Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

To παγοδρόμιο, ο κίτρινος τύπος και η διοίκηση του δήμου- σχόλιο

-Οι ίδιοι έγραφαν το καλοκαίρι ότι η συναυλία της Μ. Ασλανίδου ήταν κακή επιλογή και ότι θα χρέωνε το δημοτικό ταμείο.
Η συναυλία είχε τεράστια επιτυχία και οι μίζεροι λασπολόγοι κατάπιαν την γλώσσα τους.
Έτσι και τώρα το ίδιο τροπάρι

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο δήμος Αλεξάνδρειας και η.....
Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΔΑ) στην οποία προεδρεύει ο Στ. Δελιόπουλος διοργανώνουν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με επίκεντρο την Αλεξάνδρεια αλλά και άλλες που εκτυλίσσονται στα χωριά του δήμου όπως στο Πλατύ, το Κλειδί, τη Μελίκη κλπ.

Στην Αλεξάνδρεια η διοίκηση της ΚΕΔΑ μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανέλαβε την διαχείριση του αύλειου χώρου του Πνευματικού Κέντρου και εκεί, πάλι με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, συμφώνησε να λειτουργήσει και για φέτος το παγοδρόμιο όπου κατά κοινή ομολογία αποτελεί πόλο έλξης μικρών αλλά και μεγαλύτερων συμπολιτών. Δίνει ζωή στο κέντρο της πόλης και βέβαια αποτελεί ένα ενισχυτικό για την κίνηση της αγοράς και των καφέ της περιοχής. Μ΄ άλλα λόγια είναι μια αφορμή για να αποκτήσει κίνηση το κέντρο που όλοι βλέπουμε ότι αργοπεθαίνει.
Κι όμως, παρά το γεγονός ότι όλες οι αποφάσεις και ενέργειες έγιναν με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος και ο κώδικας των ΟΤΑ βρέθηκαν διάφοροι άσχετοι και κακόβουλοι κονδυλοφόροι που άρχισαν να γράφουν διάφορες ανοησίες. Ανοησίες που με λαϊκίστικο τρόπο επιχειρούν να απαξιώσουν τις συγκεκριμένες δράσεις προσδίδοντας σ΄ αυτές μια ηθική απαξία.
Για παράδειγμα, γράφτηκε και το χειρότερο είναι ότι αναπαράχτηκε από συμβούλους της αντπολίτευσης ότι κακώς ο χώρος παραχωρήθηκε δωρεάν στον ιδιώτη που εκμεταλλεύεται το παγοδρόμιο και ότι θα έπρεπε να βγει σε δημοπρασία. Είναι προφανές ότι όλοι όσοι υποστηρίζουν αυτή την άποψη είτε είναι άσχετοι είτε είναι εμπαθείς και κακόβουλοι. Διότι, πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις έναν που λέει ότι πρέπει να βγει σε δημοπρασία ο χώρος για τηνν συγκεκριμένη δραστηριότητα όταν δεν υπάρχει ουδείς ενδιαφερόμενος που να έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα. Πως να τον αποκαλέσεις αυτόν που αγνοεί ηθελημένα την πραγματικότητα που είναι αδυσώπητη και περιγράφεται ως εξής: Οι επιχειρηματίες αυτού του τύπου (παγοδρόμιο) δεν μπαίνουν καν στον κόπο να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να πάνε σε πόλεις της κλίμακας της Αλεξάνδρειας και συνεπώς κανένα ενδιαφέρον δε δείχνουν παρά μόνον αν και εφόσον μπορούν συμμετέχουν σε διαγωνισμούς (πλειοδοτικούς) σε πόλεις όπου συγκεντρώνεται αυξημένος πληθυσμός (μεγάλη κίνηση δηλαδή) όπως στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη ή στα Τρίκαλα Θεσσαλίας που οι επισκέπτες ξεπερνάνε το ένα εκατομμύριο!
Και πάλι όμως η ΚΕΔΑ με ομόφωνη, το επισημαίνω, απόφαση του ΔΣ της προχώρησε στην παραχώρηση του εν λόγω χώρου παίρνοντας ως αντίτιμο 500 εισιτήρια που η αγοραία τους αξία αγγίζει τα τρία χιλιάρικα ευρώ σε αντάλλαγμα του κόστους του ρεύματος και του νερού που θα καταναλώσει ο επιχειρηματίας και με βάση τις προηγούμενες χρήσεις είναι περίπου τα ίδια λεφτά. Τα εισιτήρια αυτά θα δοθούν σε ειδικές ομάδες πληθυσμού με βάση τα οικονομικά τους δεδομένα.
Συνεπώς, η φιλολογία και το δήθεν ενδιαφέρον όσων γράφουν ή των πολιτικών που υποστηρίζουν ότι ο δήμος χάνει λεφτά, έσοδα από την εκμίσθωση του χώρου είναι αστήρικτη και χωρίς βάση. Όταν δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος δεν μπορείς να έχεις έσοδα. Αυτό είναι προφανές. Όταν ζητάς από τον επιχειρηματία να έρθει γιατί πιστεύεις στην αρχή βάσιμα ότι θα προσφέρεις στον κόσμο και στην αγορά εναλλακτική διασκέδαση και υπηρεσίες αντίστοιχα είναι αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής και όταν αυτή η επιλογή αποδεικνύεται ορθή και απολύτως νόμιμη τότε όχι απλώς την συνεχίζεις αλλά κάνεις ό,τι μπορείς ώστε να συνεχιστεί.

