Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στα ΧΡΟΝΙΚΑ: Η απόφαση του Τάκη, ο Μπρουσκέλης συνεπής και το Μελικιώτικο καρναβάλι- Οι νέοι αντιδήμαρχοι

Ο Τ. Παπαδόπουλος σε φωτογραφία αρχείου
στο ράδιο Αλεξάνδρεια
Σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση και θα αρχίσω τα παραπολιτικά σχόλια με ένα αθλητικού και θα έλεγα ποδοσφαιρικού τύπου σχόλιο. Θα δείτε παρακάτω ότι αναφέρομαι σε μια συνάντηση που είχα με τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, τον Τάκη Παπαδόπουλο και από την οποία βγήκαν αρκετές ειδήσεις.
Ο Τάκης λοιπόν είπε την......
ατάκα της χρονιάς όταν πάνω στην συζήτηση για το ντέρμπι της ομάδας των Τρικάλων με την Αλεξάνδρεια και αφού λέει τις προβλέψεις του κλπ κλπ σταματάει, παίρνει ύφος σοβαρό και λέει: Του χρόνου που θα είμαστε στη Γ΄ Εθνική θα κάνω πρόταση στον πρόεδρο της Αλεξάνδρειας τον Σαμαρά να έρθει μαζί μου. Θα του δώσω και δέκα χιλιάδες ευρώ και είμαι σίγουρος ότι θα πάω τρένο στην Β΄ Εθνική.
Δ. Σαμαράς
πρόεδρος ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Όπως ήταν φυσικό παθαίνω μια έκπληξη από αυτά που ακούω και ζητώ διευκρίνιση. Ρωτάω: θα τον δώσεις λεφτά για να γίνει πρόεδρος; να κάνετε συνεργασία ομάδων; τι ακριβώς θες;
Και η απάντηση είναι όλα τα λεφτά: η Αλεξάνδρεια πήρε τόσα ματς στο 89΄ και στο 92΄ που δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Θα του δώσω τα λεφτά για να πάρω το γούρι του και να πάρω και κατηγορία!!!
Μπίγκο.

Πάμε τώρα στα άλλα.
Ν. Μπρουσκέλης

Βγήκε η πρόσκληση και την Κυριακή 5 Μαρτίου θα γίνει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξάνδρειας για να εκλεγεί το νέο προεδρείο. Ο Νίκος Μπρουσκέλης αποχωρεί από την θέση του και κατά κοινή ομολογία ήταν ένας πρόεδρος που κόσμησε με την παρουσία του τον θεσμό. Ωστόσο, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης λειτουργώντας με μικρότητα κατέθεσαν πρόταση μομφής λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του. Μια πρόταση που όμως δεν συζητήθηκε ποτέ αφού ως γνωστόν οι παρατάξεις κατέθεσαν την πρόταση και σηκώθηκαν και έφυγαν από την αίθουσα.

Ο Μπρουσκέλης λοιπόν αποχωρεί από το προεδρείο και αναλαμβάνει τον επίσης σοβαρό ρόλο του δημοτικού συμβούλου. Με εμπειρία και γνώση θα λειτουργήσει από τον νέο του ρόλο προς όφελος του δήμου και της παράταξής του την οποία θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά και ουσιαστικά. Θα έχει παρεμβάσεις στις συνεδριάσεις, θα έχει λόγο στα δρώμενα και αναμένεται να δούμε έναν Μπρουσκέλη διαφορετικό αφού ως γνωστόν ο ρόλος του προέδρου επιβάλλει αυτοσυγκράτηση και πολιτική "φίμωση" θα έλεγα.
Γεγονός είναι ότι ο Μπρουσκέλης επέλεξε συνειδητά να μην αναλάβει κάποιο πόστο στη διοίκηση εξ αιτίας της απόφασής του να ασχοληθεί πιο ενεργά με το ιατρείο του (ουρολόγος γαρ) αλλά όπως λέει προς πάσα κατεύθυνση συνεχίζει να στηρίζει απόλυτα και ουσιαστικά την διοίκηση του δήμου, τον Δήμαρχο Π. Γκυρίνη και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να πετύχει στο έργο της η παράταξη.
Κ. Ναλμπάντης

Εκτιμώ ότι το τριήμερο του "θαύματος" πέρασε και πλέον ουδείς ασχολείται με την επιλογή Ναλμπάντη να κουνήσει το μαντήλι και να αναχωρήσει για τον δικό του δρόμο που θα τον οδηγήσει στις εκλογές του 2019 ως υποψήφιο δήμαρχο.
Είμαι όμως σίγουρος ότι θα επανεμφανιστεί το θέμα στην τοπική ειδησεογραφία αφού εύλογα θα ζητηθεί από τον απελθόντα δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας να ολοκληρώσει το κούνημα του μαντηλιού και να αποχωρήσει και τυπικά από την παράταξη. Μ΄ άλλα λόγια να ανακοινώσει ότι καθίσταται ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Και φυσιολοικό είναι και έντιμο είναι.

Γιατί, όπως και να το κάνουμε δε γίνεται όλος ο κόσμος να τόχει τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ή πιστεύει ότι ο Ναλμπάντης θέλει να γίνει δήμαρχος και "ντρέπεται" να το πει. Έντιμο λοιπόν είναι να πάψει να πατάει σε δυο βάρκες και να δώσει μόνος του τη λύση ανακοινώνοντας την ανεξαρτητοποίησή του. Βέβαια ακόμα πιο έντιμο θα ήταν η παραίτηση από δημοτικός σύμβουλος διότι ως γνωστόν οι σύμβουλοι εκλέγονται εξ αιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει παράταξη και ένας αρχηγός που την φτιάχνει. Αλλά δε βαριέσαι, αυτά ξεχνιούνται γρήγορα...
Ο Γ. Κιρκιλιανίδης με τον
βουλευτή του Σύριζα
Χρ. Αντωνίου

Ο κόσμος έχει επίσης τούμπανο ότι τόσο ο Γ. Κιρκιλιανίδης όσο και ο Μ. Κυτούδης είναι στενοί πολιτικοί φίλοι του Ναλμπάντη και ότι και οι δυο αναμένεται να ενταχτούν στο εγχείρημά του με όλες τους τις δυνάμεις. Είναι προφανές ότι και οι δυο πρέπει να ξεκαθαρίσουν την στάση τους και να πούνε στους ψηφοφόρους της παράταξης με την οποία και χάρι σ΄ αυτή εκλέχτηκαν ποια στάση θα κρατήσουν. 
Εφόσον επιβεβαιώσουν τις φήμες ότι θα στηρίξουν το εγχείρημα Ναλμπάντη θα είναι έντιμο να αποχωρήσουν και αυτοί από την ομάδα της πλειοψηφίας. Έτσι δεν είναι;

Ας παραδειγματιστούμε από τον δήμο Νάουσας και όχι μόνο και ας κάνουμε επιτέλους το αυτονόητο. Να ζητήσει ο δήμος Αλεξάνδρειας με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου του την ιδιοκτησία του στρατοπέδου 722 που σήμερα φιλοξενεί του πρόσφυγες και μέσα στο οποίο έγιναν μια σειρά έργων υποδομής κλπ. Πρέπει να είναι στρατηγικός στόχος της διοίκησης για τα επόμενα χρόνια, να πιέσει πολιτικά και όπως αλλιώς μπορεί ώστε να κάποια στιγμή να ωριμάσει το αίτημα και να γίνει πραγματικότητα.
Εξ άλλου, και δίκαιο είναι και λογικό.

Επίσης, κάποια στιγμή θα πρέπει να ληφθεί στα σοβορά το αναγκαίο και αυτονόητο που σε άλλους δήμους είναι πραγματικότητα εδώ και χρόνια και στην Αλεξάνδρεια παραμένει ζητούμενο. Ένα αμαξοστάσιο σε έναν χώρο κοντά στην Αλεξάνδρεια όπου θα συγκεντρώνονται όλα τα αυτοκίνητα κυριότητας του δήμου. Όπου θα υπάρχει αποθήκη ανταλλακτικών, μηχανουργείο, συνεργείο, αντλία καυσίμων και ότι άλλο πρέπει να έχει ένα αμαξοστάσιο.
Θα προκύψει οικονομία κλίμακος σε τέτοιο βαθμό που θα τρίβουν τα μάτια τους όλοι.

Προσωπικά δεν απόρησα καθόλου. Βγήκε και είπε ένας πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείο Παιδείας ότι οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια. Μ΄ άλλα λόγια δεν ξέρουν να διδάξουν, δεν ξέρουν να προσεγγίσουν τους μαθητές. Συμφωνώ απολύτως και λίγα είπε ο άνθρωπος.
Όποιος διαφωνεί καλό θα είναι να πάει να διαπιστώσει με λίγες ερωτήσεις στους μαθητές αν γουστάρουν ή όχι και σε ποιο βαθμό τους καθηγητές τους. Ελάχιστοι είναι αυτοί που εισπράττουν καλά σχόλια και έχουν θετική “αξιολόγηση” από τους μαθητές. Αυτό λέει κάτι.

Συζητάω τις τελευταίες μέρες με άτομα που έχουν τεράστια εμπειρία για τα τοπικά δρώμενα και ορισμένοι εξ αυτών έχουν θητεία στα τοπικά κοινά. Συζητώ μαζί τους για τις εξελίξεις στην δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας και η κοινή συνισταμένη είναι μια και μοναδική: Ο δήμαρχος πρέπει, επιβάλλεται να προβεί σε ορισμένες κινήσεις ώστε να αλλάξει το κλίμα. Πρέπει να δείξει με απολύτως συγκεκριμένες κινήσεις ότι έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού.
Οι πληροφορίες που έρχονται από το ρεπορτάζ λένε ότι ο ίδιος ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του γνωρίζουν τα λάθη τους και είναι αποφασισμένοι να τα διορθώσουν ώστε να δούμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης. Ίδωμεν.

Συναντήθηκα τις προάλλες με τον εκ Τρικάλων δημοτικό σύμβουλο Τάκη Παπαδόπουλο. Ήταν μια συνάντηση από την οποία προέκυψε μια είδηση: Τέρμα ο Τάκης με την πολιτική και τα κοινά. Ασχολήθηκε για δυο θητείες ως δημοτικός σύμβουλος, την μια ως σύμβουλος πλειοψηφίας και μάλιστα πρώτος πρόεδρος της ΚΕΔΑ και τώρα διανύει την δεύτερη θητεία του ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Ο Παπαδόπουλος λοιπόν αποφάσισε να πάει στο σπίτι του και να σταματήσει την ενασχόλησή του με τα κοινά λέγοντας ότι "νιώθω πως ότι ήταν να προσφέρω το πρόσφερα, ας πάρουν άλλοι σειρά".

Σωστή η τοποθέτηση αν μη τι άλλο. Αν νιώθεις ότι ολοκλήρωσες γιατί να κάθεσαι να κουράζεσαι και να κουράζεις; Πολύ σωστή η απόφαση. Βέβαια, δε σταματήσαμε στα δικά του. Ασχοληθήκαμε και με το θέμα των ημερών, τον Ναλμπάντη. Και στο ζήτημα αυτό
Φ. Δημητριάδης
ο Τάκης ήταν σαφής: έβγαλε την επιστολή γιατί θέλει να γινει δήμαρχος. Είναι ένα σχέδιο. Βέβαια πρέπει να ξέρουμε όλοι μας ότι άμα δεν υπήρχε Γκυρίνης να στήσει τον συνδυασμό κανένας από αυτούς που σήμερα έγιναν "μάγκες" δεν θα υπήρχε γιατί θα είχε νικήσει ο Δημητριάδης. Να μην το ξεχνάν αυτό."

Απολύτως σαφής για δεύτερη φορά ο Τάκης αλλά συνέχισε αναφερόμενος στους δυο συγχωριανούς του δημοτικούς συμβούλους που οι φήμες λένε ότι θα ακολουθήσουν τον Ναλμπάντη. Αναφέρθηκε στον Γ. Κιρκιλιανίδη και στον Μ. Κυτούδη δηλαδή.
"Έγιναν πράγματα στο χωριό μας που δεν έγιναν αλλού και πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Άμα όμως δεν είχε εγκρίνει ο Γκυρίνης τα έργα αυτά θα γίνονταν; Δε θα γίνονταν. Ποιος πρέπει να πάρει τα εύσημα;", είπε ο Τάκης Παπαδόπουλος και ξεκαθάρισε το τοπίο. 

Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας λοιπόν είπε αλήθειες και μάλιστα με τον δικό του απλό τρόπο που κατά την άποψή μου εκφράζει τον μέσο όρο της τοπικής κοινωνίας. Σχέδιο υπηρετεί ο Ναλμπάντης για να γίνει δήμαρχος και δεν το λέει. Με την ανοχή του δημάρχου οι δυο εκ Τρικάλων σύμβουλοι που φέρονται ως υποψήφιοι για αποχώρηση έκαναν έργα και παρεμβάσεις στο χωριό τους πάντα με την ανοχή του Δημάρχου. Ένας δήμαρχος που ενώ γνωρίζει τις φιλοδοξίες και τις ενδεχόμενες αποχωρήσεις που δεν έχουν κανένα λογικό επιχείρημα παρά μόνον γιατί υπηρετούν προσωπικούς σχεδιασμούς, συνεχίζει να συμπεριφερέται με ισοτιμία και σεβασμό στους συμβούλους του ενώ κανονικά και λογικά θα έπρεπε να τους δείξει την έξοδο απο νωρίς νωρίς.

Γράφουν και λένε διάφοροι και μεταξύ άλλων και ο απελθών αντιδήμαρχος ότι ο δήμαρχος επηρρεάζεται από "εξωθεσμικούς παράγοντες'. Είτε έχουν παντελή άγνοια, που είναι το πιο πιθανόν, είτε λένε εσκεμμένα ψέματα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. 
Κανένας ειδικός συνεργάτης του δημάρχου δεν είναι εξωθεσμικός παράγοντας. Είναι απολύτως θεσμικός παράγοντας και ο διορισμός του δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, πληρώνεται από το δημοτικό ταμείο και έχει σαφής αρμοδιότητες. 
Ας σταματήσουν να ανακυκλώνουν κατινιές και κουτσομπολιά γιατί δείχνουν το επίπεδό τους. Εάν και εφόσον έχουν να προσάψουν κάτι στην λειτουργία του δημάρχου να το κάνουν στα ίσα, φόρα παρτίδα δηλαδή και να μην χτυπάνε το σαμάρι. Ο κάθε ειδικός συνεργάτης κάνει εκείνες τις πράξεις για τις οποίες παίρνει τις νόμιμες εντολές απο τον ίδιο τον δήμαρχο. Τόσο απλό.

Και επειδή το 'επιχείρημα" που χρησιμοποίησε τόσο ο Αλεξόπουλος που παραιτήθηκε όσο και ο Ναλμπάντης τώρα αλλά και ο Κυτούδης με τον Δημητριάδη και τους υποστηρικτές του είναι τόσο αστείο και θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω και ως χτύπημα κάτω από τη μέση, συμπεραίνω το εξής πράγμα. Όταν δε βρίσκεις κανένα άλλο επιχείρημα να πλήξεις τον αντίπαλό σου τότε καταφεύγεις σε κουτσομπολιά. 
Έχετε την εντύπωση ότι αν υπήρχε έστω και μια υποψία σκανδάλου στο οποίο να εμπλέκονταν ο Γκυρίνης θα τον άφηναν σε χλωρό κλαρί; Είναι τόσο καθαρός και διαφανής που τους στερεί αυτή τη δυνατότητα και όταν υπάρχει ένδεια επιχειρημάτων τότε πάμε στα κουτσομπολιά.

Στήθηκε το Κέντρο Κοινότητας στον Δήμο Αλεξάνδρειας και ήδη προκηρύχτηκαν τέσσερις νέες θέσεις εργασίας με σύμβαση ενός έτους και με προοπτική παράτασης. Θα βρουν δουλειά κοινωνική λειτουργός, γραμματέας, φαρμακοποιός και βοηθός φαρμακείου. Και όλα αυτά γιατί κάποιοι κάθισαν και δούλεψαν, έστησαν την πρόταση που εγκρίθηκε και τέσσερα νέα παιδιά θα βρουν δουλειά.
Γίνονται πράγματα που όση προσπάθεια και να γίνει από τους γνωστούς ανόητους δεν πρόκειται να μείνουν κρυφά. Και στην προκειμένη περίπτωση απο το Κέντρο Κοινότητας θα περνάνε χιλιάδες συμπολίτες και θέλουν δε θέλουν θα μαθευτεί στην τοπική κοινωνία. Εάν και εφόσον οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι καλές και θεραπεύουν σε έναν βαθμό τα αποτελέσματα της φτωχοποίησης που ενέσκυψαν εξ αιτίας των μνημονίων (Πασόκ, ΝΔ, Σύριζα) τότε θα αγκαλιαστεί αυτή η δομή από τους φτωχούς με αγάπη.
Χρ. Αντωνίου

Στέλνει ανακοίνωση ο βουλευτής του Σύριζα Ημαθίας Χρήστος Αντωνίου με την οποία ενημερώνει τους πολίτες ότι με παρέμβασή του έρχεται ένα πλήρωμα που μετά από λίγο διάστημα θα γίνουν δυο, της ομάδας ΔΙΑΣ της αστυνομίας.
Είναι προφανές ότι η εποχούμενη αστυνόμευση είναι απαραίτητητη και αποτρεπτική για κάθε επίδοξο μικροεγκληματία. Θετικό το βήμα αν μη τι άλλο.
Εκεί που υπάρχει προβληματισμός είναι στις συμπεριφορές αυτών των αστυνομικών που την έχουν δει ράμπο και εκφεύγουν των ορίων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Να το έχει υπόψη του ο βουλευτής.

Εκατοντάδες συμπολίτες και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν στην Μελίκη την καθαρά Δευτέρα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση των αρμάτων. Βλέπω τέτοιες εκδηλώσεις και κυριολεκτικά θλίβομαι. Έθιμα πανάρχαια και άκρως συμμετοχικά έχουν καταντήσει καρικατούρες και κάκιστες αντιγραφές επιθεωρήσεων του ανεκδιήγητου Σεφερλή. Μηδενική η συμμετοχή των κατοίκων στα δρώμενα, αντιγραφές και ξεπατικούρες με ξένες επιρροές, αισθητική που βγάζει μάτια και ξανά μανά μπαμπολέιο, λες και βρισκόμαστε στο σαμποδρόμειο του Ρίο.
Πιστεύω ότι όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια πρέπει να καταργηθούν. Εαν και εφόσον οι κάτοικοι δε γουστάρουν να κρατήσουν το έθιμο ως είχε και θέλουν να το κακοποιούν θα πρέπει η δημοτική αρχή να απέχει από την κακοποίηση αυτή. Ας βρουν τους χορηγούς τους, ας κάνουν έρανο για να καλύψουν τα έξοδά τους αλλά το δημοτικό ταμείο δε θα πρέπει να δίνει φράγκο σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Και κλείνω με δυο λόγια για τις επιλογές του δημάρχου Γκυρίνη αναφορικά με τους πέντε αντιδημάρχους που επέλεξε για το δεύτερο μισό της θητείας του.
Κατ΄ αρχάς ο Σ. Τόκας εμφανίζεται ως ισχυροποιημένος και αναβαθμισμένος. Αναλαμβάνει τον τομέα των τεχνικών έργων και των προμηθειών. Θέση άκρως ευαίσθητη και ως αντικείμενο έχει αυτό που είχε ο απελθών αντιδήμαρχος Ναλμπάντης. Μεγάλο το στοίχημα και μεγάλες οι προσδοκίες.

Αναβαθμισμένος και ο Στ. Δριστάς που χρίστηκε αφενός μεν αναπληρωτής του δημάρχου και το κυριότερο είναι ότι αναλαμβάνει τον πλέον δύσκολο τομέα, αυτόν του διοικητικού και οικονομικού. Μ΄ άλλα λόγια η θέση του είναι άκρως κομβική και η απόδοσή του θα έχει άμεση αντανάκλαση στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου.
Πιστεύω βάσιμα ότι λόγω της εμπειρίας του και του χαρακτήρα του θα τα καταφέρει.

Η αντιδημαρχία του Ισ. Χαλκίδη ήταν αναμενόμενη. Μετά τις "εξετάσεις" που έδωσε δυο χρόνια τώρα με την παραμονή στην παράταξη και την έμπρακτη αναγνώριση του λάθους που έκανε εξ αιτίας του εκρηκτικού του χαρακτήρα ήταν το "εισιτήριο" για την επιστροφή του στις διοικητικές θέσεις. 
Ο Ισαάκ αναλαμβάνει το καίριο πόστο της παιδείας και του πολιτισμού- αθλητισμού και συνεπώς ο δήμος θα εκπροσωπείται θεσμικά και με ειδικό στον τομέα της παιδείας και δεν θα αντικαθίσταται από τους προέδρους των σχολικών επιτροπών των οποίων η δουλειά και το αντικείμενο είναι εντελώς διάφορο.

Ο Νίκος Σαρακατσιάνος παραμένει αντιδήμαρχος με νέες αρμοδιότητες. Στη μέχρι τώρα θητεία του αποδείχτηκε ένα από τα πιο κρίσιμα και αποδοτικά μέλη της διοίκησης. Δούλεψε και έμαθε, κοντά στις ανησυχίες του κόσμου έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και κέρδισε την εμπιστοσύνη τόσο του δημάρχου όσο και των πολιτών. 

Για το τέλος άφησα την "έκπληξη", τον Μπ. Βουλγαράκη. Ο νέος αντιδήμαρχος μπήκε την τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο του Γκυρίνη και κατάφερε όχι μόνο να εκλεγεί αλλά και με καλή σειρά. Άνθρωπος της πιάτσας, ελεύθερος επαγγελματίας και γνώστης της αγοράς, επικοινωνιακός και με αμεσότητα αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στα της διοίκησης.

Η νέα σύνθεση της διοίκησης είναι προφανές ότι αποτελεί το σχήμα κρούσης της παράταξης Γκυρίνη εν όψη των δημοτικών εκλογών του ΄19. Ο χρόνος θα δείξει εάν και εφόσον κερδίσει το στοίχημα. Αυτό πάντως που εγώ εξάγω ως συμπέρασμα είναι ότι ο Γκυρίνης έχει αποφασίσει να γυρίσει σελίδα, να αλλάξει τον τρόπο διοίκησης εμπιστευόενος τους συνεργάτες του που θα "τρέχουν" την καθημερινή δουλειά στο δημαρχείο και ο ίδιος θα αρχίσει την καθημερινή επικοινωνία με τον κόσμο, τον απλό πολίτη στο καφενείο, στο δρόμο, στο μαγαζί, στο χωράφι και στο χωριό γιατί είναι ένας δικός τους  άνθρωπος, είναι ένας από αυτούς τους χιλιάδες δημότες που τον στήριξαν και τον εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους το 2014.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κορυφαίος ο παίχτης λέει αλήθειες για το τοπι και την πολιτικη και τους πολιτικους από τα Τρίκαλα. Άψογος

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟ ΤΟ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ
ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΤΕΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΟΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