Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Σοβαρό τροχαίο με θύμα 13χρονη και οδηγό έναν ανήλικο 17χρονο από το Νησί

Πριν από λίγες ώρες έγινε ακόμα ένα τροχαίο ατύχημα με θύμα μια 13χρονη που......
διακομίστηκε βαρύτατα τραυματισμένη στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διασωληνώθηκε. Την ώρα που γράφω το κείμενο αυτό η μικρή μεταφέρεται στο ΑΧΕΠΑ με βαριές κακώσεις στο κεφάλι. Η 13χρονη δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.
Το ατύχημα έγινε στην διάβαση που υπάρχει στο ύψος του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας όπου υπάρχουν και λειτουργούν φωτεινοί σηματοδότες. Η 13χρονη είχε πατήσει το κουμπί και επιχείρησε να περάσει τον δρόμο από την διάβαση. Ο νεαρός ανήλικος οδηγός, ένας 17χρονος από το Νησί, την είδε την τελευταία στιγμή και άρχισε το φρενάρισμα. Ένα φρενάρισμα πολλών μέτρων όπως ακόμα φαίνεται στο οδόστρωμα. Παρέσυρε την μικρή, το ΙΧ ανέβηκε στο χώρο πρασίνου που υπάρχει μετά το πεζοδρόμιο μπροστά από το 4ο δημοτικό σχολείο και σταμάτησε την πορεία του. Το κακό είχε ήδη γίνει. Η 13χρονη κείτονταν στο χώμα βαρύτατα τραυματισμένη, λίγα μόλις μέτρα μακρυά από το σπίτι της.
Ο νεαρός ανήλικος οδηγός, μόλις 17 ετών, άνοιξε την πόρτα και άρχισε να τρέχει. Παράλληλα ειδοποίησε τον πατέρα του που κατέφτασε στον χώρο του ατυχήματος σχεδόν αμέσως. Το Νησί είναι κοντά. Τον νεαρό κυνήγησαν και έπιασαν δυο πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο του ατυχήματος. Οι ίδιοι πολίτες βοήθησαν να τοποθετηθεί η άτυχη 13χρονη στο φορείο του νοσοκομειακού ασθενοφόρου. Ο πατέρας του 17χρονου ανήλικου οδηγού επιχείρησε να καλύψει τον γιο του και δήλωσε ότι οδηγούσε αυτός και όχι ο γιος του. 
Στο σημείο έφτασε και ο πατέρας της 13χρονης που τυχαίνει να τον γνωρίζω αρκετά καλά. Εκτός εαυτού ο Τζώνης απειλούσε θεούς και δαίμονες. Όλοι ευχόμαστε να κερδίσει τη μάχη που δίνει η κόρη του. 

Πήγα πριν από λίγο στο σημείο του ατυχήματος. Είδα ότι ο νεαρός ανήλικος οδηγός άφησε στο οδόστρωμα φρενάρισμα πριν από το σημείο της σύγκρουσης με την 13χρονη τουλάχιστον τριάντα μέτρων. Το ΙΧ του βρέθηκε από το σημείο της σύγκρουσης σε απόσταση 40 τουλάχιστον μέτρων ίσως και περισσότερο. Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός εμπειρογνώμονας για να αντιληφθείς ότι το αίτιο του ατυχήματος ήταν η ταχύτητα και η παραβίαση του σηματοδότη, ένα πρόβλημα που είναι σε μεγάλο βαθμό αναπτυγμένο στην περιοχή. Σχεδόν κανείς δε σέβεται τους σηματοδότες τόσο του Κέντρου Υγείας όσο και αυτού που υπάρχει έξω από το 1ο Γυμνάσιο- Λύκειο της Αλεξάνδρειας.

*οι φωτογραφίες είναι από το alexandriamou.gr 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μακαρι να λειτουργουσαν οι σηματοδοτες σε 24ωρη βαση και οχι μονο οταν θελει καποιος να περασει απεναντι πατωντας το κουμπι,που πολλοι δεν ξερουν οτι υπαρχει καν