Τ. Παπαδόπουλος
ψήφισε ομόφωνα αλλά
ο Δημητριάδης περί...
άλλων ....
Στην χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την αρχή έκανε ο Δημητριάδης που με προσποιητή αφέλεια ρώτησε την διοίκηση αν έγινε διαγωνισμός για την εκίσθωση του χώρου. Προφανώς δεν τον ενημέρωσε ο σύμβουλός του, ο Τάκης Παπαδόπουλος που συμμετέχει στο ΔΣ της ΚΕΔΑ ότι ως εκπρόσωπος της παράταξής του εκεί όχι μόνο ψήφισε την συγκεκριμένη δράση αλλά υπερθεμάτισε κι όλας. Ωστόσο, αυτό δεν έπεισε τον Δημητριάδη που έχει χάσει τη μπάλα και στο τέλος του πολιτικού του βίου κάνει την μια πολιτική πατάτα πίσω από την άλλη και επέμενε ότι έπρεπε να είχε ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο. Το ότι και ο ίδιος ψήφισε την απόφαση να παραχωρηθεί ο χώρος στην ΚΕΔΑ για να τον διαχειριστεί γαι τα Χριστούγεννα δεν το έλαβε υπόψη του. Το γεγονός ότι η ΚΕΔΑ είναι μια δημοτική επιχείρηση που η λειτουργία της διέπεται από νόμους και κανονισμούς δεν το σκέφτηκε. Το ότι έχει λειτουργική αυτονομία δεν τον συγκινεί. Ήθελε να ξέρει για το παγοδρόμιο ο Δημητριάδης και πολύ ορθά έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Δελιόπουλος που του είπε ότι όλα όσα έγιναν αποφασίστηκαν ομόφωνα και έγιναν με βάση το νόμο.

Ποιος αλήθεια ξέχασε τα όσα γελοία έλεγαν και έγραφαν
οι ανόητοι για την συναυλία του καλοκαιριού;
Μετά την τεράστια επιτυχία της κατάπιαν την γλώσσα τους
Βέβαια, παραλείφθηκε να αναφερθεί ότι τόσο η παρούσα διοίκηση Γκυρίνη όσο και όλες οι προηγούμενες έχουν προβεί σε πλείστες όσες παραχωρήσεις χώρων σε ιδιώτες που πουλάνε πολιτιστικές ή άλλες υπηρεσίες. Έχει παραχωρηθεί ο χώρος του αμφιθεάτρου πάμπολλες φορές τα καλοκαίρια και οι θίασοι ή οι συναυλίες που γίνονται ιδιωτικά εντάσσονται στα πολιτιστικά προγράμματα του καλοκαιριού. Μ΄ άλλα λόγια είναι μια σύνηθης πρακτική που την ακολουθούν όλοι οι ΟΤΑ και προκαλεί αλγεινή εντύπωση να το αγνοεί ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός όπως ο Δημητριάδης που αναπαρήγαγε μια ανόητη και εμπαθή επιχειρηματολογία μερίδας του τοπικού τύπου που πασχίζει να βγάλει από την μύγα ξύγκι.

Ναι, πρόκειται γι αυτούς που τόσο ο δήμαρχος Γκυρίνης χαρακτήρισε “κίτρινο τύπο” και τενεκέδες που κάνουν θόρυβο όσο και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Δελιόπουλος που με πολύ ήπιο τρόπο είπε ότι λένε ψέματα.
Να είναι σίγουροι και οι δύο, Γκυρίνης και Δελιόπουλος, ότι τα ψέματα θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση. Το χούι δεν κόβεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: