Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Parole, parole, parole - Άνθρακες ο θησαυρός του Μιχάλη Χαλκίδη


-Σε μένα οφείλει το βουλευτιλίκι ο Βεσυρόπουλος!!!
-Θα κάνω προεκλογικό αγώνα χωρίς λεφτά
- Δεν είμαι διευθυντής ούτε προϊστάμενος στην ΕΥΡΩΦΑΡΜ
-Έφυγα το 2012 όχι εξ αιτίας Τσαβδαρίδη και Βεσυρόπουλου αλλά .... 

Δεν περίμενα τίποτα περισσότερο από την αγχωμένη επανεμφάνιση του Μιχάλη Χαλκίδη. Ο "αγραναπαυμένος πολιτικά" πολιτικός επί..... εξαετία επανέλαβε τον εαυτό του και μάλιστα στην πιο κακή πολιτικά εκδοχή. Δεν θα μπω αυτή τη στιγμή στην ανάλυση των όσων είπε διότι δεν είναι μείζονος πολιτικής σημασίας αφού επαναλήφθηκαν λογικές και "επιχειρήματα" που ήδη έχουν ακουστεί δυο τρεις φορές στο απώτερο αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν και ως εκ τούτου δεν έχουν και πολύ μεγάλη σημασία.

Αυτό που θα επισημάνω είναι ότι ο Χαλκίδης μεταξύ των όσων υποστήριξε κάνοντας κριτική στην διοίκηση Γκυρίνη και ουδείς θα του προσάψει κάτι επ΄ αυτού αφού είναι αναφαίρετο δικαίωμα ενός εκάστου να στηρίζει ή να διαφωνεί, είναι το εξής: Στην διήγηση που έκανε είτε δεν τα θυμάται καλά εξ αιτίας της ηλικίας που έχει είτε τα θυμάται καλά αλλά τα λέει όπως τον βολεύουν. Εγώ πιστεύω ότι συμβαίνει το δεύτερο.
Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος: Υποστήριξε ο Μιχ. Χαλκίδης ότι παραιτήθηκε από βουλευτής το 2012 χαρίζοντας ουσιαστικά την έδρα στον Βεσυρόπουλου που θα πρέπει να του έχει και μεγάλη υποχρέωση. Το τελευταίο δεν το είπε αλλά ήταν προφανές ότι άμα τον ρωτούσε κάποιος θα το έλεγε.
Υποστήριξε ο Μ. Χαλκίδης ότι παραιτήθηκε όχι γιατί δεν έγινε το ψηφοδέλτιο όπως αυτός ήθελε αλλά για άλλους λόγους. 
Όσοι ζήσαμε τα γεγονότα και όπως πολύ εύκολα μπορεί να τεκμηριωθεί από τα ρεπορτάζ της εποχής εκείνης βλέπουμε ότι γίνεται μια προσπάθεια, μια εναγώνια προσπάθεια θα έλεγα, να κλείσει παλιές πολιτικές πληγές. 

Να θυμίσω ότι τότε ο Μ. Χαλκίδης είχε απαιτήσει να είναι εκτός ψηφοδελτίου της ΝΔ τόσο ο Τσαβδαρίδης όσο και ο Βεσυρόπουλος. Υλοποιήθηκε το αίτημά του κατά το ήμιση αφού ο Τσαβδαρίδης ήταν εντός ψηφοδελτίου. Θύμωσε ο Μιχ. Χαλκίδης και οδηγήθηκε σε παραίτηση μια δυο μέρες πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια όταν είχε καλέσει στη Βέροια τον τύπο λίγες μέρες πριν να τους ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής με όλες τις επισημότητες.
Ο Σαμαράς και η κεντρική ηγεσία δεν του έκανε το χατήρι να καρατομήσει τον Τσαβδαρίδη με τον οποίο είχε μεγάλη κόντρα και μάλιστα είχαν οδηγηθεί και σε μια δικαστική διένεξη εκτός των αλληκατηγοριών είχαν ανταλλαξει στον αέρα του ράδιο Αλεξάνδρεια σε σειρά εκπομπών τότε και στις οποίες συμμετείχα.

Τι δείχνει αυτό το γεγονός και όχι μόνο αυτό; Δείχνει ότι ο Χαλκίδης επιλέγει να κλείσει παλιές πληγές αλλά αυτό είναι λίγο δύσκολο αφού όλα είναι καταγεγραμμένα, όλοι οι πρωταγωνιστές είναι εδώ και το κυριότερο δεν έγινε ουδεμία κριτική και αυτοκριτική και απλά πάει να γίνει ένα κουκούλωμα.

Δεν έδωσε εξηγήσεις ο Μ. Χαλκίδης όλα αυτά τα χρόνια διότι με την παραίτησή του ιδιώτευσε και επέλεξε τη σιγή. Τώρα που επανεμφανίζεται είναι είναι προφανές και αυτονόητο ότι θα πρέπει να απαντήσει σε απολύτως συγκεκριμένες ερωτήσεις. 

Κατά τα λοιπά τα όσα είπε ο Χαλκίδης, και τον ευχαριστώ που αν και απών με τίμησε εμμέσως με τις αναφορές που έκανε και δείχνει ότι με διαβάζει τουλάχιστον, για το έργο της διοίκησης Γκυρίνη αρμόδιος να απαντήσει είναι ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του.
Ωστόσο, υπάρχουν απαντήσεις που έδωσε και που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και δεσμεύομαι ότι θα επανέλθω. Όπως δηλαδή αν έχει και ποια σχέση με γνωστή εταιρία της περιοχής, αν θα κάνει προεκλογικό αγώνα με ρεφενέ ή με επίσημους χορηγούς όπως στην Αμερική κλπ κλπ κλπ

Τέλος, επειδή μια απολύτως συγκεκριμένη δράκα συμπολιτών θα θριαμβολογεί κάνοντας επίθεση εναντίον μου ότι έπεσα έξω όταν έλεγα ότι θα γίνω αστροναύτης άμα γίνει ο Χαλκίδης υποψήφιςο δήμαρχος να τους το ξαναπώ: Άμα ο Χαλκίδης είναι υποψήφιος δήμαρχος εγώ θα γίνω αστροναύτης.
Γιατί πολύ απλά, για να γίνεις υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει να μπορείς να κάνεις αφενός συνδυασμό και αφετέρου να αυτοί που θα μπουν στο ψηφοδέλτιο να πιστεύουν τουλάχιστον ότι έχουν μια κάποια προοπτική νίκης. Διαφορετικά, θα μείνει μόνος του με την παρέα του να πίνει καφέ στο Τροκαντερό....

Τα ξαναλέμε σύντομα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά σας κ Μόχλα και καλό ταξίδι στο διάστημα.

Ανώνυμος είπε...

Τον άκουσα τον κ. Χαλκίδη και θα ήθελα να του κάνω την ερώτηση γιατί μας τα λέγει αυτά τώρα και πριν από τρια χρόνια πολέμησε τον άξιο δημαρχο ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και τώρα έρχεται να μας πει οτι έκανε λάθος. Γιατί να τον πιστέψουμε; Για να βγει μετά απο τρια χρόνια και να ξαναπεί ότι πάλι έκανε λάθος. Τα λάθη κύριε Χαλκίδη πληρώνονται και εσείς κάνατε πολλά και λάθη εγκληματικά.
Αυτό δε σημαίνει ότι εγώ υποστηρίζω τον σημερινό δήμαρχο που καλώς ή κακώς νίκησε τον ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ που εγώ τότε ψήφισα γιατί ήταν άξιος δήμαρχος.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Εμπρόςςςςςςςςςςςςς..................Πίσωωωωωωωωωωωω.
Δε μας παρατάτε ρε απολιθώματα της μεταπολίτευσης. Σας έλειψε η καρέκλα ? Αλλά τέτοια βλέπει ο σύριζα και θα κάνει πάρτυ πάλι . Ολοι οι παππούδες της νδ θέλουν να ξαναγυρίσουν στην επικαιρότητα.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ στον ΤΣΥΡΙΖΑ εκτός από κωλοτούμπες είναι και λυκόπουλα.