Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Αλευράς και Ναλμπάντης ζήτησαν "κάλυψη" από Γκυρίνη και αυτός είπε....

-....δεν σχολιάζω

Έγινε χτες το βράδυ η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας και αν μη τι άλλο είχα την τιμητική μου. Ασχολήθηκαν μαζί μου ο Αλευράς με τον Ναλμπάντη ζητώντας από τον..... δήμαρχο να καταδικάσει τα όσα γράφω. Είναι τόσο πρωτότυπο  αυτό που κυριολεκτικά εξεπλάγην. Σύμβουλος που υπόκειται σε κριτική ζητάει από τον δήμαρχο να τον καλύψει; Είναι κι αυτό μια άποψη.

Πάμε τώρα στην ουσία και στα γεγονότα.

Την αρχή έκανε ο Αλευράς που προφανώς έχει επιλεκτικά πολιτικά ανακλαστικά και θα πρέπει να φρεσκαριστεί η μνήμη του.  Ασκώ κριτική στον επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ εδώ και καιρό διότι κρίνω ως ανεπαρκή την παρουσία του μέσα στα δημοτικά συμβούλια και ενίοτε αναδεικνύω την σαφή διαφοροποίησή του από τις επίσημες θέσεις του ΚΚΕ διότι πολύ απλά ο Αλευράς επιλέγει να εκφράσει τις δικές του θέσεις.
Αποκορύφωμα της στάσης του εν λόγω συμβούλου ήταν το τσουβάλιασμα που του έκανε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Φ. Δημητριάδης, πριν από έναν μήνα περίπου όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από την συνεδρίαση για τον ΟΕΥ και μάλιστα απολύτως συντεταγμένα κατέθεσαν όλοι μαζί ερώτηση και όλοι μαζί πρόταση μομφής κατά του Μπρουσκέλη ως προέδρου του σώματος διότι υποστήριξαν πως ακολουθεί λάθος διαδικασία. Η αίτηση απορρίφθηκε από την Περιφέρεια αλλά ουδείς είπε έστω και μια κουβέντα αυτοκριτικής.
Ο Χρ. Αλευράς λοιπόν χτες ζήτησε από τον Γκυρίνη να κάνει σχόλιο ή να πάρει θέση για τα όσα γράφω. Προφανώς θεωρεί εαυτόν θιγμένο πολιτικά και ζήτησε ...κάλυψη. Αντί να βγει η οργάνωση του ΚΚΕ και να τον καλύψει αυτός ζήτησε την κάλυψη του δημάρχου.
Πάμε παρακάτω. Επί της ουσίας η κριτική που ασκείται είναι πολιτική και δεν περιέχει ίχνος προσωπικής κόντρας. Ουδεμία αναφορά σε προσωπικά ζητήματα ούτε υπονοούμενα ούτε παρομοιώσεις που ευθέως παραπέμπουν σε καταστάσεις που εκθέτουν. Όπως για παράδειγμα είχε συμβεί πριν από κάποια χρόνια όταν ο τότε δήμαρχος Αλεξάνδρειας, ο Μπ. Γκιόνογλου, είχε αποκληθεί από τοπική εφημερίδα ως "ο Εφρέμ της Αλεξάνδρειας" διασυνδέοντάς τον με τον ηγούμενο Εφρέμ και το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Τότε ο Αλευράς ήταν δημοτικός σύμβουλος αλλά κατάπιε αμάσητο τον χαρακτηρισμό και πιθανολογώ ότι το χάρηκε κι όλας.
Είπαμε, επιλεκτικές ευαισθησίες είναι αυτές.

Ο άλλος σύμβουλος που έκανε αναφορά στα Τοπικά Χρονικά αλλά όχι ονομαστικά ήταν ο Κ. Ναλμπάντης. Ζήτησε από τον Γκυρίνη να καταδικάσει το δημοσίευμα που τον έφερνε να προτιμάει το καφενείο αντί να δώσει το "παρών" στην συνεδρίαση της προηγούμενης βδομάδας. Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι δεν είναι το θέμα αν ήταν για καφέ ο Ναλμπάντης μαζί με τους άλλους δυο αλλά η απουσία του από την συνεδρίαση αυτή καθαυτή γεγονός που σχολιάστηκε τόσο την περασμένη Τετάρτη όσο και μετέπειτα. Οι άλλοι δυο σύμβουλοι που αναφέρονταν στο δημοσίευμα βγήκαν δημόσια και είπαν την άποψή τους. Ο Κιρκιλιανίδης έστειλε επιστολή και ο Κυτούδης βγήκε στο ράδιο Αβένα και είπε τα δικά του που είναι ανάξια σχολιασμού. Ωστόσο βγήκαν και είπαν αυτά που ήθελαν. Ο Ναλμπάντης επέλεξε τον ...θεσμικό δρόμο και ζήτησε από τον Γκυρίνη να πάρει θέση. 
Να πάρει θέση για ποιο πράγμα; Να καλύψει τον συνεργάτη του επί διόμιση χρόνια όπως είπε ο τέως αντιδήμαρχος; Ο Γκυρίνης με ύφος που έλεγε πολλά επιχείρησε να τον καλύψει αλλά όλοι αντιλήφθηκαν ότι άλλα είχε στο νου του εκείνη την ώρα.
Αν το πρόβλημα του Κ. Ναλμπάντη είναι ότι δεν ήταν στο καφενείο του το αναγνωρίζω και επανορθώνω αλλά η ουσία είναι αλλού και ακούστηκε χτες από το στόμα του προέδρου του
σώματος, του Δ. Ράπτη, ότι ο κάθε σύμβουλος είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στις συνεδριάσεις και όταν πρέπει α απουσιάσει είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει την γραμματεία για την απουσία του. 
Έτσι δεν είναι; Γιατί αν όλοι όσοι απουσίαζαν ενημέρωναν τον πρόεδρο δεν θα "κατέβαζε" αυτός τα δυο θέματα ως κατεπείγοντα και θα γινότανε όλη αυτή η εκμετάλλευση της ανάκλησής τους από τους γνωστούς καλοθελητές. Έτσι δεν είναι;

Όπως και ναχει ο καημός όλων όσοι καταφέρονται εναντίον μου ένα πράγμα αποδεικνύει. Ότι χαλάει η σούπα που ετοιμάζουν, ότι αποκαλύπτονται οι σχεδιασμοί τους... Έτσι δεν είναι;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά είναι τα παραπολιτικά που γράφεις και πολύ λίγο νοιάζει τον κόσμο τα καμώματα και κάποιων συμβούλων, αλλά και του Δημάρχου. ΟΜΩΣ για την ουσία κάποιων θεμάτων που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο όχι μόνο δεν κάνεις σχολιασμό αλλά τα υποκρύπτεις επιμελώς. Π Χ ενώ σχολίασες την απόφαση απαλλαγής του Δικαστηρίου για το θέμα του γαμπρού του Χαλκίδη και των υπολοίπων, και απέρριψες ευθύνες εδώ και εκεί δεν άκουσα να γράφεις κάτι για πράγματα ουσίας που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο από τον Αλευρά, τον Κίμωνα Παράσχου αλλά και από άλλους. Δηλαδή είναι κρατικό μυστικό το ποιος συνέταξε τις δύο μελέτες που πήρανε 0 από την περιφέρεια? Κρατικό μυστικό είναι το πόρισμα τις προκαταρκτικής που έκανε ο Δήμαρχος κατόπιν απαίτησης τις Αποκεντρωμένης Διοίκησης? Κρατικό μυστικό είναι οι καταλογισμοί που ήρθανε και αιρετούς και υπαλλήλους του πρώην Δήμου Μελίκης? Πως αναφέρονται οι σημερινοί Διοικούντες σε διάφορα θέματα κακοδιαχείρισης, υπόλοιπα χρεών και πόσα άλλα για τον πρώην Δήμο Μελίκης, και σε αυτό το θέμα του καταλογισμού επικρατεί συσκότιση και σιωπή? Αντιλαμβάνομαι επιλεκτική γραφή θεμάτων που αφορούν τους πολίτες από μέρους σας. Ο δημοσιογράφος καταγράφει πραγματικά γεγονότα και φέρνει στη επιφάνεια αυτά που θέλουν να κρύψουν οι εκάστοτε κρατούντες. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας να ταυτίζεστε με το Δήμαρχο και την παράταξη του, όμως δεν είναι δικαίωμα μας και εμείς σαν πολίτες να μάθουμε την αλήθεια. Αυτός δεν είναι ο ρόλος σας? Αυτή δεν είναι η αποστολή σας?

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ένα παρατράγουδο στο προσκήνιο.Εργαζόμενος στον πρώην Δήμο Μελίκης και με την συγχώνευση στο Δήμο Αλεξάνδρειας, οι υπεύθυνοι ( τρομάρα τους ) δεν απέδωσαν ασφαλιστικές εισφορές σε εργαζόμενο από το Γενάρη του 2000 έως τον Δεκέμβρη του 2012!!!!!!!!!!! Δηλαδή για 12 χρόνια!!!! Τώρα καλείται η Διοίκηση Γκυρίνη να καταβάλει το ποσό αυτό εξ ολοκλήρου αφού ο εργαζόμενος προσέφυγε στην Δικαιοσύνη. Υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτό το φιάσκο, θα τους μάθουμε ποτέ? Μάλλον και αυτό θα πάει για κουκούλωμα. Έτσι εννοούσες Πάνο την διαφάνεια στους προεκλογικούς σου λόγους?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9.44 αποστολή του κάθε δημοσιογράφου που .,....ακολουθεί το στράτευμα, δεν είναι η ενημέρωση των δημοτών, αλλά η επιβίωση του ίδιου του....δημοσιογράφου! Αυτά τα λίγα για μην σας περνάν ...ιδέες.