Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ο Βεσυρόπουλος, οι εργατικές κατοικίες και μια παλιά ιστορία με έναν πρώην βουλευτή. Ομοιότητες που βγάζουν ...μάτια

Θα σας πω μια παλιά ιστορία που είναι σε όλους γνωστή και είναι αρκούντως διδακτική. Ένας βουλευτής της Ημαθίας που εκπροσώπησε τους Ημαθιώτες για πολλά πολλά χρόνια είχε την εξής "αποδοτική" τακτική. Σε όλους τους διαγωνισμούς για προσλήψεις στο δημόσιο οι περισσότεροι επισκέπτονταν το γραφείο του και του ζητούσαν να μεσολαβήσει. Αυτός, αφού περιέγραφε ότι η κατάσταση δεν...
 και πολύ εύκολη υπόσχονταν να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνονταν και με τους ενδιαφερόμενους που ήθελαν να καταταγούν είτε στην αστυνομία είτε αργότερα στους Οπλίτες Πενταετούς Υποχρέωσης. Όλοι περνούσαν από το γραφείο, άφηναν τα στοιχεία τους και απαραιτήτως το τηλέφωνο και έφευγαν με την ελπίδα ότι ο Βουλευτής θα έκανε το καθήκον του. Να τους "βολέψει".

Ο εν λόγω βουλευτής ήταν πολύ έμπειρος. Είχε δικτυωθεί με τα Υπουργεία και μάθαινε δυο μέρες πριν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, των προσλήψεων, των μεταθέσεων. Μόλις τα μάθαινε άρχιζαν τα τηλέφωνα στους επιτυχόντες. Ο βουλευτής τηλεφωνούσε αυτοπροσώπως και ενημέρωνε τον πατέρα ότι "ο γιος σου μπήκε στην υπηρεσία, θα τα πούμε κι από κοντά". Η απάντηση του πατέρα ήταν αυθόρμητη "σ΄ ευχαριστώ πολύ, από μένα ό,τι χρειαστείς. Εγώ και η οικογένειά μου θα σε στηρίζουμε πάντα".

Κάπως έτσι ο βουλευτής βολεύονταν για χρόνια και πάντα εκλέγονταν στη Βουλή. Είχε γίνει επαγγελματίας.

Λίγο πριν, είδα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ένας άλλος βουλευτής, ο Αποστόλης Βεσυρόπουλος της ΝΔ, έστειλε δελτίο τύπου με το οποίο ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι θα παραχωρηθούν τα 80 διαμερίσματα στο συγκρότημα των εργατικών κατοικιών στο Πλατύ στις 6 Σεπτεμβρίου.
Ο βουλευτής αυτός έχει θητεία ενός μόλις χρόνου στη Βουλή. Είναι "νέος" δηλαδή αλλά η πρακτική του δεν απέχει και πολύ από τον "παλιό". Αφού πληροφορήθηκε ότι επιτέλους ο πρώην ΟΕΚ που πέρασε στον ΟΑΕΔ αποφάσισε ότι δεν πάει άλλο και πρέπει να δοθούν οι κατοικίες στο Πλατύ έβγαλε ανακοίνωση για να προλάβει και να πάρει τα "συχαρίκια". Όπως παλιά που τρέχαμε στα χωριά μας να πούμε το όνομα στο σπίτι του μωρού που βαφτίζονταν. Μας έδιναν ρόδια, κάστανα και στην καλύτερη λίγες δραχμές. Ο Βεσυρόπουλος ασφαλώς δεν έχει ανάγκη από ρόδια αλλά από ψήφους.

Με την ευκαιρία αυτή ο βουλευτής έκανε και μια δήλωση, όπως λέει το δελτίο τύπου. Μην αναρωτηθείτε που και σε ποιον έκανε τη δήλωση. Απλά έκανε δήλωση που εξάρει το υπουργείο και τον διοικητή του ΟΑΕΔ για την μεγάλη και κοπιώδη προσπάθεία τους να ξεπεράσουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να δώσουν στους δικαιούχους τα σπίτια τους. Τους συγχαίρει δηλαδή γιατί έκαναν το αυτονόητο, γιατί έκαναν αυτό που πληρώνονται να κάνουν με καθυστέρηση τριών χρόνων.
Φανταστείτε δηλαδή να μην έκαναν και τόσο μεγάλη προσπάθεια. Θα περνούσαν καμιά δεκαριά χρόνια  για να πάρουν τα σπίτια τους οι δικαιούχοι.

Δυο βουλευτές, δυο διαφορετικές εποχές, ίδια λογική.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο βολεΥτης απλά κοιτάει τον παχυλό μισθό του. Ο βολεΥτής απλά περνάει καλά. Ο βολεΥτής ψήφισε να με πάρει η τράπεζα το σπίτι μου. Ο βολεΥτης πάντα κοιτάει να έχει λεφτά και να βγάζει πιο πολλά. Ο βολεΥτής δεν δίνει δεκάρα για εμένα αφού έγινε βολεΎτης. Τόσα χρόνια εφορία οικονομούσες.... Καλά να πάθουν οι @αλάκες που σε ψήφισαν και τώρα τους πέρνεις τα σπίτια. Βάρα στο κεφάλι. Μην λυπάσαι τους βλάκες εφοριακέ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αφου μετα τον ατσαλακωτο αβραμοπουλο εχουμε και τον ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟ βεσυροπουλο που δεν ξερει που παν τα τεσσερα, Ας ψαξει που παν τα σπιτια. Παν τα πιο πολλα σε ατομα που εχουν σπιτι απο την οικογενεια του και ειναι γραμμενο στον πατερα - μανα. Το 50 με 60% των σπιτιων θα πανε σε ατομα που δεν τα εχουν αναγκη. Φυσικα ο μπεσυροπουλος θα εχει να λεει για το κατορθωμα του.
Ντροπη του .
Αλλα ξεχασα, ο φτωχος πρεπει να ψοφησει. Οι ψηφοφοροι πρεπει να μεινουν.
Το κριμα στο λαιμο σου, Δεν θα σε σωσουν πλεον οι ελαχιστοι ψηφοφοροι σου. Εμεις οι ΑΛΛΟΙ ειμαστε πιο πολλοι.