Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

"Ψήνεται" ξαφνικός "θάνατος" των Γυμνασίων Πλατέος και Τρικάλων; Ο δήμαρχος Δημητριάδης το γνωρίζει;

Ευθ. Φλυτούρης
Πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες το Υπουργείο Παιδείας έστειλε σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης της χώρας επείγουσα εγκύκλιο με την οποία ανέθετε με καταληκτική ημερομηνία στους διευθυντές την αποστολή να στείλουν εμπεριστατωμένη έκθεση- πρόταση για τα σχολεία που θα συγχωνευτούν.
Στη βάση αυτής της εγκυκλίου ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ημαθία κ. Φλυτούρης επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Πλατέος όπου είχε... συνεργασία με τον γυμνασιάρχη.

Είναι γνωστή η θέση του κ. Φλυτούρη ο οποίος δεν δίστασε προ διετίας να υποστηρίξει ότι πρέπει να κλείσει το γυμνάσιο στο Πλατύ και στα Τρίκαλα και να προκύψει ένα μεγάλο, άρτιο σχολείο στο κτήριο της Κορυφής που κατά την άποψή του διαθέτει όλες τις υποδομές.
Ο διευθυντής δεν έχει μεταβάλλει την άποψή του και την επανέλαβε στις αρχές Σεπτεμβρίου στο ράδιο Αλεξάνδρεια σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή την μη ανανέωση της αναστολής της απόφασης του Υπουργείου για το κλείσιμο του Γυμνασίου Πλατέος. 
Τότε ο κ. Φλυτούρης είπε ακόμη ότι κατά την άποψή του θα πρέπει να συνεχίσει οπωσδήποτε την λειτουργία του το γυμνάσιο Κορυφής διότι εξυπηρετεί και τους κατοίκους Ρομά της περιοχής.

Είναι προφανές ότι το θέμα των τριών γυμνασίων (Πλατέος, Κορυφής και Τρικάλων) θα απασχολήσει την τοπική κοινωνία και πάλι. Επίσης, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να βρεθεί λύση τέτοια ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν για τους μαθητές και την μόρφωσή τους.
Να σημειώσουμε επίσης ότι η εγκύκλιος αυτή έδινε εντολή στον Διευθυντή της β΄βάθμιας εκπαίδευσης να ζητήσει την γραπτή άποψη της διοίκησης του δήμου. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν ζητήθηκε από τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας να τοποθετηθεί, πότε έγινε αυτό, τι απάντησε και αν συνέβησαν όλα αυτά τις προηγούμενες μέρες γιατί δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα που συνεδρίασε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτόν που έχεις στην φώτο μόνο για κοράκι μοιάζει .Και άτιμο κοράκι.