Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Σχόλια απλού πολίτη από την αντιφασιστική συγκέντρωση της Βέροιας / Χ. Καφτεράνης

Χ. Καφτεράνης
Είναι τόσο βαθιά η διάβρωση του πολιτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων, που ακόμη και τώρα που η χώρα ζητιανεύει για μια δόση και εκλιπαρεί για κατανόηση τους ισχυρούς της Ευρώπης, πλειάδα πολιτικών στελεχών που έχουν προ καιρού περάσει στον πολιτικαντισμό και τον χυδαίο λαϊκισμό, είχαν το θράσος να...
χρησιμοποιήσουν την εκδήλωση για προσωπική προβολή!Στόχος τους ένας και σαφής, το να σώσουν το πολιτικό τους σαρκίο, διότι χωρίς την ισχύ της πολιτικής θέσης, έχει μάλλον μηδενική αξία.
Εγκληματική η ευθύνη του αγαπητού Προέδρου κου Χατζηαθανασίου, ο οποίος παρά τις κατά καιρούς λαθεμένες επιλογές συμπόρευσης που τον αδικούν κατάφωρα και τον μειώνουν πολιτικά, χαίρει εκτίμησης για την αθωότητα των λαθών. Επέτρεψε να μετατραπεί μια συγκέντρωση πολιτών με ανησυχίες σε μια αυστηρά ιεραρχημένη διαδικασία πολιτικών και πολιτικάντηδων, που ακύρωσαν το πραγματικό νόημα της συγκέντρωσης.

Κε Πρόεδρε, οι πολίτες έχουν άποψη, είναι αυτοί που υφίστανται τις επιλογές των πολιτικών άρα γνωρίζουν από πρώτο χέρι το ορθό ή μη των αποφάσεών τους και φυσικά προηγούνται σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις. Οι πολιτικοί, οι σώφρονες και με περιεχόμενο και επίγνωση της αποστολής τους, ξέρουν ότι σε τέτοιες στιγμές πρέπει να ακούν, να μεταφέρουν και να νομοθετούν. Το αντίστροφο , δυστυχώς, είναι μορφή φασιστικής αντίληψης καταπίεσης των ισχυρών πολιτικών σε βάρος των αδύναμων πολιτών. Υπενθυμίζω ότι στόχος της συγκέντρωσης ήταν η πάταξη του φασισμού, του όποιου φασισμού!

Η Δήμαρχος Βέροιας κα Ουσουλτζόγλου επέλεξε να ξεκινήσει την χαμηλή ποιοτικά ανάλυσή της με την επισήμανση ότι "αυτή"ήταν που κάλεσε τους φορείς για την δημιουργία του αντιφασιστικού μετώπου, προκαλώντας την αντίδραση και αυτού ακόμη του στενότερου εναπομείναντα συνεργάτη, του Προέδρου κου Χατζηαθανασίου, φαντάζομαι ότι η παραμονή του οφείλεται στην ευγένεια περισσότερο παρά στην πολιτική συμφωνία, και ο οποίος της υπενθύμισε ότι πρόκειται για συλλογική προσπάθεια ισότιμα συμμετεχόντων.
Ένοιωσε δε την ανάγκη η αγαπητή κατά τα λοιπά Δήμαρχος να υπενθυμίσει ότι τους "παραχώρησε" την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μη αντιλαμβανόμενη ότι ακόμη και σε μπανανίες οι δήμαρχοι γνωρίζουν ότι οι χώροι αυτοί ανήκουν στους πολίτες δικαιωματικά και δεν επαφίεται στην καλή προαίρεση του εκάστοτε πολιτικού προσώπου η χρήση τους από τους πολίτες.

Ο βουλευτής κος Γιοβανόπουλος των ΑΝΕΛ, στα πλαίσια της συνεισφοράς του στον αντιφασιστικό αγώνα, μίλησε με ιερή αγανάκτηση για τα προνόμια των βουλευτών με τον δέοντα αρνητισμό! Παρέλειψε να αναφέρει ότι μεταξύ αυτών των προνομίων, που οι ίδιοι αποφάσισαν για τον εαυτό τους, συμπεριλαμβάνονται και τα πολυτελή προκλητικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν μεταφέροντας τους πατέρες του έθνους, ανάμεσα σε εξαθλιωμένους πολίτες που δεν έχουν "που την κεφαλήν κλίναι!"
Κε βουλευτά έχετε μια εκ των δύο επιλογών.
Ή είστε πραγματικά ενάντια στα προνόμια και τα αποποιείστε εμπράκτως παραδίνοντας το δικό σας πολυτελές όχημα,
Ή απολαμβάνετε τα προνόμια κρατώντας τους παχυλούς μισθούς, τα πολυτελή σας αυτοκίνητα, εσχάτως και το αντίτιμο των διοδίων, ένα αίτημα που συγκίνησε το σύνολο των πολιτών, και αγοράζετε από το υστέρημά σας μια τσίχλα, όταν οι άλλοι θα μιλούν για αυτά, εσείς να έχετε μια απασχόληση!
Σε κάθε περίπτωση σεβαστείτε την νοημοσύνη μας, έχει και ο λαικισμός τα όριά του! Μην παραβιάζετε ανοικτές θύρες!

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως, εν αντιθέσει με άλλους, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αναδεικνύοντας την ανωτερότητα των ανθρώπων αυτού του τόπου και μάλιστα τονίζοντας την δύναμη της ψυχής των απλών πολιτών και όχι των ισχυρών.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χαμπίδης Δημήτρης, με μια καθαρή και απαστράπτουσα τοποθέτηση, έσωσε την εικόνα των πολιτικών στελεχών επισημαίνοντας το ορθό. Δηλαδή ότι άλλες είναι οι ευθύνες αυτών που στήριξαν την πολιτική αυτή, ενίοτε με την βοήθεια του φιλέλληνα κου Φούχτελ, και άλλη αυτών που χρόνια αγωνίστηκαν για την ανατροπή της, προκαλώντας μούδιασμα σε κάποιους που ένοιωθαν ήδη τα χλιαρά νερά της κολυμβήθρας του σιλωάμ!
Η ουσία είναι ότι το φαινόμενο του φασισμού, που φοβόμαστε να το δούμε κατάματα, συνυπάρχει με την ανθρώπινη φύση. Δύο είναι οι παράγοντες ανάσχεσης και οριστικού ενταφιασμού, η πραγματική παιδεία και η πολιτεία δικαίου.

Σε ότι αφορά το πρώτο είναι σε όλους γνωστό ότι έχουμε παιδεία δύο ταχυτήτων. Την παιδεία των κολεγίων όπου κατά κανόνα φοιτούν τα παιδιά της πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας, και τα οποία προετοιμάζουν εντατικά την ηγεσία του αύριο, και την παιδεία των πολλών, την λεγόμενη κατ ευφημισμό "δωρεάν παιδεία", που τα παιδιά ολοκληρώνουν απλώς έναν κύκλο ανάγνωσης - γραφής, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κακοπληρωμένων και πολλαπλά "διωκόμενων" εκπαιδευτικών.
Σε ότι αφορά το κράτος δικαίου ακόμη και αυτοί που το δημιούργησαν, μιλούν πλέον ανοικτά για την αποτυχία τους.
Ο φασισμός λοιπόν είναι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και όσο δεν αναβαθμίζεται η ποιότητα των δύο παραμέτρων, τόσο η χώρα μας θα βαδίζει στον δρόμο προς την κόλαση.

Έχει αξία να επισημάνω την απολύτως γελοία εικόνα που παρουσιάζουν τα κόμματα του Αριστερού χώρου, που ενώ βρίθουν μελών και στελεχών αντιφασιστικής αντίληψης, σε μια επίδειξη άνευ προηγουμένου ισχυρογνωμοσύνης και απαίτησης υποταγής όλων των άλλων στην μοναδική αλήθεια και πνευματική αυθεντία του ενός, αδυνατούν να συνομιλήσουν, συμπεριφέρονται ως εχθροί παρά ως σύντροφοι! Η ιστορία βαρέθηκε να τους κατατάσσει στους ανοήτους καλών προθέσεων!

Το δε υπάρχον σύστημα εξυπηρετείται απόλυτα από την κατάσταση αυτή, διότι πραγματικός κίνδυνος θα ήταν ενωμένοι πολίτες, πραγματικά μορφωμένοι και διεκδικούντες και όχι αγράμματοι φασίστες με τυμπανιαία έστω σωματική διάπλαση. Άλλωστε το παράδειγμα απλό, είθισται βουβάλια τόνων να οδηγούνται από βοσκό μικρού μεγέθους!

Συναφές σχόλιο
Στις 5 Νοέμβρη διοργανώνεται νέα αντιφασιστική συγκέντρωση, άλλων σοβαρών αριστερών, που κατέχουν την απόλυτη πλέον αλήθεια. Είναι η απόδειξη ότι αυτό που στη φύση υπάρχει σε απεριόριστες ποσότητες είναι η ανοησία, πάντοτε βέβαια συνοδευόμενη από θεωρίες περί σεβασμού της άλλης άποψης, περί ενότητας ως απαραίτητης προυπόθεσης της διεξόδου από τα αδιέξοδα και τον σεβασμό φυσικά στην πλειοψηφούσα άποψη, αρκεί να είναι η δική μας!

Φιλική υπενθύμιση, μην ξεχάσετε σύντροφοι να καταγγείλετε τους πρώτους μετέχοντες σε αντιφασιστική συγκέντρωση ως πράκτορες, προβοκάτορες ή κάτι σχετικό, ξέρετε άλλωστε εσείς από αυτά! Κυρίως όμως μην χαλάσουμε μια πρακτική χρόνων, την ισχυρή παράδοση της Αριστεράς να καταγγέλλει ως πράκτορες ξένων και κατά προτίμηση σκοτεινών δυνάμεως τους δικούς της ανθρώπους, για να έχει, αφού κάνει την αυτοκριτική της μετά μισό αιώνα, κάποιον να αποκαταστήσει. Η ανοησία αφορά βεβαίως περισσότερο την αντίληψη.

Εκπρόσωπος Χρυσής Αυγής
Εξεδιώχθη ο κος Στέφανος Βαφείδης ως συνοδοιπόρος της Χρυσής Αυγής. Αυτό δεν αποτελεί είδηση, ήταν αναμενόμενο, ούτως ή άλλως ήταν σαν την μύγα στο γάλα. Αυτό που εντυπωσίασε ήταν το ότι αρνήθηκε έμμεσα την συμπόρευσή του με την Χρυσή Αυγή. Η έντιμη πολιτικά στάση θα ήταν να δηλώσει την ιδεολογική σύμπλευση με την ΧΑ και να αποχωρήσει εάν δεν ήταν ευπρόσδεκτος! Το "πριν αλέκτωρ φωνείσαι τρίς.. " δεν τιμά τον πολιτικό ακόμη και της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: