Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Εργ. Κέντρο Νάουσας: Θέατρο έπαιζε ο Άδωνης με το Νοσοκομείο μας- Παραπλανούν τον κόσμο ορισμένοι


ρεπορτάζ: www.naousanews.gr

Μια άλλη διαφορετική προσέγγιση από όσα γράφηκαν τον τελευταίο καιρό για τη συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα του Νοσοκομείου Νάουσας με τον Υπουργό Υγεία Άδωνη Γεωργιάδη, έδωσαν τα μέλη του Δ.Σ. του...
Εργατικού Κέντρου Νάουσα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης στο Ε.Κ. Ν.
 
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Τάκης Κότσυφας χαρακτήρισε «θέατρο» τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης για τη Νάουσα ενώ όπως είπε η κουβέντα για το Νοσοκομείο ήταν μόλις 10 λεπτά, αφού πριν μιλούσε για την… Μίεζα.
 
Στην αρχή της συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Σάκης Τσίτσης αναφέρθηκε στα όσα έκανε το Ε.Κ.Ν σε σχέση με το Νοσοκομείο. Θύμισε πως από το 2001 είχε καλέσει σύσκεψη για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου. Το 2008 εντάθηκε το πρόβλημα με τους ανέργους και τους ανασφάλιστους που δεν μπορούσαν να εξεταστούν και να γιατρευτούν.
Θύμισε επίσης πως το 2010 δημιουργήθηκε το «μόρφωμα» του ΕΟΠΠΥ και ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις. Τόνισε πως βασικός στόχος του Εργατικού Κέντρου ήταν πάντα να παραμείνουν όλες οι κλινικές και να στελεχωθούν και να μην μείνει κανείς ανασφάλιστος και άνεργος αγιάτρευτος
 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Τάκης Κότσυφας, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Επιτροπής Αγώνα για το Νοσοκομείο με τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.
 
Δήλωσε πως χτες Τετάρτη θα γινόταν συνεδρίαση της επιτροπής η οποία θα έβγαζε κοινή ανακοίνωση για το θέμα, ωστόσο όπως ειπε, από την ώρα που τελείωσε η συνάντηση με τον Υπουργό, υπήρξαν διαρροές προς τα ΜΜΕ. «Κάποιοι προσπάθησαν να δηλώσουν πως ήταν επιτυχημένη η συνάντηση μετά από δικές τους ενέργειες», είπε.
«Καμία σχέση με την πραγματικότητα»
Είπε πως δημιουργήθηκε τεχνηέντως ένα κλίμα πως η συνάντηση ήταν πετυχημένη και πως το Νοσοκομείο της Νάουσας αν έχει και φέτος θετικό ισολογισμό θα επιβραβευθεί με 5 γιατρούς. «Η άποψη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας είναι πως όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα ευφορίας. Φοβούνται το λαϊκό ποτάμι που ξεκίνησε με το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε. Δεν είναι δυνατόν να βασιζόμαστε σε επιτυχημένους ισολογισμούς. Οι γιατροί θα προκύψουν από την κινητικότητα, ο υπουργός δεν μίλησε για προκηρύξεις γιατρών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κότσυφας.
 
Συνέχισε λέγοντας πως το κοινό αίτημα της Επιτροπής Αγώνα ήταν και είναι να επανδρωθούν οι κλινικές και να ξαναλειτουργήσουν αυτές που σταμάτησαν και να γιατρεύονται δωρεάν οι άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες. Σχολιάζοντας μάλιστα τα όσα ειπώθηκαν πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε πως έγινε προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος από κάποιους και πως το Εργατικό Κέντρο Νάουσας πήγε έτοιμο στη συνάντηση με τον Υπουργό. «Εκεί ουσιαστικά παίχθηκε ένα θέατρο από πλευράς του Υπουργού, ειπώθηκε πως η Νάουσα θα ζει από τη Μίεζα. Μιλήσαμε μόνο 10 λεπτά για το Νοσοκομείο.
 
Για τα όσα είπε ο κ. Γώγος στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε. «Η εγώ ήμουν σε άλλη αίθουσα ή ο κ. Γώγος, ενώ για τον Δήμαρχο Νάουσας Τάσο Καραμπατζό είπε πως πριν το ταξίδι στην Αθήνα, κανόνιζε ποιος θα ταξιδέψει μαζί του με το δικό του αμάξι.
Τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα προς τον Υπουργό
Προς: Υπουργό Υγείας, Κο Γεωργιάδη Άδωνη
Κ. Υπουργέ,
Με βάση τις σοβαρές ελλείψεις του Νοσοκομείου Νάουσας σε γιατρούς, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό και το κλείσιμο κλινικών, οργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα τη Δευτέρα 8 Ιουλίου συλλαλητήριο με πρωτοφανή μαζικότητα και αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου μας.
Σας ενημερώνουμε πως ο τοπικός και ο περιφερειακός διοικητής όχι μόνο δεν απαντούν στα αιτήματά μας, αλλά όσες φορές και για ό,τι δεσμεύτηκαν τίποτε δεν υλοποιήθηκε.
Με βάση το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου από τους 54 γιατρούς σήμερα υπάρχουν 21, από τους 150 νοσηλευτές σήμερα είναι 100 και από τους 75 διοικητικούς υπαλλήλους σήμερα υπάρχουν 35. Το Νοσοκομείο πριν τις συγχωνεύσεις, όσο λειτουργούσε με τις 8 κλινικές, δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, μπορούσε και εξυπηρετούσε τους κατοίκους της περιοχής. Και σημειωτέον πάντοτε είχε θετικούς ισολογισμούς.
Έχουμε αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αρχίζοντας με 24ωρη παλλαϊκή απεργία.
Για το λόγο αυτό ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας με βάση τις αρνητικές εξελίξεις στο νοσοκομείο μας, για να συζητήσουμε τα αιτήματα που έχουμε ομόφωνα αποφασίσει και είναι:
 
 Νοσοκομείο με 6 κλινικές σε πλήρη λειτουργία και άμεσα την επαναφορά στις 8, όπως ήταν πριν τις συγχωνεύσεις.
 
 Νοσοκομείο που θα λειτουργεί με βάση τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των 34.500 κατοίκων του δήμου και θα θεραπεύει όλους τους άνεργους – ανασφάλιστους.
Η Επιτροπή Αγώνα
αποτελείται από εκπροσώπους
Δήμου,
Εργατικού Κέντρου,
Εμπορικού Συλλόγου,
Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο,
Ομ/δία Επαγ/χνών,
Φαρμακοποιών,
Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και
Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνου Αντύπα»
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας



Δεν υπάρχουν σχόλια: