Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι διαθέσιμοι για προεδρεία στις Δημοτικές Επιχειρήσεις της Αλεξάνδρειας- ρεπορτάζ

Ποιοι είναι οι σύμβουλοι που μένουν σήμερα χωρίς διοικητική θέση; Σε ποιες θέσεις θα αξιοποιηθούν; Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν;
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ παρουσιάζουμε σήμερα αναλυτικά την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και κατά την εκτίμησή μου είναι η παρακάτω και πάντα με την βασική προϋπόθεση ότι για όλα αυτά αποφασίζει ο δήμαρχος:



Δελιόπουλος Στέφανος που προορίζεται για την θέση της ΚΕΔΑ, αυτή δηλαδή που κατέχει από την αρχή της θητείας της νυν διοίκησης. Ως πρόεδρος πετυχημένος και με ευρύ κύκλο γνωριμιών κατάφερε να καταστήσει την ΚΕΔΑ πόλο παραγωγής πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Η ΚΕΔΑ υλοποιεί μια σειρά από προγράμματα και έχει παρέμβαση στο κοινωνικό επίπεδο.


Παντόπουλος Σάκης που είναι πρόεδρος του ΟΠΑΚΟΜ (ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί κλπ) και αναμένεται να παραμείνει στην θέση του και για το υπόλοιπο της θητείας της νυν διοίκησης. Πετυχημένος στο πόστο του ο Παντόπουλος πιστώνεται την εξυγείανση της επιχείρησης και την άψογη διαχείριση που έκανε στον τομέα των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.


Μπασδεκόπουλος Θόδωρος, νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας και οι φήμες λένε ότι επίκειται η αντικατάστασή του τόσο για την εν γένη λειτουργία του όσο και για το γεγονός ότι είναι υπερβολή να είναι σε θέσεις διοίκησης όλοι οι σύμβουλοι που εκλέγονται από την δημοτική ενότητα Μελίκης και να νιώθει "ριγμένη" η Αλεξάνδρεια. Εξ άλλου, όλοι δικαιούνται να προσφέρουν.


Σταυρής Μάνος, νυν αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ που κατά τις πληφορορίες που έχουμε ανέμενε μια αντιδημαρχία αλλά προφανώς δεν χώρεσε στα πλάνα. Δραστήριος και αποδοτικός ο σύμβουλος και όταν χρειάστηκε στις συνεδριάσεις του σώματος πήρε το λόγο και δημιούργησε κλίμα. 


Γκιουρτζής Στέφανος, αντιπρόεδρος του ΟΠΑΚΟΜ. Έχοντας άριστη συνεργασία με τον πρόεδρό του κατάφεραν να συγκροτήσουν ένα αποδοτικό δίδυμο το οποίο όμως ίσως "σπάσει" δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που πρέπει να αξιοποιηθούν. Να σημειώσω ότι ο Γκιουρτζής είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και το πιο πιθανόν είναι να παραμείνει ως τακτικό μέλος και όχι ως αναπληρωματικό μέλος που είναι σήμερα.


Κιρκιλιανίδης Γιάννης, απερχόμενος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ. Οι πληροφορίες λένε ότι ο σύμβουλος δεν θα αναλάβει καμιά διοικητική θέση μετά την άρνησή του στη συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο Γκυρίνη και ο οποίος του πρότεινε συγκεκριμένη θέση αλλά αυτός αρνήθηκε. Είναι προφανές ότι χωρίζουν οι δρόμοι τους και αυτό θα επικυρωθεί και τυπικά με την ανεξαρτητοποίησή τους.


Συρόπουλος Δημήτρης, νυν πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πετυχημένη θητεία από έναν εργατικό σύμβουλο. Η πρόβλεψη είναι ότι θα παραμείνει στο πόστο του. Οι φήμες και τα σενάρια που τον ενέτασσαν στους ακόλουθους του Ναλμπάντη εικάζω ότι δε σταθούν ικανά να αλλάξουν την αντιμετώπιση που θα έχει εκ μέρους του δημάρχου.


Κυτούδης Μόσχος, νυν πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εικάζω ότι θα του γίνει πρόταση να παραμείνει στο πόστο του με αρμοδιότητες αυστηρά αυτές που προβλέπονται από τον κανονισμό και το νόμο. Πολιτική για θέματα παιδείας όπως είναι φυσιολογικό και αυτονόητο θα κάνει ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ισ. Χαλκίδης. Στο χέρι του εν λόγω συμβούλου είναι να παραμείνει στη θέση του ή να δικαιώσει τα σενάρια που τον φέρουν ως πιστό ακόλουθο του Ναλμπάντη και να τον δούμε και αυτόν να διαχωρίζει τη θέση του και να καθίσταται ανεξάρτητος σύμβουλος που είναι και το πιο έντιμο πολιτικά.


Θεοχάρης Γιώργος, δημοτικός σύμβουλος που ως γνωστόν αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Ν. Αλεξόπουλο. Ο εν λόγω σύμβουλος διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον αθλητισμό δεδομένου ότι θήτευσε ως παράγοντας και ως πολιτικός υπεύθυνος σε παλαιότερη διοίκηση του σταδίου. Δεδομένης της φύσης της εργασίας του θα μπορούσε άνετα να αναλάβει την θέση του αντιπροέδρου της ΚΕΔΑ αντικαθιστώντας τον Σταυρή.


Κοτζημπασόπουλος Γιώργος, δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας που όμως τον κύριο όγκο των σταυρών του τους πήρε από το χωριό του, τον Π. Πρόδρομο. Αγρότης στο επάγγελμα και ΑμΕΑ ο ίδιος μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως αντιπρόεδρος του ΟΠΑΚΟΜ αντικαθιστώντας τον πετυχημένο Στ. Γκιουρτζή.


Καζαντζίδης Βαγγέλης, δημοτικός σύμβουλος με τον κύριο όγκο των σταυρών του από το Νησί. Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος δεν κάνει αισθητή την παρουσία του ούτε στα συμβούλια ούτε στην καθημερινότητα. Θεωρώ ότι είναι αδύνατον να αναλάβει διοικητική θέση.

Τσαγιόπουλος Αντώνης, δημοτικός σύμβουλος της ενότητας Αντιγονιδών. Αγρότης στο επάγγελμα, πολύ χαμηλών τόνων δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στις συνεδριάσεις του σώματος ούτε και βοήθησε με την καθημερινότητα στα της διοίκησης. Εκτιμώ ότι θα παραμείνει ως απλός δημοτικός σύμβουλος.

Ράπτης Δημήτρης, δημοτικός σύμβουλος της ενότητας Πλατέος.
Αναμένεται να προταθεί για νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Μια επιλογή του δημάρχου που αν κριθεί τυπικά θεωρείται καλή. Στην πράξη όμως αποδεικνύεται αν ένας πρόεδρος μπορεί να διαχειριστεί συνεδριάσεις “φωτιά” ή να χάσει τη μπάλα. Ο Ράπτης ήταν στις επιλογές του δημάρχου για αντιδημαρχία αλλά η φύση της εργασίας του κατέστησε απαγορευτική αυτή τη δυνατότητα.


Μπρουσκέλης Νίκος, νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Παραμένει δημοτικός σύμβουλος μετά την απόφασή του να ασχοληθεί πλήρως και αποκλειστικά με το ιατρείο του. Άκρως πετυχημένος ως πρόεδρος και ως υπεύθυνος εκ μέρους του δήμου στην διαχείριση της κοινωνικής πολιτικής εκτιμώ ότι θα λείψει η εμπειρία του πλην όμως με την καθημερινή του παρουσία στον δήμο θα στηρίζει και θα βοηθάει πολιτικά και ηθικά την παράταξη και τον αντικαταστάτη του. Ο Μπρουσκέλης παραμένει στενός συνεργάτης του Γκυρίνη και ένας εκ των βασικών του πυλώνων ενόψη του 2019.


Ναλμπάντης Κώστας, απελθών αντιδήμαρχος. Έχει διαχωρίσει τη θέση του και ο πολιτικός του στόχος είναι να δημιουργήσει εκείνες τις πρϋποθέσεις ώστε να μπορέσει να είναι υποψήφιος δήμαρχος το 2019. Μια φιλοδοξία απολύτως θεμιτή αφού κανείς δε γεννήθηκε με το "άστρο" του δημάρχου και όλοι δικαιούνται να κριθούν από τον φυσικο κριτή τους, τον λαό.

Οι παραπάνω δεκαπέντε συν τους πέντε αντιδημάρχους συγκροτούν της εικοσάδα της πλειοψηφίας τυπικά. Και λέω τυπικά διότι αναμένω τις τυπικές αποχωρήσεις ώστε να προκύψει η νέα ξεκάθαρη εικόνα και "γεωγραφία" του δημοτικού συμβουλίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εκανε προταση στον ΘΕΟΧΑΡΗ ΓΙΩΡΓΟ ο δημαρχος αλλα αυτος αρνηθηκε για τη δουλεια του που δεν μπορει να φυγει για να ειναι στο δημαρχειο αλλα στο φαρμακειο στο λεω πληροφοριακα χαρη

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΗ?
ΠΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΠΩΣ ΕΙΝΕ ΧΑΡΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΕ ΜΟΙΟΨΗΦΙΑ
ΚΩΣΤΑ ΓΕΡΑ ΤΡΑΒΑ ΜΠΡΩΣΤΑ