Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Βέροια- Έστειλαν Εφορία και Αστυνομία στην πώληση ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Το σύστημα φοβήθηκε. Καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν. Ή, αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού γίνεται ο γάμος

Στην διάθεση προϊόντων ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ του περασμένου Σαββάτου, ήρθαν για έλεγχο και από την  εφορία και από την  Αστυνομία, μετά από..
καταγγελία, όπως είπανε. 

Και πολύ καλά κάνανε και ήρθανε. Ο συνεχής έλεγχος, δεν αφήνει χαλαρά τα πράγματα. Κάτι ανάλογο έγινε παλαιότερα και με τα κρεατοσκευάσματα που διέθεσε ο κ. Γκασνάκης. Εξονυχιστικοί έλεγχοι μετά από καταγγελία πάλι. Έλεγχοι βέβαια όχι για την ποιότητα των προϊόντων για πιθανή νοθεία ή κακά προϊόντα αλλά, στα χαρτιά. Αν δικαιούνται να πωλούν σε λαϊκή αγορά. Πρίν από λίγες μέρες, έγινε δίκη του κ. Γκασνάκη. Και φυσικά αθώος.

Τώρα, έδιωξαν από τον χώρο της διανομής, τους παραγωγούς, πατάτας, κρεμμυδιών και λαδιού. Μήπως δεν υπήρχαν ταμειακές μηχανές σε όλα; Μήπως γινόταν με κάποιο τρόπο φοροδιαφυγή; Όχι. Κόπηκε πρόστιμο γιατί δεν υπήρχε δελτίο αποστολής. Δεν μπορούν να πουλάνε σε Λαϊκή αγορά. Μα το κίνημα ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, είναι Λαϊκή αγορά; Λαϊκή αγορά, Διοικητικά και Νομικά, είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και δεν εχει καμιά σχέση με αυτό που οργανώνεται για προϊόντα ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.

Απλά πράγματα. Δεν γίνεται να πουλιούνται αγαθά, χωρίς να περνάς από το ταμείο των μεσαζόντων. Δεν γίνεται να πουλάς φθηνά και να μην σε ελέγχει το σύστημα των αεριτζήδων που καθορίζει ανεξέλεγκτα τις τιμές. Το ανεξέλεγκτο σύστημα διακίνησης και τιμολόγησης  προϊόντων, τρόμαξε. Αντιδρά σπασμωδικά και άδικα. Ή θα αγοράσεις όσο θέλει αυτό ή θα πεθάνεις από την πείνα. Ούτε καν πατάτες και κρεμμύδια θα πουλάς αν δεν το ελέγχουν για να διπλασιάσουν τις τιμές.

Όμως, πολλές εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι προϊόντων ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, διατίθενται σε όλη τη χώρα. Στη Βέροια κάποιες χιλιάδες τόνοι προϊόντων, έφτασαν στους συμπολίτες μας.  Και κάθε τόσο, θα είναι και καλύτερα. Ελπίζουμε την επόμενη φορά, ο έλεγχος να γίνει για πιθανές νοθείες ή υπολειμμάτων σε φυτοφάρμακα.

Και κάτι τώρα, που αφορά την περιοχή μας. Για να πουλήσουν τα προϊόντα τους, έρχονται παραγωγοί αγρότες, από την Αρτα, την Ξάνθη, Καστοριά, Φλώρινα Σέρρες, Πελοπόννησο, και από πολλές άλλες μακρινές περιοχές. Απο τη Βέροια, από την Ημαθία, τώρα ήρθε για να πουλήσει, μόνο ένας παππούς, με τρείς κλούβες ρόδια και όχι παραπάνω από δέκα λάχανα άσπρα. Μάλλον η περιοχή μας είναι βιομηχανική και δεν παράγει τίποτε αγροτικό. Ή είναι έτσι ή κάτι άλλο συμβαίνει. Πάντως ότι και να συμβαίνει, αυτό μας αξίζει γιατί το επιτρέπουμε να συμβαίνει.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια: