Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ξανά θέμα παραχώρησης σχολικού γυμναστηρίου σε αθλητικό σύλλογο

Δημ. Συρόπουλος
πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής
Δ΄Βάθμιας Εκπ/σης
-Σήμερα το μεσημέρι στη 1 η συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής


Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι στη 1 στο δημαρχείο το διοικητικό συμβούλιο της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπό την προεδρία του Δημ. Συρόπουλου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ρουτίνας εκτός του τελευταίου που αφορά σε ακόμα μια παραχώρηση σχολικού χώρου σε αθλητικό σύλλογο της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα ο σύλλογος Τηλέμαχοι αιτείται να του παραχωρηθεί το κλειστό στο 1ο Λύκειο- Γυμνάσιο της Αλεξάνδρειας για τον τμήμα γυμναστικής που διαθέτει. Είναι φανερό ότι το καθεστώς των παραχωρήσεων δημοτικών και δημόσιων χώρων σε.....
συλλόγους, σε πάσης φύσεως συλλόγους στους οποίους δε γίνεται κανένας ουσιαστικός έλεγχος και αξιολόγηση προκαλεί προβλήματα σε έναν δήμο που ουδέποτε είχε συγκροτημένη αθλητική πολιτική.

Δεν είναι μομφή κατά του εν λόγω συλλόγου το παραπάνω σχόλιο αλλά κατά των διοικήσεων του δήμου διότι λειτουργούν με "αυτόματο πιλότο" και στο θέμα αυτό όπως και στον τομέα του πολιτισμού. Ούτε μομφή κατά της σχολικής επιτροπής είναι διότι αυτή έχει συγκεκριμένα και αυστηρά ορισμένα εκ του νόμου περιθώρια κινήσεων και δεν ασκεί πολιτική. Πολιτική χαράσσει και ασκεί η διοίκηση συνολικά και βέβαια η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας κλπ. Είναι προφανές ότι είναι ζητούμενο ένα τοπικό πλαίσιο αναφοράς και πολιτικής στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ο κερματισμός, ο άγονος ανταγωνισμός και οι αντιπαραθέσεις, οι επικαλύψεις και το ξόδεμα δυνάμεων φυσικών και υλικών δεν αρμόζει στην περιοχή και στην συγκυρία. Και εδώ πρέπει να κάνει την παρέμβασή του ο δήμος συγκεντρώνοντας τις δυνάμεις αυτές και εν μέσω διαλόγου και πλάνου να προκύψει η σύνθεση.

Αναλυτικά η πρόσκληση με τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης είναι:


ΠΡΟΣΚΛΗΣH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν.3463/2006 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ.5 του N.3852/2010, σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας), σε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας, που θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 με θέματα ημερήσιας διάταξης: 

1.Αποδοχή συνολικού χρηματικού ποσού 57.564,00€ (Δ΄ κατανομή 2016) από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του Δήμου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων (απόφαση 468/2016 Δ.Σ.) 

2.Παράταση της συναφθείσας σύμβασης υγρών καυσίμων θέρμανσης, της Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δήμου Αλεξάνδρειας, μέχρι την υπογραφή νέας σύμβασης. 

3.Κατακύρωση πλειοδοτικού διαγωνισμού μίσθωσης κυλικείου του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου Αλεξάνδρειας. 

4.Αποδοχή ή μη της αίτησης παραίτησης της κας Δούκα Αλεξάνδρας από τη μίσθωση του κυλικείου του Γυμνασίου Πλατέος. 

5.Εισήγηση για την παραχώρηση ή μη του κλειστού γυμναστηρίου του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Αλεξάνδρειας, στον Αθλητικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας ¨ΤΗΛΕΜΑΧΟΙ¨ για την εκγύμναση των αθλητών του τμήματος γυμναστικής. 


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. 
 ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ.