Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Η φιέστα στη Μελίκη για το αποχετευτικό- Έβαλαν γραβάτες και πήγαν- Ποιοι απουσίαζαν και γιατί

Το βράδυ της Παρασκευής στο κτήριο του πρώην δημαρχείου Μελίκης και παρουσία αρκετών δημοτών, κατοίκων του χωριού, "έπεσαν" οι υπογραφές στην σύμβαση για την κατασκευή του έργου της αποχέτευσης της Μελίκης και του βιολογικού της καθαρισμού. Ο εργολάβος, λένε οι παρόντες, εντυπωσιάστηκε από την μεγάλη παρουσία του κόσμου και μάλιστα σχολίασε ότι πρώτη φορά του συμβαίνει να υπογράφει ένα έργο με...
τόσο κόσμο.
Φ. Δημητριάδης
Η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας θέλησε να δώσει στο γεγονός έμφαση και έκανε κινητοποίηση θεωρώντας ότι με την υπογραφή της σύμβασης ενός έργου υποδομής στην Μελίκη "ξοφλάει" όλα τα προεκλογικά γραμμάτιά της και τώρα εν όψη εκλογών του Μαΐου 2014 θα μπορέσει να ζητήσει εκ νέου την ψήφο των πολιτών. Των πολιτών που τρία χρόνια τώρα δεν είδαν τίποτα το χειροπιαστό εκτός αυτής της φιέστας για ένα έργο που θα ολοκληρωθεί στο επόμενο 18μηνο, δηλαδή θα παραδοθεί και θα εγκαινιαστεί με την νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές του ΄14.

Δε λέω, καλό είναι το έργο, θα λύσει προβλήματα και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Παράλληλα, θα επιβαρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς με τα τέλη αποχέτευσης. Μια παράμετρο που βέβαια δε θίγει κανείς αλλά θα το αντιληφθούν οι κάτοικοι όταν έρθει η ..λυπητερή από την ΔΥΕΑ Αλεξάνδρειας.


Βενιόπουλος Κ
Στην φιέστα αυτή εκτός του δημάρχου που καμάρωνε μαζί με τον εργολάβο ήταν και ο αντιδήμαρχος Μελίκης Κώστας Βενιόπουλος, που επίσης καμάρωνε. Μάλιστα έκανε και δηλώσεις. Είπε ότι υπογράφεται ένα έργο που το ζητάει η περιοχή πολλά πολλά χρόνια αλλά και πάλι όταν θα γίνει η περιοχή θα συνεχίσει να βρίσκεται στην δεύτερη ταχύτητα ανάπτυξης. Δεν ξέρω τί ακριβώς εννοούσε ο "ποιητής" αλλά να με συγχωρεί, στενός συνεργάτης του νυν δημάρχου είναι ας φρόντιζε να αλλάξει λίγο τα πράγματα. Κι αν έχει κι άλλες απορίες ας ρωτήσει τον Κώστα Καρέλη, θερμό υποστηρικτή του Φ. Δημητριάδη προεκλογικά που ήταν δήμαρχος στην περιοχή για αρκετά χρόνια. Πιθανόν να χρειαστεί τις απαντήσεις αυτές αφού όπως μάθαμε ετοιμάζεται από τώρα για έναν άλλο, πιο αναβαθμισμένο ρόλο....


K. Kαρέλης
Ανέφερα τον Καρέλη και τον είδα πολύ αλλαγμένο. Με πολύ γκρίζο μαλλί, περισσότερα κιλά και ύφος όχι χαρούμενο, όπως τον είχαμε συνηθίσει. Φαίνεται ότι οι δικαστικές περιπέτειες που έχει μπλέξει τον ταλανίζουν και τον φθείρουν. Του ευχόμαστε να ξεμπλέξει γρήγορα.

Στην φιέστα ήταν παρόντες και οι δυο εκ των τριών βουλευτών της ΝΔ στην Ημαθία. Ο Λάζαρος ο αστραπιαίος και ο Αποστόλης Βεσυρόπουλος. Δεν κάθισαν δίπλα δίπλα αλλά τους χώριζε απόσταση ασφαλείας τους δυο και κουμπάρους βουλευτές. Τους χώριζε ο διάδρομος. Ο αστραπιαίος είχε δίπλα του την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ολγα Μοσχοπούλου και τον σύζυγό της και ο Απόστολος τον Κ. Καρέλη.


Απ. Βεσυρόπουλος
Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Οι δυο βουλευτές έγιναν αντικείμενο ευχαριστιών από τον δήμαρχο Δημητριάδη για την βοήθειά τους στο έργο. Ποια βοήθεια και πως αυτή έγινε, πότε έγινε και γιατί έγινε δεν μας είπε ο δήμαρχος. Φαίνεται ότι τα μυστικά της δουλειάς των βουλευτών δεν πρέπει να τα γνωρίζει ο λαός. Μη λέμε και ότι θέλουμε.
Για την Γεωργία την Μπατσαρά δεν είπε τίποτα ούτε έδειξε να ανησυχεί για την απουσία της. Και λέω "απουσία" της διότι γνωρίζω ότι προσκλήθηκε η βουλευτίνα αλλά φαίνεται ότι θα είχε καμιά σοβαρή δουλειά και δεν ήρθε στην φιέστα.

Ισαάκ Χαλκίδης
Μιχ. Χαλκίδης
Επίσης, και θα ήταν παράλειψη να μην το αναφέρω, έλαμψε με την απουσία του ο άλλοτε πανίσχυρος Μελικάρχης και Ημαθιάρχης και όλα τα εις -άρχης, ο μέγιστος Μιχάλης Χαλκίδης. Ο Μιχάλης έλειπε σε ταξίδι για δουλειές. Η ενασχόλησή του στον ιδιωτικό τομέα από διευθυντική θέση είναι τόσο εντατική που δεν έχει χρόνο ούτε για να "φτύσει". Βέβαια, είμαι σίγουρος, τόσο σίγουρος που πάω και στοίχημα ότι δεν θα χαλούσε καθόλου το σάλιο του ο Χαλκίδης για την φιέστα αυτή.
Βέβαια, απουσίαζε και ο Ισαάκ. Γιατί Σάκη;

Και μετά από τα παραπολιτικά ας περάσουμε στο ψητό. Το έργο αυτό θα γίνει σε 18 μήνες όπως προβλέπει η σύμβαση. Έχει μήκος 16 χιλιόμετρα και θα κοστίσει περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ που θα πληρώσει το ΕΣΠΑ. Η έγκριση του έργου έγινε τον Οκτώβριο του 2011 και η υποβολή της πρότασης είχε γίνει τον Μάρτιο του ΄11.

2 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

`Καλα τα παραπολιτικα Χαρη, αλλα ασ μην παραγνωριζουμε οτι προκειται για ενα εργο τεραστιας σπουδαιοτητας για τη Μελικη. Τα υπόλοιπα θα τα βρουμε στην πορεια.....

Xronika είπε...

Νίκο, όπως διάβασες, η γνώμη μου για το έργο, όπως και όλων των άλλων ομοειδών που έγιναν ή γίνονται στον Δήμο Αλεξάνδρειας, είναι ότι πρόκειται για έργα υποδομής και μεγάλης σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Συνεπώς, δεν παραγνωρίζω καμία σημασία όπως αναφέρεις.