Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Εκλέγει νέα Νομαρχιακή ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία - Ποια είναι τα φαβορί για τη θέση του Γραμματέα;

Ο Χρ. Αντωνίου (αριστερά)  και ο Δημ. Χαμπίδης
Ολοκληρώνεται η οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας με την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και συντονιστικών των τριών δημοτικών οργανώσεων.
Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία θα...
εκλέξουν το προσεχές διάστημα αντιπροσώπους για την νομαρχιακή συνδιάσκεψη όπου και θα εκλέξουν οι σύνεδροι την νέα ΝΕ Ημαθίας. Να σημειώσουμε ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί με προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή της οποία επικεφαλής είναι ο Δημ. Χαμπίδης και αναπληρωτής του ο Χρ. Αντωνίου.

Την αρχή θα κάνει(;) η οργάνωση της Βέροιας που θα συνέλθει την ερχόμενη Τετάρτη στις 6μμ στην ΕΛΗΑ και θα ακολουθήσουν οι οργανώσεις της Αλεξάνδρειας και της Νάουσας. Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξάνδρεια θα συνεδριάσει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 10:30 πμ στα γραφεία που βρίσκονται στον νέο πεζόδρομο, Εθν. Αντίστασης 11.

Σήμερα και για αρκετά χρόνια πριν ο αναμφισβήτητος επικεφαλής της οργάνωσης στην Ημαθία ήταν ο Δημήτρης Χαμπίδης. Ο κ. Χαμπίδης προερχόμενος από το ΚΚΕ όπου είχε θητεύσει με επιτυχία έχει ως ατού την εμπειρία και κράτησε την οργάνωση όρθια όταν αυτή ήταν στα δύσκολα χρόνια της. 
Βέβαια, ο Δημ. Χαμπίδης δεν είδε να ανταμείβεται η προσπάθειά του αυτή στις εκλογές όπου ήταν υποψήφιος και όπου "τερμάτισε" τέταρτος στην σειρά κατάταξης.
Εδώ και κάποιους μήνες ο κ. Χαμπίδης έχει προσληφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα από το γραφείο του προέδρου του κόμματος ως μετακλητός υπάλληλος και προσφέρει με την επιστημονική του γνώση συμβουλές στον Αλ. Τσίπρα για το αγροτικό ζήτημα όπου είναι βαθύς γνώστης όντας γεωπόνος στο επάγγελμα.
Εκτιμάται ότι ο Δ. Χαμπίδης θα προταθεί να συνεχίσει την θητεία του στην γραμματεία του κόμματος αφού ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας έχει πολλές και σημαντικές εκλογικές μάχες μπροστά του με πρώτες και καλύτερες αυτές του Μαϊου όπου θα κληθεί η οργάνωση να φέρει σε πέρας τόσο τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές όσο και τις ευρωεκλογές. Και ως γνωστόν, σε τέτοιες μάχες χρειάζεται ένας έμπειρος επικεφαλής που θα συντονίζει την οργάνωση.

Προσωπικά δε βλέπω άλλο στέλεχος που θα θελήσει να αναλάβει το βάρος της θέσης του γραμματέα. Βέβαια δεν αποκλείεται να προωθηθεί κάποιο νέο στέλεχος και με την βοήθεια των "παλιών" να δουλέψει και να "ψηθεί" μέσα στα δύσκολα. Ωστόσο, θεωρώ ότι θα είναι παρακινδυνευμένη μια τέτοια επιλογή.

Ο αναπληρωτής γραμματέας που απέρχεται είναι ο Χρήστος Αντωνίου που προέρχεται από την Αλεξάνδρεια. Ο κ. Αντωνίου, οικονομολόγος στο επάγγελμα, είναι ένα σημαντικό στέλεχος με μακρά διαδρομή στο χώρο και πάντα μέσα στα νομαρχιακά όργανα. Έδωσε μάχες ως υποψήφιος δημοτικός παλιότερα και περιφερειακός σύμβουλος πιο πρόσφατα και οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: