Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Παιδαγωγική παρέμβαση- δράση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης στα προσφυγόπουλα στην Αγ. Βαρβάρα


Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων κα Ολυμπία Μπέτσα οργάνωσαν και....
υλοποίησαν, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Αγίας Βαρβάρας, εθελοντικό παιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο "Λογοτεχνικές και εικαστικές δράσεις στους μικρούς πρόσφυγες". 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη συγγραφέα - Σχολική Σύμβουλο κα Ελισάβετ Τάρη που αφηγήθηκε στα παιδιά το γνωστό παραμύθι "Έλμερ, το παρδαλό ελεφαντάκι" Η αφήγηση συνοδεύτηκε από χορό, τραγούδι και πλούσιες παιδαγωγικές δράσεις.


Ακολούθησαν εικαστικές δημιουργίες των παιδιών με πολύ χρώμα και φαντασία υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και γνωστών εικαστικών Δέσποινας Περηφανοπούλου και Δημήτρη Κατσαβού. Τη διαμεσολάβηση στις δύο γλώσσες, ελληνικά και αραβικά, έκανε με μεγάλη επιτυχία η Αμάρ, η μικρή προσφυγοπούλα από το μαρτυρικό Χαλέπι της Συρίας


Η συγκεκριμένη παιδαγωγική δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας που στοχεύει στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των προσφυγόπουλων για την ένταξή τους στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις στην Αλεξάνδρεια, καθώς και προγραμματισμένες επισκέψεις των παιδιών σε χώρους ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας, το Εθνογραφικό Κέντρο "Γιώργη Μελίκη" κ.ά. Ειδικά για το Εθνογραφικό Κέντρο, ο γνωστός δημοσιογράφος και Εθνογράφος κ. Γ. Μελίκης, κατέθεσε στη Διεύθυνση εξαιρετικές ιδέες για δράσεις και επαφή των προσφυγόπουλων με την ελληνική λαϊκή τέχνη και παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: