Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι ξανά; Η αγχώδης επανεμφάνιση Χαλκίδη με σενάρια στήριξης Γκιόνογλου και Ναλμπάντη;

-Μετά από 6 χρόνια "αγραναύπαυσης" θέλει να σώσει τον τόπο ξανά

Αύριο το μεσημέρι στη 1 ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης που ως γνωστόν λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2012 είχε αποσυρθεί διότι δεν πέρασε το βέτο που είχε βάλει στην τότε κομματική ηγεσία να μην συμπεριλφθούν στο ψηφοδέλτιο οι Τσαβδαρίδης και.....
Βεσυρόπουλος, κάλεσε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για συζήτηση!!! Ναι, έτσι αναφέρει στο ηλεκτρονικό μήνυμα που λάβαμε το βράδυ της Παρασκευής. Μετά από έξι περίπου χρόνια πολιτικής αγρανάπαυσης ο Μ. Χαλκίδης αποφάσισε να επαναδραστηριοποιηθεί, να ασχοληθεί εκ νέου με τα κοινά και κάνει το πρώτο βήμα. Καλεί σε συζήτηση τους δημοσιογράφους για τα προβλήματα της περιοχής.
Περιέργως πως, αλλά εδώ και τριάντα περίπου χρόνια που είμαι δημοσιογράφος πρώτη φορά βλέπω να αναγορεύονται σε συνομιλητές ενός πολιτικού ή ενός υποψήφιου πολιτικού τους δημοσιογράφους που η θέση τους είναι να καταγράφουν και να ασκούν έλεγχο ή κριτική στα όσα ακούγονται, λέγονται και υλοποιούνται.
Εν πάση περιπτώσει η αυριανή μεσημεριανή πρόσκληση του Χαλκίδη στους δημοσιογράφους δεν αφορά στα προβλήματα του τόπου και αυτό είναι κοινό μυστικό. Αφορά στην διακηρυγμένη πρόθεσή του να επανακάμψει στα κοινά διότι προφανώς βαρέθηκε να βρίσκεται εκτός, διότι το σαράκι της πολιτικής τον έχει διαποτίσει είκοσι χρόνια βουλευτής και κοινοτάρχης Μελίκης και όντας "εθισμένος στην πολιτική" δεν μπορεί να "απεξαρτηθεί".

Κ. Καλαϊτζίδης
Είχα γράψει προ μηνών ότι ο Χαλκίδης θέλει να επανακάμψει στα κοινά ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας στη θέση του Καλαϊτζίδη. Μπορεί ο Μ. Χαλκίδης να βρέθηκε σε δύσκολη θέση μετά την δημοσιοποίηση της πρόθεσής του που ο ίδιος κοινοποίησε αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν τον πτόησε. Ακολούθησαν στοχεύμενα δημοσιεύματα ότι ενδιάφερεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας ενώ άλλα υποστήριζαν ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στη Βέροια. Υποψήφιος παντός καιρού δηλαδή αλλά αυτό σημαίνει ότι αποτελεί μια λύση πασπαρτού και το ζητούμενο είναι να δούμε αν το κλειδί -πασπαρτού θα χρησιμοποιηθεί ή όχι.

Ο Μ. Χαλκίδης λοιπόν αποφάσισε να διακινήσει το σενάριο "σκέφτομαι να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας". Υπηρετώντας λοιπόν τον σχεδιασμό του με
Μπ. Γκιόνογλου
Κ. Ναλμπάντης
την εμπειρία που διαθέτει, και είναι πολύχρονη, κάνει το πρώτο βήμα υποστηρίζοντας σε συζητήσεις που κάνει ότι ήδη έχει την συγκατάθεση του πρώην δημάρχου Αλεξάνδρειας Μπάμπη Γκιόνογλου, έχει την υποστήριξη του δημοτικού συμβούλου Κώστα Ναλμπάντη και ότι στον σχεδιασμό του είναι να συναντηθεί με τον πρώην αντιδήμαρχο Σάκη Κούγκα για να του ζητήσει να σβήσουν τα παλιά και να είναι στο πλευρό του υποψήφιος!!! Θα σας έλεγα ανακρίβέιες αν συμπλήρωνα ότι στις σκέψεις του είναι να απευθυνθεί ο Μ. Χαλκίδης στους Δημητριάδη, Βενιόπουλο, Καρέλη και τους λοιπούς και να τους ζητήσει να σβήσουν από τον πίνακα όλα όσα τους χωρίζουν.
Βέβαια, τόσο ο Γκιόνογλου όσο και ο Ναλμπάντης διαψεύδουν τα σενάρια αυτά πλην όμως αυτό μικρή σημασία έχει. Όσο για το αν ο Κούγκας θα είναι υποψήφιος του Χαλκίδη δε χρειάζεται να το σχολιάσω, το αφήνω σε σας.

Τι θα πει αύριο ο Χαλκίδης
Είναι προαφανές ότι η πρώτη ερώτηση που θα γίνει θα είναι αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Η απάντήση του θα είναι, εκτός απροόπτου, ήξεις αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις. Δεν είναι λογικό να μεσολαβούν δυο χρόνια από τις δημοτικές εκλογές και να εμφανιστεί ένας, οποιοσδήποτε ένας, και να δηλώσει με παρρησία ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Συνεπώς, το μόνο λογικό που αναμένω να συμβεί είναι να εκφραστεί ένα κατ΄ αρχήν ενδιαφέρον εμπλοκής το οποίο θα μεταβληθεί σε πράξη εάν και εφόσον συντρέξουν μια σειρά από προϋποθέσεις. Ποιες προϋποθέσεις είναι αυτές θα το δείξει η ζωή αλλά δεν είναι της παρούσης να αναφερθώ εγώ σ΄ αυτές. Μπορεί να το κάνει αύριο ο ίδιος ο Χαλκίδης.
Συνεπώς, αύριο το μεσημέρι ο Χαλκίδης θα παραθέσει καφέ ή τσίπουρο στους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, θα αφήσει αιχμές και κριτική εναντίον του δημάρχου Γκυρίνη, θα υποστηρίξει ότι χρειάζεται αλλαγή τιμονιέρη ο δήμος και θα αποφύγει να αναλάβει σαφή δέσμευση ότι βρέξει χιονίσει θα είναι υποψήφιος δήμαρχος.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Με την κίνηση αυτή ο Μ. Χαλκίδης αυτονόητα επανέρχεται στο προσκήνιο. Μη ξεχνάτε όμως ότι πριν έξι μήνες κίνησε για Νομάρχης και τώρα κάποιοι τον θέλουνε να γίνει δήμαρχος.
Σας ακούγεται λογικό; Και γιατί όχι; Μήπως λίγα παράλογα γίνονται κάθε μέρα;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ήξεις αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις".
Το σημείο στίξης που ακριβώς θα μπει;;;

Ανώνυμος είπε...

Άντε βρε σε έφεξε πάλι. Ετοιμάσου τώρα εσύ για αστροναύτης και μετά τα ξανά λέμε. Δες αν μπορείς να Πάρεις μαζί σου και το Σουρλόπουλο, γιατί έτσι και αλλιώς πάτε πακέτο.