Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Πέθανε ο Τάκης Γιοβαννόπουλος- φωτογραφίες από το αρχείο με τον παλιό πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ημαθίας της ΝΔ

Ο Τάκης Γιοβαννόπουλος, ο κοντός της ΝΔ, έχασε τη μάχη μετά από μια παρατεταμένη και μακροχρόνια προσπάθεια με την σύγχρονη ασθένεια της εποχής και “έφυγε” λυτρωμένος. Γεννημένος την δεκαετία του ΄50 στο Λιανοβέργι έζησε και μεγάλωσε τα παιδιά του στο Νησί Ημαθίας απ΄ όπου κατάγονταν η σύζυγός του. Ήταν συνταξιούχος υπάλληλος του......
δημοσίου (υπάλληλος στην εφορία), ασχολήθηκε ενεργά με τον συνδικαλισμό στο χώρο του και με τον Ν. Αλεξόπουλο είχε αποτελέσει ένα δίδυμο που άφησε εποχή. Ασχολήθηκε επίσης και με τα κομματικά δρώμενα της ΝΔ όπου κατάφερε να αναδειχτεί πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας επί εποχής Καραμανλή αν και αυτός ήταν υποστηρικτής του Έβερτ.

Προσωπικά τον είχα γνωρίσει και τον είχα συναντήσει πολλές φορές. Ωστόσο, η στιγμή που δε θα ξεχάσω είναι όταν ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ διοργανώνει την υποδοχή του Καραμανλή στις εκλογές του 2000 στην πλατεία Εληάς. Τότε ο Καραμανλής εμφανίζεται παντού με την Νατάσα, την σύζυγό του, και όλοι αναμένουν ότι θα νικήσει τον Σημίτη στις εκλογές. Ο κόσμος πολύς και ο Γιοβαννόπουλος μου δίνει υπόσχεση ότι θα είμαι ο μόνος δημοσιογράφος που θα ανέβει στην εξέδρα για να βγάλω φωτογραφίες. Έτσι και έγινε. Ο Καραμανλής και εγώ στην εξέδρα και ποιος στη χάρη μου.
Ο Τάκης ήταν ένας άνθρωπος παρορμητικός και ενθουσιώδης. Έκανε λάθη στην κομματική διαδρομή αλλά το τελικό αποτύπωμα είναι θετικό υπό την έννοια ότι στα δύσκολα χρόνια που αυτός ήταν πρόεδρος έβαλε πλάτη, ενέργεια και δουλειά για να κρατηθούν οι οργανώσεις. 
Καλό ταξίδι και συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

δείτε ορισμένες φωτογραφίες που βρήκα με ένα γρήγορο ψάξιμο στο αρχείο μου.


Ασπασμός σε εκδήλωση του Γιοβαννόπουλου με τον νυν αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας Στ. Δριστά. Σημειώστε ότι ο Τ. Γιοβαννόπουλος ήταν σύμβουλος του Δριστά στον τότε δήμο Πλατέος με δήμαρχο τον Δημητριάδη.

Με τον Βασ. Ζωγράφο που τον διαδέχτηκε στην προεδρία της ΝΟΔΕ έξω από το καφέ Αλλοτινό, απέναντι από το δημαρχείο (σήμερα είναι τα ιατρεία του Γιάννη και του Στέφανου Γκιουρτζή). Χιονίζει αλλά αυτοί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα αφού ενδιαφέρονται σφόδρα για το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας που λαμβάνει χώρα στο δημαρχείο και αφορά στη νέα διοίκηση του Συλλόγου Ύδρευσης Ημαθίας.

Με τον Καραμανλή, λίγο μετά που είχε αναδειχτεί πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται τον δήμο Αλεξάνδρειας και συναντά τον τότε δήμαρχο Γ. Δημούλη. Παρόντες στην συνάντηση εκείνη ο Κιλτίδης Κ, ο Κυριαζόπουλος Στ και ο Γιαβαννόπουλος Θαν.

Με τον τότε πρόεδρο του συναιτερισμού φαρμακοποιών Ημαθίας κ. Τροχόπουλο

Ώρα καφέ και συζήτησης με Χαλκίδη, Μαυρακάκη και Χρ. Λώλο σε κεντρικό καφέ της Αλεξάνδρειας

Στενός συνεργάτης του Μ. Χαλκίδη


Δεν υπάρχουν σχόλια: