Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ουσιαστική παρέμβαση Ουρσουζίδη για τα τροχαία- Ξέχασε το ρόλο της Τροχαίας. Γιατί;


-Συστηματική εκπαίδευση και επιμόρφωση
-Προληπτικοί έλεγχοι και όχι τιμωρητικοί από την Τροχαία
-Πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα παρέμβαση του βουλευτή Ημαθίας του Σύριζα Γιώργου Ουρσουζίδη ο οποίος ως πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για την οδική ασφάλεια είδε από κοντά το όλο ζήτημα. Ένα ζήτημα που καθημερινά εξελίσσεται στους δρόμους της χώρας και έχει ως θύματα χιλιάδες συνανθρώπους μας. Χιλιάδες νεκροί, δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι, εκατοντάδες οικογένειες διαλυμένες, ορφανά παιδιά. Στο..... οικονομικό επίπεδο δαπανώνται τεράστιοι πόροι για την περίθαλψη των τραυματιών κλπ όταν θα μπορούσε με υποπολλαπλάσιο κόστος να γίνει συστηματική ενημέρωση και πρόληψη των τροχαίων.
Ο Γ. Ουρσουζίδης θέτει τον προβληματισμό στην ομιλία του αλλά κατά την άποψή μου παραλείπει μια σημαντική παράμετρο που αφορά στην πρόληψη. Δεν κάνει καμιά αναφορά στον ρόλο της αστυνομίας που μόνο προληπτικά και με γνώμονα την πρόληψη δε λειτουργεί. Στόχος των μπλόκων της τροχαίας είναι οι κλήσεις και τα πρόστιμα. Τίποτα περισσότερο.

Δεν είναι δυνατόν να πέφτει ομίχλη και τα συνεργεία της τροχαίας να μην είναι στο δρόμο για να επιβάλλουν στους οδηγούς να ανάψουν τα ...φώτα! Ναι, τα φώτα. Δεν είναι δυνατόν να στήνονται τα συνεργεία της τροχαίας μέσα στο Καμποχώρι για παράδειγμα ή στην έξοδο του Αιγινίου και να σε γράφουν για ραντάρ επειδή έτρεχες με 70 όταν το όριο είναι 50Κm/h. Και άμα τους ρωτήσεις τους ίδιους τους τροχαίους με πόσο τρέχουν στο ίδιο σημείο η απάντηση είναι: και εγώ το ίδιο με σένα τρέχω.
Συνεπώς, μαζί με την επιβαλλόμενη εκπαίδευση, την ουσιαστική και όχι την δήθεν εκπαίδευση, στα σχολεία και με την συστηματική επιμόρφωση όλων των οδηγών, με την ανά πενταετία επανεξέτασή τους χωρίς παράβολα και έξοδα, με την οριστική αφαίρεση των αδειών οδήγησης σε υπότροπους για μέθη, με μια σειρά άλλων παρεμβάσεων κλπ θα δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Δείτε την τοποθέτηση του βουλευτή που άνοιξε ένα σημαντικό κεφάλαιο για συζήτηση που επιτέλους πρέπει να γίνει.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΗ ΤΟ ΘΕΤΕΙς ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙς ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΕΙΣΠΡΑΧΤΙΚΗ.Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
aaa