Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Συσπείρωση - Παρέμβαση Διευθυντών: Σεμινάρια εκπαιδευτικών - Καταφέραμε μια νίκη


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Μέσα στο γενικότερο πολιτικό πλαίσιο επίθεσης ενάντια σε εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς,επιχειρήθηκε να...
πραγματοποιηθούν ,σήμερα Πέμπτη 28 Νοέμβρη, «σεμινάρια επιμόρφωσης» στελεχών εκπαίδευσης στη Βέροια και την Αλεξάνδρεια.

Με την προτροπή και στήριξη του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. του Συλλόγου μας και ιδιαίτερα με τη μαζική κινητοποίηση των συναδέλφων εκπαιδευτικών και στη Βέροια και στην Αλεξάνδρεια, με τη συγκέντρωση δεκάδων από εμάς, καταφέραμε μία νίκη!

Τα «σεμινάρια επιμόρφωσης», σεμινάρια εξόντωσης των εκπαιδευτικών, δεν πραγματοποιήθηκαν, αναβλήθηκαν, δείχνοντας ότι:

· Ο δρόμος της αγωνιστικής κινητοποίησης είναι ο μοναδικός που μπορεί να δώσει λύσεις και απαντήσεις. Τα μέτρα της αντιεκπαιδευτικής επίθεσης κυβέρνησης και υπουργείου  μπορούν να σταματήσουν.
Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

Κυβέρνηση και υπουργείο προχωρούν συντεταγμένα, μεθοδικά και ταχύτατα στην εφαρμογή της αντιδραστικής πολιτικής τους στο χώρο της εκπαίδευσης. Πολιτική με άμεσα θύματα την παιδεία,τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Κομβικό ζήτημα της πολιτικής αυτής αποτελούν τα περιβόητα «σεμινάρια» που επιχειρείται να πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτεια το τελευταίο διάστημα, προς τα στελέχη της εκπαίδευσης (Προϊστάμενους, Σχολικούς Σύμβουλους, διευθυντές σχολικών μονάδων), για την επιμόρφωση στην αυτοαξιολόγηση.

Αυτοαξιολόγηση που επανειλημμένα έχουμε πει πως αποτελεί προπομπό, προάγγελο, άνοιγμα και ξεκίνημα της αξιολόγησης, της χειραγώγησης-τρομοκράτησης και υποταγής των εκπαιδευτικών και του κινήματός τους.

Μέσα από την κινητοποίηση έγινε φανερό ότι οι διαθέσεις και οι σκέψεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών αλλά και των συναδέλφων Διευθυντών είναι αρνητικές.

Χαιρετίζουμε τη νίκη αυτή και συνεχίζουμε ΟΛΟΙ μαζί για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

                 Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: