Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Άμεση η αντίδραση Χαλκίδη- Εκδήλωση για τα τροχαία στις 4 Απριλίου

-Μετά το αίτημα του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας με αφορμή και στη μνήμη της αδικοχαμένης 13χρονης μαθήτριας του σχολείου Κατερίνας Κυροπούλου 

Η θετική ανταπόκριση στο αίτημα του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ισ. Χαλκίδη ήταν άμεση και άκρως θετική. Ως πρόεδρος του συλλόγου γονέων αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό και τον αναίτιο χαμό της 13χρονης Κατερίνας σκέφτηκα ότι στη.......
μνήμη της πρέπει να γίνει κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο τόσο για τους γονείς που έχουν παιδιά στην εφηβεία κυρίως όσο και για τους μαθητές και μαθήτριες που εξ αιτίας πολλών αιτιών πέφτουν θύματα στην άσφαλτο.
Κάθε χρόνο ένα χωριό της χάρας μας χάνεται από τον χάρτη, χάνονται νέοι και νέες που η κοινωνία βασίζει πάνω τους πολλά και ελπίζει περισσότερα. Χάνεται εξ αιτίας της ανύπαρκτης οδηγικής κουλτούρας, της κλαρινομαγκιάς και της καγκουριάς όπως αποκαλούν τα παιδιά μας όλους όσοι είτε με το μηχανάκι είτε με το αυτοκίνητο του μπαμπά κάνουν επίδειξη των οδηγικών τους ικανοτήτων και στο τέλος θρηνούμε θύματα.

Πήγα στον αντιδήμαρχο Παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού και Κοινωνικής πολιτικής και του είπα την σκέψη μου. Ο κ. Χαλκίδης συμφώνησε αμέσως και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει όλες τις ενέργειες που πρέπει ώστε να γίνει η εκδήλωση και όχι μόνο αυτή. Από τις επαφές του προέκυψε ότι για αρχή θα γίνει η εκδήλωση στις 4 Απριλίου στην αίθουσα του δήμου Αλεξάνδρειας όπου το ακροατήριο πρέπει να είναι κυρίως γονείς για να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να ρωτήσουν απορίες στους ειδικούς που θα κάνουν μικρές και περιεκτικές εισηγήσεις. Θα είναι εισηγητές ένας εκπρόσωπος της τροχαίας, επιστήμονες από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 
Μ΄ άλλα λόγια προέκυψε μια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν όλοι όσοι πρέπει. Οι δυο διευθύνσεις εκπαίδευσης αφού οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν εντός των σχολείων στο επόμενο διάστημα, η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας και βέβαια ο δήμος Αλεξάνδρειας με τον σύλλογο γονέων του 1ου Γυμνασίου.
Είναι προφανές ότι απαιτείται η συμμετοχή όλων όσοι μπορούν γιατί θα είναι μια χρήσιμη εκδήλωση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ως συνήθως, μετά από κάθε τραγικό γεγονός ενεργοποιούνται κάθε φορά οι ανεύθυνοι – υπεύθυνοι. Έτσι για τα μάτια του κόσμου, για να πούνε τί? Ότι έχουν ευαισθητοποιηθεί? Έχετε δει σε τι κατάσταση είναι οι διαβάσεις πεζών στη Πόλη μας? Οι διαβάσεις μπροστά στα σχολεία? Σε ποια κατάσταση είναι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής? Μήπως είδατε ότι λείπει η σήμανση από πάρα πολλούς δρόμους στην Πόλη μας? Και τέλος ένα ερώτημα προς τους αρμοδίους. Γιατί τα φανάρια μπροστά στο 1ο Γυμνάσιο – λύκειο και στο κέντρο υγεία είναι συνεχώς με πράσινο και δεν λειτουργού κανονικά?