Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Στην Νεάπολη δωρεάν τα φροντιστήρια μέσω ΕΣΠΑ- Στην Αλεξάνδρεια έχουμε φροντιστήριο ύπνου του ..δικαίου

Ακούω κάτι πράγματα και εκνευρίζομαι με την ανικανότητα και την νοοτροπία αυτών που μας διοικούν. Με είπε ένας γνωστός πριν από λίγο ότι στο Δήμο Συκεών στην Θεσσαλονίκη ο δήμος έκανε συμβάσεις με τα φροντιστήρια του δήμου και επιδοτεί την φοίτηση των παιδιών των δημοτών του και των κατοίκων του με αποτέλεσμα να μην... πληρώνουν ουσιαστικά τίποτα οι γονείς για αγγλικά, μαθηματικά, έκθεση κλπ. Ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.

Και ερχόμαστε στα δικά μας. Ο δήμος Αλεξάνδρειας που τρία χρόνια τώρα η διοίκησή του κατέχει το απόλυτο και ακατάρριπτο ρεκόρ του μηδενικού έργου ούτε αυτό δεν μπόρεσε να κάνει. Να φροντίσει να ενταχτεί στο ΕΣΠΑ αυτή η δράση όπως έκανε και ο Δανιηλίδης. Για να το κάνει όμως αυτό θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο, να υπάρχει διάθεση για δουλειά, να υπάρχει όραμα, να υπάρχουν συνεργάτες, να υπάρχει πολιτική.

Στην Αλεξάνδρεια δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Και αυτό είναι ένα από τα "επιτεύγματα" του Φώτη Δημητριάδη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν στην Αλεξάνδρεια δεν έχει τίποτα, έλα στο Πλατύ.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ μουσική σχολή που είχαμε, και είχε πολλούς μαθητές μέχρι και απο τον Λουδία/Νέα Ζωή έκλεισε (με τις ευλογίες του κ. Λαζαρίδη φυσικά που εκτελούσε χρέη "Καλλιτεχνικού Διευθυντή" και έφτιαχνε παρουσιολόγιο με μαθητές που δεν τον είχαν καθηγητή.)
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ σχολή για μαθήματα πληροφορικής, έκλεισε.
Οι υπάλληλοι που έμειναν για τον πρώην Δήμο Πλατέος είναι ελάχιστοι, και δεν έχουν τα μέσα να κάνουν τη δουλειά τους. Τους δρόμους τους καθαρίζουμε μόνοι μας, όσους τουλάχιστον δεν έχουν καταστραφεί τα έργα για την αποχέτευση, ή η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής τους.
Σε λίγο θα κλαδεύουμε μόνοι μας τα δέντρα στα πεζοδρόμια και θα κουρεύουμε το χόρτο στα πάρκα.
Φαντάζομαι στα γύρω χωριά (Άραχος, Παλαιοχώρι, Λειανοβέργι κλπ) η κατάσταση είναι 10x χειρότερη.

Ο Μάιος πλησιάζει κ.Δημητριάδη. Αλλά μάλλον κουραστήκατε και δε σας νοιάζει. Καλύτερα, γιατί κι εμάς μας κουράσατε.

Ανώνυμος είπε...

Στην Αλεξάνδρεια αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε φροντιστήρια διότι στα γυμνάσια δεν υπάρχει ίχνος εκπαίδευσεις. Δυστυχως. Το πρόγραμμα το πήραν τα παιδιά 15 οκτωμβρίου. Πότε άρχισαν τα σχολεία?
Αλλά ξέχασα , στην αλεξάνδρεια έχουμε άπλες. Ρε κουφάλες φτωχός είμαι , αλλά για μην σας κάνω το κέφι ότι έχω και δεν έχω θα πουλήσω παλιοκαπιτάλες για να μάθει το παιδί μου γράμματα. Αλλά όταν έρθει η ώρα καπιτάλα μην κλαίγεσε. Εσύ το έκανες αυτό.