Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

video- Ο Ναλμπάντης έβγαλε την πρώτη δημόσια ομιλία

-"Το όφελος του δημότη" και η βοήθεια στην διοίκηση Γκυρίνη / σχόλιο

Στην χτεσινή διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας είδαμε τον πλειοψηφόντα σύμβουλο της παράταξης της πλειοψηφίας Κ Ναλμπάντη να "αξιοποιεί" το βήμα που του δόθηκε αυτοδικαίως, αφού αυτός έπρεπε να.....
προεδρεύσει αυτοδικαίως, και να εκφωνεί μια μίνι ομιλία απευθυνόμενος κυρίως προς τους συνδημότες του μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης που παραβρίσκονταν στην αίθουσα.
Ο Κ. Ναλμπάντης εστίασε σε έναν και μόνο άξονα που κατά πως φαίνεται θα είναι και το βασικό του “μοτο” στην κοπιώδη προσπάθεια που έχει επιλέξει να κάνει και που οδηγεί στις δημοτικές εκλογές του 2019. Το “μότο” είναι “το όφελος του δημότη”. Στην δίλεπτη ομιλία του η φράση αυτή αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές και έγινε πλέον κατανοητό και από τον πιο αδαή ότι ο απελθών αντιδήμαρχος θα θελήσει να αναδείξει το στοιχείο αυτό που είναι αναμφισβήτητα "ποιοτικό χαρακτηριστικό" και σιγά σιγά θα το βάζει σε σύγκριση και αντιπαράθεση με τα αποτελέσματα της διοίκησης Γκυρίνη ώστε να γίνεται νομοτελειακά η όποια σύγκριση μπορεί να γίνει στο μυαλό του κάθε πολίτη.
Είναι προφανές ότι εκτιλύσσεται μια στρατηγική εκ μέρους του και είναι άκρως θεμιτό αφού είναι κοινό μυστικό ότι το στόχος του είναι οι δημοτικές του ΄19. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν θα αντέξει ως τότε, αν οι συγκυρίες θα τον ευνοήσουν, αν αν αν. Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει το τι θα γίνει μετά από δυο χρόνια και κάτι μήνες.
Αυτό όμως για το οποίο είμαι βέβαιος είναι το εξής: Η κριτική του Ναλμπάντη προς την διοίκηση Γκυρίνη της οποίας ήταν μέλος ως προχτές κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να αποβεί επωφελεία τόσο του δημάρχου όσο και της παράταξης γενικότερα. Η κριτική όταν γίνεται μέσα σε πλαίσια δημοκρατικά και πολιτισμένα βοηθά κάθε διοίκηση να βελτιωθεί. Και αυτό θα πρέπει να είναι το στοίχημα της νέας διοίκησης Γκυρίνη, η άμεση βελτίωση στην απόδοσή της, η επίλυση καθημερινών προβλημάτων του κόσμου και η καθημερινή επαφή της με τους δημότες. 
Είναι τόσο απλό....

Δεν υπάρχουν σχόλια: