Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Εγκαινιάζεται το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Βέροιας "Κ. Καραναστάση"

 Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινιάζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας ("Κορνηλία Καραναστάση"), το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στις 17.00 (οδός Καπετάν Άγρα 3Α, Βέροια).

Στα εγκαίνια θα χαιρετίσουν ο Αναπληρωτής ...
Υπουργός Εσωτερικών  κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Βάσω Κόλλια και η Δήμαρχος Βέροιας, κα. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη. 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις.
Παράλληλα, το Κέντρο δύναται να παρέχει πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, καθώς και σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής. 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών της Βέροιας εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 

Τη δημιουργία 15 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Τη δημιουργία επιπλέον 25 Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, υπό την ευθύνη υλοποίησης και λειτουργίας των αντίστοιχων Δήμων, σε όλη τη χώρα. 
Τη δημιουργία 19 Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας. 

Τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900 της ΓΓΙΦ. Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και με πανελλαδική εμβέλεια, προσφέροντας υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας. 

Στοιχεία επικοινωνίας - Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.30 – 15.30.
Ώρες κοινού: 08.00-15.00 

Διεύθυνση: Οδός Καπετάν Άγρα 3Α, Βέροια.
Τηλ: 23310 65304
Φαξ: 23310 64530
e-mail: isotita@veria.gr


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
κ. Χριστίνα Αγορίτσα, τηλ.: 2131511148, xragoritsa@isotita.gr 
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. 

1 σχόλιο:

olganos είπε...

Καμία έρευνα που να αφορά την βια και από τα 2 φύλα υπάρχει από την ΓΓΙΦ;
Με κάτι τέτοια στατιστικά και έρευνες έβγαζαν οι Γερμανοί ναζί τους Εβραίους ότι δεν ανήκουν στο ανθρώπινο φύλο.
Έρευνα που να αφορά την χώρα μας και όχι άλλο κράτος...........και να αφορά όπως προείπα και τα 2 φύλα.
Αν θέλουν ισότητα όπως είναι και ο παραπλανητικός τίτλος θα έπρεπε να κάνουν δομές για κακοποιημένους ανθρώπους και όχι μόνο για γυναίκες που σε έρευνες και στα 2 φύλα την δείχνουν πιο βίαια.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63565846