Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Ελλείψεις και Μετακινήσεις Καθηγητών

Καθώς φθάνουμε στα μέσα του Νοέμβρη, οι ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό παραμένουν υπαρκτές.

Η πολιτική της κυβέρνησης για ουσιαστική μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, με την διαθεσιμότητα και την μη πραγματοποίηση των αναγκαίων προσλήψεων, έχει επιφέρει την απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών, και...
συγχρόνως την πλημμελή διδασκαλία μαθημάτων.

Στον Νομό Ημαθίας εξακολουθούν και υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες όπως Βιολόγοι, οικονομολόγοι και σε εκείνες τις ειδικότητες των ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το καλοκαίρι. Είναι απαράδεκτο το γεγονός πως μαθητές των ΕΠΑΛ, δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν διδάσκονται καθόλου μαθήματα της ειδικότητάς τους ούτε καν μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν πανελλαδικά.

Η άρνηση του υπουργείου, να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις, οδηγεί τα Υπηρεσιακά όργανα να «μπαλώνουν» τα κενά μετακινώντας συνάδελφους, οι οποίοι έχουν οργανική θέση στο σχολείο στο οποίο βρίσκονται και με πλήρες ωράριο.
Οι ενέργειες αυτές των Υπηρεσιών Διοίκησης, πέρα από το ότι νομικά είναι στον αέρα, θέτουν υπό αμφισβήτηση κάθε έννοια οργανικής θέσης.

Ταυτόχρονα δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στους μετακινηθέντες εκπαιδευτικούς, ενώ αποσυντονίζουν τα προγράμματα των σχολείων, στα οποία εργάζονται ήδη οι εκπαιδευτικοί αυτοί.
Καλούμε το ΠΥΣΔΕ να μην συνηγορεί σε τέτοιες πρακτικές και αποφάσεις.

Απαιτούμε:
·         Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού.
·         Την επανένταξη στην Τεχνική Εκπαίδευση όλων των ειδικοτήτων, που καταργήθηκαν και την επιστροφή στα σχολεία των συναδέλφων μας, που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: