Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Άμεση παρέμβαση στην παδική χαρά τώρα- σχόλιο


Είναι γνωστά τα προβήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Αλεξάνδρειας όσον αφορά στην έλλειψη προσωπικού γεγονός που αντικατοπτρίζεται σε διάφορα επίπεδα της κοινωνικής ζωής της πόλης και των χωριών. Ένα παράδειγμα είναι η πλημμελής συντήρηση του χώρου της παιδικής χαράς πίσω από το Πνευματικό Κέντρο. Είναι....
στοιχειώδης υποχρέωση της αρμόδιας υπηρεσίας καθαριότητας να κάνει παρέμβαση τέτοια έτσι ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του χώρου.
Χαρτάκια και διάφορα άλλα σκουπιδάκια στο έδαφος, τα δοχεία των απορριμμάτων (οι αρκούδοι) χρειάζονται επισκευή όπως και οι κούνιες που υπάρχουν στο χώρο. Με μια παρέμβαση δυο εποχικών υπαλλήλων μια φορά τη βδομάδα για λίγες ώρες είναι βέβαιο ότι η εικόνα θα είναι διαφορετική.
Γνωρίζω βέβαια ότι η παδική χαρά έχει βρεθεί εδώ και τρία χρόνια εκτός λειτουργίας όπως επίσης γνωρίζω ότι ο δήμος Αλεξάνδρειας μετά από απόφαση του Π. Γκυρίνη έχει προχωρήσει σε μια απόφαση υψηλού οικονομικού κόστους. Δηλαδή, θα δαπανηθούν αρκετά χρήματα για να κατασκευαστούν παιδικές χαρές σε όλο το εύρος του δήμου που θα πάρουν πιστοποίηση ασφαλείας. 
Ωστόσο, μέχρι αυτό να συμβεί δε σημαίνει ότι ο υφιστάμενος χώρος δεν πρέπει να συντηρείται στοιχειωδώς δεδομένου ότι δέχεται καθημερινά επισκέπτες μικρά παιδιά.
Τέλος, στον ίδιο χώρο βρίσκονται ορισμένα ξεχασμένα πεύκα που κάποια στιγμή η αρμόδια υπηρεσία πρασίνου πρέπει στα σοβαρά να σκεφτεί και να δρομολογήσει την κοπή τους και την αντικατάστασή τους με δέντρα που φύονται στην περιοχή και που θα ομορφύνουν τον χώρο. Μέχρι όμως να συμβεί και αυτό καλό θα είναι να επισκεφτεί το χώρο η αρμόδια υπηρεσία και να διαπιστώσει δια ζώσης αν τα συγκεκριμένα δέντρα είναι ασφαλή ή όχι. Άν χρειάζονται κλάδεμα ή όχι.
Ας το δουν το θέμα στην αρμόδια αντιδημαρχία και ας κινηθούν έγκαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: