Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ολική (;) επαναφορά Γικόνογλου στο ΠΑΣΟΚ ή όχι; Ανησυχούν τα στελέχη της Ημαθίας;

Νομίζω ότι ο Καραμανλής ήταν αυτός που είχε πει ότι στην πολιτική γίνονται πράγματα που δε.....
λέγονται και λέγονται πράγματα που δε γίνονται. Αυτό θυμήθηκα όταν είδα την φωτογραφία από προχτεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ- Δημ. Συμπαράταξη στην Καβάλα και στο βάθος διέκρινα τον πρώην βουλευτή του Πασόκ στην Ημαθία Θανάση Γικόνογλου να παραβρίσκεται σ΄ αυτή.
Θα αναρωτηθεί κανείς "και που βρίσκεις το παράξενο". Σωστά, τίποτα στις μέρες μας δεν είναι παράξενο. Δεν είναι παράξενο και πολιτικά περίεργο ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που εκλέχτηκε βουλευτής επί Γ. Παπανδρέου το 2009, να έχει ουσιαστικά αποχωρήσει από το κόμμα με το που ανέλαβε ο Βενιζέλος και μάλιστα έφτασε να "παίζει" το όνομά του ως υποψήφιος βουλευτής με τον Σύριζα τον Ιανουάριο του 2015 να έχει ....ξαναβρεί το δρόμο για τον κομματικό χώρο στον οποίο ανδρώθηκε και έκανε καριέρα. Μικρή πολιτική καριέρα αλλά καριέρα. Γιατί δεν είναι μικρή υπόθεση να έχεις εκλεγεί βουλευτής αν μη τι άλλο.

Ο Θανάσης Γικόνογλου λοιπόν απείχε από τα κομματικά δρώμενα του Πασόκ και της κίνησης για την ανασύνθεση του χώρου όλα αυτά τα χρόνια και φέρονταν να ερωτοτροπεί πολιτικά με τον Σύριζα. Όλοι θυμόμαστε την φασαρία που είχε γίνει όταν συναντήθηκε με τον Κουρουμπλή στο ξενοδοχείο Αιγές στη Βέροια.
 Φαίνεται ότι παρήλθαν οι έρωτες και τα ...μέλια με τον Σύριζα και εν όψη της δημοσκοπικής ανόδου του χώρου είπε να περάσει μια βόλτα από το σπίτι του αν και ...ψυχραμένος. Και γιατί όχι, να καπαρώσει και μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία!

Αλλά τι να πω εγώ, το είπε ο Καραμανλής ότι στην πολιτική όλα γίνονται. Ακόμα και να ξαναδούμε τον Θανάση υποψήφιο με το Πασόκ στην Ημαθία σα να μη πέρασε μια μέρα δεν το αποκλείω και αυτή η πιθανότητα θα πρέπει να βάλει σε ανησυχίες όλους όσοι ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι. Αφού ως γνωστόν ο Θανάσης έχει “άκρες” και μάλιστα καλές στο κέντρο....

ΥΓ: Για να καθησυχάσω τα στελέχη του Πασόκ στην Ημαθία ο Θανάσης Γικόνογλου δεν επιστρέφει στο κόμμα. Πήγε στην εκδήλωση διότι είναι προσωπικός φίλος του Κατρίνη, που ήταν ο ομιλητής στην εκδήλωση, και είχε μιλήσει μαζί του και βρήκανε την ευκαιρία να τα πούνε από κοντά. Οπότε, άκυρος ο συναγερμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: