Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ανάπλαση Αλεξάνδρειας- Ο ορισμός του καλού έργου και των καλών, στενών, φιλικών σχέσεων- Σιγήν ιχθύος όλοι τους...

Μπ. Γκιόνογλου
Το έργο της ανάπλασης στην Αλεξάνδρεια προχωράει κανονικά. Ο εργολήπτης, τέως δήμαρχος και επικεφαλής(;) της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αλεξάνδρειας, Μπ. Γκιόνογλου που ως γνωστόν μοίρασε ποσοστά του έργου σε συναδέλφους του εργολάβους κάνουν ό,τι μπορούν όλοι μαζί για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα.

Οι δρόμοι είναι σε κακά χάλια και δεν προβλέπεται να επιδιορθωθούν σύντομα αφού το...
έργο έχει μέλλον ακόμα. Τα φρεσκοστρωμένα πεζοδρόμια είδαμε να "φουσκώνουν" οι πλάκες και μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα να επιδιορθώνονται. Είδαμε να φυτεύονται ακακίες στα πεζοδρόμια λες και δε γνώριζαν ότι σε τρία χρόνια θα "πετάξουν" όλα τα πλακάκια οι ρίζες της.  
Είδαμε να τοποθετούνται φωτιστικά που δεν έχουν καμιά σχέση με τα αντίστοιχα της Βετσοπούλου. Είδαμε να τοποθετούνται πλακάκια για τους τυφλούς που αν τα ακολουθήσει πιστά κανείς τότε θα τρακάρει σε κολόνα της ΔΕΗ.

Και τι δεν είδαμε. Είδαμε να μεγαλώνουν τα πεζοδρόμια και να καλύπτονται τα παλιά φρεάτια των ομβρίων χωρίς οι κατασκευαστές να φτιάχνουν καινούργια αφού  μελέτη δεν τα πρόβλεπε. Είδαμε να πνίγεται ένα μεγάλο τμήμα της Αλεξάνδρειας τον Φεβρουάριο και κανείς να μην είναι υπεύθυνος και πολύ περισσότερο να μη βρίσκεται κανείς να αποζημιώσει τους πληγέντες.

Όπως και να γίνει, όπως κι αν το δούμε το θέμα όλοι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το έργο αυτό πάσχει από πολλές πλευρές. Κασκευαστικές, πολιτικές, τεχνικές και ό,τι άλλο θέλετε βάλτε. Δε νοείται ότι ένας δήμαρχος που διεκδικεί την έγκριση του έργου να είναι και ο μοναδικός εργολάβος που το "χτυπάει" και μάλιστα με την "τεράστια" έκπτωση του 1,14%!!
Και μόνο ότι το πήρε ο Γκιόνογλου το έργο ήταν αιτία παραίτησής του από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου και γενικότερα της πολιτικής. Όταν το είχα γράψει το 2010 τότε είχαν βιαστεί κάποιοι καλοθελητές να με χαρακτηρίσουν "εμπαθή". Τώρα πληρώνουν την επιλογή τους.

Ο υπεύθυνος και ο ανευθυνοϋπεύθυνος. Το ύφος σοβαρό
Το έργο της ανάπλασης γίνεται στην Αλεξάνδρεια και θα της δώσει μια νέα εικόνα για τα επόμενα πολλά χρόνια. Είναι προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις τυπικότητες και να συμπεριφερθεί ως πόντιος Πιλάτος. Το έργο γίνεται στην Αλεξάνδρεια και θα πρέπει να ενδιαφέρει τον δήμαρχο και την διοίκηση και να ασχολείται μέρα νύχτα με αυτό. Τον Καραπαναγιωτίδη που τυπικά είναι ο υπεύθυνος του έργου δεν τον ενδιαφέρει. Έχει άλλες βλέψεις και σκοτούρες με τα δημαρχιακά της Βέροιας.

Συνεπώς, ο δήμαρχος Δημητριάδης θα πρέπει και να παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά και να παρεμβαίνει όπου πρέπει. Αν το έκανε τότε ήταν βέβαιο ότι το έργο θα σταματούσε εδώ και καιρό. Γιατί, ποτέ δεν εφαρμόστηκε η πρόβλεψη της σύμβασης να ολοκληρώνεται ένα τμήμα και στη συνέχεια να αρχίζει το άλλο. Στην περίπτωση της Αλεξάνδρειας τα πάντα είναι σκαμμένα και κανένα τμήμα δεν ολοκληρώθηκε. Και ο δήμαρχος οχυρώνεται πίσω από την αναρμοδιότητά του και ρίχνει τις ευθύνες στον Καραπαναγιωτίδη. Σιγά τα ωά δηλαδή.

Τις τελευταίες μέρες είδαμε τους εργάτες των εργολάβων να ξηλώνουν πεζοδρόμια και να κάνουν μια τομή βάθους 30-40 εκατοστών μπροστά από το ρείθρο του πεζοδρομίου και να ρίχνουν μπετό. Γιατί έγινε αυτό; Διότι, ενώ η μελέτη προέβλεπε ότι πρέπει να πέσει τσιμέντο μπροστά από το ρείθρο για να το συγκρατήσει οι εργολάβοι δεν έριξαν τίποτα και στον έλεγχο που έκανε η επιβλέπουσα μηχανικός φάνηκε η κακοτεχνία και τους ανάγκασε να την διορθώσουν.
Και; Και η δημοτική αρχή αντί να βγει στα κεραμίδια και να καταγγείλει τους κατασκευαστές γι αυτό το ράβε ξήλωνε, για αυτές τις καθυστερήσεις, για τις κακοτεχνίες για, για, για, τηρεί σιγήν ιχθύος σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Αρ. Ματσούκας
Και λογικά αναρωτιέται κάθε λογικός άνθρωπος. Ρε μπας και υπάρχει συμπαιγνία μεταξύ της διοίκησης του δήμου και των εργολάβων; Ρε μπας και τηρούν αυτή τη στάση γιατί τους συνδέουν φιλικές σχέσεις; Η αλήθεια είναι ότι σχέσεις υπάρχουν και είναι πολιτικές και φιλικές. Ο ένας εκ των εργολάβων που υλοποιεί τμήμα του έργου είναι και δημοτικός σύμβουλος του δημάρχου Δημητριάδη. Και μόνο αυτό αρκεί. Αλλά, θα διακινδύνευε ο Δήμαρχος το όνομά του εξ αιτίας του Αρ. Ματσούκα; Δεν τον ενδιαφέρει το όνομα και η υστεροφημία του; Νομίζω ότι η στάση του δημάρχου έναντι του Γκαβαρδίνα που μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμηση λέει ότι νοιάζεται για το όνομά του και την αξιοπρέπειά του. Μήπως όμως γίνεται πιο ανεκτικός όταν έχει να κάνει με φίλους και συνεργάτες; Κάθε απάντηση δεκτή.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα λες είναι. Το πιο τραγικό είνια πως δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Ακόμα κι ο Λεβέντης ή ο Βεργής θα μπορούσαν να ρίξουν αυτή τη διοίκηση. Ποιος να μιλήσει όμως . ΌΛΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ. Η ΠΟΛΗ ΠΛΗΜΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΚΑΛΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΝ ΜΑΤΣΟΥΚΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΕΡΓΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΧΤΑ ΣΤΟΝ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ. ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟ ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΠΙΝΑ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΘΑΜΕ ΠΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΙΣΜΟ ΤΟΥ.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ένα εμπεριστατωμενο άρθρο με το οποίο δύσκολα να βρει καποιος κατι για να διαφωνήσει. Εχω την εντύπωση πως ως προς την τελευταία παράγραφο θα έχουμε εξελίξεις και μια τεραστια ανατροπή ...

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος τα έχει κάνει πλακάκια με τον εργολάβο και αυτό πλέον το ξέρουν όλοι. Διότι η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια , αλλά και να δείχνει ( όπου γυναίκα του καίσαρα βάλε τον δήμαρχο και βγάλε συμπέρασμα).
Εαν ήταν δήμαρχος που ενδιαφερόταν για τον δήμο του , το έργο θα είχε σταματήσει 10 φορές και ο εργολάβος θα είχε κατακόκκινο το αυτί απο το τράβηγμα του δημάρχου.
Πιστέυω ότι και ο εργολάβος να ήταν δήμαρχος και εργολάβος μαζί, θα έκανε παρατηρήσεις στον ευατό του. Αλλά στο πρόσωπο του δημάρχου βρήκε τον καλύτερο σύμμαχο (ούτε ο εργολάβος το περίμενε).
Το κακό είναι ότι αυτοί μια χαρά βολεύτικαν και το έργο θα το τρώνε στην μούρη οι επόμενες γενιές που δεν φταίν σε τίποτα. ένα έργο κατά γενική ομολογία ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Ολη η πόλη έχει γίνει ένα απέραντο κακοσκαμμένο @ουρδέλο και η δημοτική αρχή σφυρίζει αδιάφορα.
Και λέω εγώ τώρα :
Από όλα τα ονόματα που παίζουν για επόμενοι δήμαρχοι, ΕΝΑΣ δεν βρέθηκε να φωνάξει εισαγγελέα?
άρα???????????? Μήπως μπαίνει η έκφραση του γνωστού παχύδερμου - καλοβολεμένου που είπε : Μαζί τα φάγαμε!!!!!
Οπότε όλοι αυτοί που κόπτονται να γίνουν επόμενοι δήμαρχοι να πάρουν τον πούλο. Πρίν γίνουν δήμαρχοι το ράβουν το στόμα, φαντάσου να γίνουν κιόλας τα άτομα (απο τώρα δείχνουν πόσο κότες είναι).
Επίσης να μην γίνεται λόγος για τον εργολάβο που έδωσε το έργο σε μικρά εργολαβάκια και ακούγεται 1 όνομα μόνο.
Είναι ΠΟΛΛΑ μικρά εργολαβάκια και όχι ένας. Και όλα μαζί περνάνε μια χαρά απο τις δουλειές που τους έδωσε. Διότι έπρεπε να τους δώσει για να ράψουν το στοματάκι τους (βλέπεις άμα τσατιστούν λέν και πολλά).
Συγχαρητήρια παρόλα ταύτα στον εργολάβο που ξεκίνησε το έργο με καμμένα χαρτιά στο χέρι και πλέον έχει Φλος Ρουαγιάλ (Royal Flush). Το λέω έτσι διότι ο εργολάβος γουστάρει λίγο την μπιρίμπα.....
Αυτά...
Απλά μην ξεχνάει κανείς μας την ΝΕΜΕΣΙΣ. Διότι οι καιροί είναι πονηροί και ο απλός λαός διψάει για αίμα ( σε εισαγωγικά το αίμα). Και κανείς δεν ξέρει πλέον πιος θα δώσει ποιον ( εδώ ίσως κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για τον δήμαρχο μήπως και κρατάει για τις εκλογές ).
Τα σέβη μου....

Ανώνυμος είπε...

ολα τα ονοματα στη φορα μπας και βαλει κανενας μυαλο,δηλαδη ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ και ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ?οι αλλοι 4-5 πιοι ειναι?
και μενουν στο απυροβλητο παρθενες?
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ μονο διαπομπευση? η να φτιαξουν το εργο να ξεμπερδευει η πολη .Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΕΡΣΥΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.....