα στην περιοχή της Λ. Ανοίξεως.

Πολλοί θα βιαστούν και θα αντιτείνουν "και τί κάνει ο δήμος;". Πολύ σωστά θα ρωτήσουν. Αλλά όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αιτιολογήσει τέτοιες συμπεριφορές η ανυπαρξία του δήμου. Οι πολίτες αυτό που έχουν να κάνουν είναι να μην κάθονται στον καναπέ τους αλλά συλλογικά ως γειτονιά να προσφύγουν στον δήμο, να τον πιέσουν ώστε να αναλάβει οργανωμένη δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: