Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Zορίστηκε ο Δημητριάδης για εργολάβο και πρόστιμο. Δεν λέει όλη την αλήθεια για την υπόθεση Γκαβαρδίνα

To προηγούμενο Σάββατο ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας μίλησε στο ράδιο Αλεξάνδρεια και όπως είχα προβλέψει από τα μικρόφωνά του τις προηγούμενες μέρες όλα όσα είπε ήταν απολύτως αδιάφορα, αναμενόμενα και δεν δημιούργησαν κανένα πολιτικό γεγονός.

Ο Φ. Δημητριάδης δεν έδωσε καμιά...
είδηση. Το μόνο που έκανε ήταν να επαναλάβει τον εαυτό του. Επιχείρησε να δικαιολογήσει τα όσα έχουν γίνει από την διοίκησή του και έχουν απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο. Χαρακτηριστική ήταν η στάση του όταν ρωτήθηκε από τον Χ. Καφτεράνη για τον συνεργάτη του δημοτικό σύμβουλο Αρ. Ματσούκα που έφτασε να είναι σχεδόν ο μοναδικός εργολάβος στον δήμο που παίρνει έργα από τον …δήμο.

Ο δήμαρχος, όταν ρωτήθηκε γι α το φαινόμενο αυτό ζορίστηκε. Κοκκίνισε, ανακάθισε στην καρέκλα του αλλά δεν «άδειασε» τον συνεργάτη του που ομολογουμένως είναι ένας από τους ελάχιστους στενούς συνεργάτες του. Δε βρήκε τίποτα το μεμπτό στην κατάσταση αυτή, είπε με «αφέλεια» ότι δεν τον ενδιαφέρει το ποιος παίρνει τα έργα αλλά η ποιότητά τους και ότι να γίνονται γρήγορα.

Ο δήμαρχος δηλαδή είναι τόσο υπεράνω που αδιαφορεί αν ο στενός του συνεργάτης είναι ο μοναδικός εργολάβος σχεδόν που, όπως είπε και προ μηνών ο Κ. Ναλμπάντης, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον Ματσούκα βρίσκουμε, όλα τα έργα αυτός τα κατασκευάζει, είχε πει ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας αλλά απάντηση δεν πήρε.

Όσο κι αν θέλει να υποβαθμίσει το όλο θέμα ο δήμαρχος θα έρχεται συνεχώς αντιμέτωπος με το ερώτημα αυτό, αντιμέτωπος με την κριτική αυτή. Ο δήμαρχος Δημητριάδης θα πρέπει να απαντάει, να δικαιολογεί αυτή την κατάσταση. Να λέει γιατί και με ποιον τρόπο ο συνεργάτης του δημοτικός σύμβουλος φτιάχνει όλα σχεδόν τα έργα στον δήμο Αλεξάνδρειας. Να δικαιολογεί και να επιχειρηματολογεί για το ηθικό μέρος της κατάστασης αυτής. Ο Φ. Δημητριάδης είναι προφανές ότι επέλεξε να συμπορευτεί με αυτή την κατάσταση συνειδητά. Προφανώς έχει μετρήσει τα υπέρ και τα κατά και επέλεξε να συμπορευτεί με τον «δημοτικό» εργολάβο, τον στενό του συνεργάτη Αριστ. Ματσούκα.

Στην ίδια συνέντευξη ο δήμαρχος επιβεβαίωσε με τον πιο σαφή και πανηγυρικό τρόπο το ρεπορτάζ που είχα στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ για την υπόθεση Γκαβαρδίνα. Επιβεβαίωσε όλα όσα είχα  γράψει για την έκτακτη σύσκεψη της δημοτικής ομάδας και των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων. Τότε, είχα αποκαλύψει το σχέδιό του που όμως ακυρώθηκε από την συγκυρία. Τώρα, επιχειρούν με τους γνωστούς πρόθυμους της πιάτσας να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να εμφανίσουν τον Γκαβαρδίνα ως αυτόν  που παρακαλούσε και όχι ότι τον παρακαλούσαν να επιστρέψει. Είναι προφανές ότι και το σχέδιο αυτό θα αποτύχει αλλά είναι επίσης προφανές ότι η αμηχανία τους και το άγχος τους είναι πολύ μεγάλο και δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στον στενό ηγετικό πυρήνα της πλειοψηφίας.

Εκεί όμως που ζορίστηκε πολύ ο δήμαρχος ήταν όταν ρωτήθηκε για τα όσα κατήγγειλε ο Γ. Απατσίδης σχετικά με την μεθόδευση που ακολουθήθηκε ώστε να πληρωθεί ο εργολάβος για ένα έργο που είχε κατασκευάσει και ο δήμος δεν έκανε τα απαραίτητα ώστε να μπλοκάρει την πληρωμή για να δεσμεύσει τα χρήματα που πλήρωσε γι΄ αυτόν. Ο δήμαρχος κυριολεκτικά  ζορίστηκε και θα ζοριστεί ακόμα περισσότερα στο άμεσο μέλλον αφού το θέμα δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε να σκεπαστεί με κανέναν τρόπο. Απ΄ ότι πληροφορηθήκαμε το θέμα ήδη απασχολεί την δικαιοσύνη μετά από σχετική προσφυγή.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΤΕΡΑΝΗΣ - ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ = 2 - 0 . Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΠΟΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ε τώρα να ακούς τον Δημητριάδη, τον Κούγκα, και τον Μουτρόπουλο να διαψεύδουν τον Γκαβαρδίνα, μοιάζει σαν ανέκδοτο!! Εκείνος ο Μουτρόπουλος είναι ΝΑΙ σε όλα , εκτός από αυτό τον ακούσατε ποτέ στα τρία χρόνια που είναι σύμβουλος να ανοίξει το στόμα του να πει έστω και μια κουβέντα? Είναι ένα πιόνι σε μια σκακιέρα που το κουνάς όπου , και όταν και όπου θέλεις, τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο. Με αυτούς τους ανθρώπους θα πάει ο Δήμος μπροστά? Έχουν ευθίνη όμως και οι πολίτες , να ξέρουν ποιους ψηφίζουν και γιατί τους ψηφίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Η λέξη ΑΛΗΘΕΙΑ, έχει διαγραφεί από το λεξιλόγιο του Δημητριάδη, εδώ και πολλά χρόνια, κάποιοι δεν τον ξέρανε καλά , τώρα όμως τον μάθανε, ας πρόσεχαν.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που τα γράφετε και τα μαθαίνουμε. Οι εκλογές έρχονται και θα να είστε σίγουροι οτι θα πάει σύννεφο το μαύρισμα στον Δημητριάδη και στην παρέα του.