Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

VIDEO - Η απόλυτη κωλοτούμπα του Δημητριάδη για το ΦΠΑ Μελίκης- Νοέμβριος 2011 / Νοέμβριος 2013. Τι άλλαξε;

Την Δευτέρα το βράδυ στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξάνδρειας γίναμε μάρτυρες μιας θεαματικής μεταστροφής, μιας θεαματικής κωλοτούμπας του δημάρχου Φώτη Δημητριάδη χωρίς όμως να γίνει κατανοητή η αιτία της αλλαγής αυτής.

Ο δήμαρχος αναφερόμενος στο πρόστιμο που ...
επιβλήθηκε στον πρώην δήμο Μελίκης και πλήρωσε ο νέος δήμος Αλεξάνδρειας για μη απόδοση ΦΠΑ έκανε στροφή 180 μοιρών από όσα έλεγε στις 29 Νοεμβρίου 2011 στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το ίδιο θέμα.

Τότε, ο δήμαρχος αναφερόμενος στο θέμα αυτό έλεγε ότι ο δήμος είναι υποχρεωμένος να στραφεί εναντίον των εργολάβων που είχαν συστήσει κοινοπραξία με την δημοτική επιχείρηση της Μελίκης για την εκμετάλλευση της άμμου του Αλιάκμονα. Έλεγε ότι είναι αναγκασμένος εκ του νόμου να διεκδικήσει τα συμφέροντα του δήμου και μάλιστα να προσφύγει και στο Εφετείο ασχέτως αν χάσει πρωτόδικα την απόφαση ώστε να μην βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για το ότι δεν διεκδίκησε τα συμφέροντα του δήμου.



Ο Φ. Δημητριάδης ακούγεται ξεκάθαρα στο βίντεο που παραθέτουμε παρακάτω (2:32΄΄) να λέει ότι ο δήμος θα στραφεί κατά των εργολάβων αν η απόφαση δεν καλύψει τα συμφέροντα του δήμου.



Δυο χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2013 ο ίδιος άνθρωπος, ο Φ. Δημητριάδης υποστηρίζει ότι το πρόστιμο ύψους 80 χιλιάδων ευρώ που πλήρωσε ο δήμος Αλεξάνδρειας δεν αφορά την Κοινοπραξία και τους εργολάβους κοινοπράκτες αλλά την τότε δημοτική επιχείρηση Φυσικών Πόρων της Μελίκης για το ότι δεν απέδωσε ΦΠΑ.

Η μεταστροφή είναι δεδομένη αλλά χωρίς κανένα στοιχείο. Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι την αποκλειστική ευθύνη την φέρει ο τότε δήμος Μελίκης και όχι οι εργολάβοι που ήταν μέτοχοι με ποσοστό 98% στην Κοινοπραξία. Δεν ανέφερε κανένα στοιχείο που να πιστοποιεί τον ισχυρισμό του. Να πει δηλαδή ότι η τάδε υπηρεσία αποφάνθηκε ότι την ευθύνη έχει ο δήμος για παράδειγμα. Δεν ανέφερε ότι υπάρχει κάποια δικαστική απόφαση για την υπόθεση. Αν και πέρασαν δυο χρόνια, αν και τον Νοέμβριο του 2011 εμφανίζονταν βιαστικός να προσφύγει στην δικαιοσύνη και μάλιστα στο Εφετείο δεν είπε στους συμβούλους αν προσέφυγε στην δικαιοσύνη, αν βγήκε απόφαση κλπ.
Νάντια Κομανέντσι

Η θέση του δημάρχου το 2011 με την σημερινή είναι μέρα με την νύχτα. Ο ίδιος θεώρησε σκόπιμο να περάσει στην αντεπίθεση διότι το τελευταίο διάστημα έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης το πρόστιμο και η ανάδειξή του από τον Γ. Απατσίδη που κατήγγειλε μεθόδευση. Το αποτέλεσμα της τωρινής θέσης του δημάρχου ήταν να προκαλέσει ακόμα περισσότερα ερωτηματικά και όλοι πλέον ψάχνουν την αιτία που τον ανάγκασε να κάνει αυτή την παρέμβαση.

Ο δήμαρχος θα πρέπει να βγει και να ενημερώσει τους δημότες που είδαν να βγαίνουν από το δημοτικό ταμείο 80 χιλιάρικα και να πληρώνονται ως πρόστιμο. Να τους ενημερώσει και να τους πει "ποιος ευθύνεται". Με όνομα και διεύθυνση. Να τους πει γιατί προέκυψε αυτή η ιστορία και τι έκανε ο ίδιος ως θεσμικός υπεύθυνος του νέου δήμου να περιφρουρεί τα συμφέροντα του δήμου. Σε ποια δικαστήρια προσέφυγε έναντι των φυσικών προσώπων της τότε διοίκησης του δήμου Μελίκης για να διεκδικήσει τα λεφτά αυτά που πλήρωσαν οι εξαθλιωμένοι δημότες της Αλεξάνδρειας.

Ο Φ. Δημητριάδης θα πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και να αφήσει κατά μέρος τις κρίσεις και τις αιτιάσεις με ότι διαφωνεί ή με ότι τον πιέζει. Να σταματήσει να κάνει επιθέσεις σε όσους του ασκούν κριτική και έλεγχο. Είναι υποχρεωμένος να λέει όλη την ιστορία, να είναι απολύτως ξεκάθαρος και διαφανής και να έχει άμεσα ανακλαστικά και να αντιδρά άμεσα και όχι με καθυστέρηση και να πάει στα δικαστήρια και να ζητάει τα λεφτά του δήμου πίσω.

Ο Φ. Δημητριάδης στο θέμα του ΦΠΑ Μελίκης δεν έπεισε. Δεν ήταν ξεκάθαρος αλλά με μισόλογα και με προσωπική επίθεση και τεχνητή ένταση επιχείρησε να ξεπεράσει τον σκόπελο της κριτικής και του ελέγχου. Δεν τα κατάφερε. Και δεν τα κατάφερε διότι κανείς εκ των συμβούλων του δεν μπήκε καν στην διαδικασία της υπεράσπισής του όπως τους το είχε ζητήσει. Κανείς δεν "φιλοτιμήθηκε"  να παίξει το παιχνίδι του και να αρχίσει να φωνάζει για να δημιουργηθεί τεχνητή ένταση και να "καεί" το θέμα. Για την στάση τους οι σύμβουλοι έγιναν αποδέκτες των δημαρχιακών παραπόνων αμέσως μετά την συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο δήμαρχος όσο πλησιάζουμε στις εκλογές νιώθει ολοένα και περισσότερη μοναξιά...




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχει αυτή η ηλεκτρονική εφημερίδα ,και μαθαίνουμε αλήθειες . Δυστυχώς όμως, αυτό δεν συμβαίνει με όλους, και μάλιστα ορισμένοι, έχουν αναλάβει εργολαβικά να στηρίζουν την Δημοτική Αρχή . Προφανώς ζήλεψαν τον Πρετεντέρη που στηρίζει την μνημονιακή Κυβέρνηση, έτσι και αυτοί στηρίζουν τον μνημονιακό Δήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

Είναι προσβολή, είναι κατάντια για την Πόλη μας να έχει έναν τέτοιο Δήμαρχο. Και τι χειρότερο και το ποιο τραγικό είναι ότι αυτός ο κύριος θα είναι ξανά υποψήφιος!!! Γιατί? Για να έχει συνέχεια το……. Θεάρεστο έργο του? Δυστυχώς στην παράταξη του υπήρχαν, και υπάρχουν ακόμη δυστυχώς πολύ λίγα άτομα πού και τον αναδείξαν στο αξίωμα του Δημάρχου, στην πορεία βέβαια κάποιοι κατάλαβαν με ποιόν είχαν να κάνουν και με κάποια προσχώματα αποχώρησαν άλλος νωρίτερα και άλλος αργότερα, τα απομείναντα όμως υγιή στελέχη τι να περιμένουν όμως ακόμη? Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο κατήφορος δεν έχει επιστροφή? Ας περισώσουν έστω και την ύστατη στιγμή την αξιοπρέπεια τους, γιατί σε λίγο θα είναι πολύ αργά και για αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Τι σού έκανε ρε φίλε η Νάντια Κομανέντσι και την βρίζεις? Ο Δημητριάδης άρχισε τις κω λοτούμπες πριν γεννηθεί η Νάντια!!!! Από την άλλη η Νάντια έκανε αγώνα για να μάθει να κάνει αυτό που έκανε, και χειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο για αυτό. Ενώ ο Δημητριάδης τις κωλοτούμπες τις έμαθε πρακτικά χωρίς αγώνα , και όχι μόνο δεν τον χειροκροτούν αλλά τον μουτζώνουν!!!!