Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Η εμμονή στον λαϊκισμό απόδειξη της αδυναμίας των ανόητων- Για το παγοδρόμιο ο λόγος και πάλι


Επανέρχομαι στο θέμα με το παγοδρόμιο και με τον τρόπο που επέλεξε η διοίκηση του δήμου να το παραχωρήσει στο ιδιώτη που το εκμεταλλεύεται.


Η όλη ρητορική που έχει αναπτυχθεί από συγκεκριμένους δημοσιολογούντες και που δυστυχώς έχει υιοθετηθεί πλήρως από την μείζονα αντιπολίτευση χωρίς να επεξεργαστεί στοιχειωδώς είναι αν μη τι άλλο λαϊκιστική, αστήρικτη, αντιφατική και εν......
τέλει άσφαιρη πολιτικά. 
-Αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο δήμος έπρεπε να προβεί σε δημοπρασία για τον χώρο ενώ δεν υπήρχε κανένας ενδιαφερόμενος για να μπει στην διαδικασία της δημοπρασίας είναι προφανώς είτε άσχετοι είτε στόχευαν στην ματαίωση της παρουσίας αυτής της δραστηριότητας που αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων συμπολιτών από όλον τον δήμο και που έχει δώσει ανάσες στο κέντρο της πόλης.
-Ας υποθέσουμε ότι ο δήμος έκανε δημοπρασία. Η δημοπρασία θα ήταν άκαρπη διότι δεν θα εκδήλωνε κανένας ενδιαφέρον να συμμετάσχει. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι είτε ότι το παγοδρόμιο δεν θα ήταν στην πόλη και θα στερούνταν τα παιδιά και η αγορά τα όποια οφέλη της παρουσίας αυτής είτε θα επαναλαμβάνονταν με ανακοθορισμό του τιμήματος ανά τετραγωνικό μέτρο που αρχικά θα είχε καθορίσει ώστε να γίνει ελκυστική για τον επιχειρηματία.
-Όπως ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει από ανάλογες δημοπρασίες ανά την επικράτεια το τ.μ δημοπρατήθηκε σε πολύ χαμηλό τίμημα είτε επελέγη για όλον τον χώρο αρχικό τίμημα ως τιμή εκκίνησης τα δύο χιλιάρικα.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο δήμος υποθετικά "έχασε" δυο άντε τρεις χιλιάδες ευρώ. Αυτά δηλαδή που επιβαρύνεται δίδοντας στον επιχειρηματία ρεύμα και νερό για το διάστημα που λειτουργεί.
Ωστόσο, μεταξύ της ΚΕΔΑ και του επιχειρηματία, όπως τόνισε στην πρόσφατη συνεδρίαση του συμβουλίο ο πρόεδρος Δελιόπουλος, υπογράφτηκε συμβόλαιο που προβλέπει την δωρεάν προμήθεια 500 εισιτηρίων που θα δοθούν σε απόρους και μαθητές και ευπαθείς ομάδες συνδημοτών. Το κόστος αυτής της δωρεάν παραχώρησης μπορεί να υπολογιστεί ότι καλύπτει στο μεγαλύτερο ποσοστό το κόστος του ρεύματος και του νερού.
-Τουτέστιν, η διοίκηση της ΚΕΔΑ και ο Δελιόπουλος προσωπικά κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία μιας δράσης που αποτελεί πόλο έλξης για τα παιδιά και όχι μόνο και παράλληλα να προμηθευτεί εισιτήρια αξίας ισόποσης με το κόστος του ρεύματος που θα καταναλώσει το παγοδρόμιο. Δηλαδή ο δήμος δεν θα "μπει μέσα" αφενός και αφετέρου προσφέρει στους δημότες την δυνατότητα να έχουν μέσα στα πόδια τους το παγοδρόμιο που όταν λειτούργησε στη Βέροια πριν από λίγα χρόνια στην πλατεία Ωρολογίου με δωρεάν παραχώρηση και εκεί ήταν αναγκασμένοι να πάνε στη Βέροια για να διασκεδάσουν.
-Ας έρθουμε τώρα στο ιδεολογικό υπόβαθρο της ένστασης αν βέβαια υπάρχει αυτό διότι προσωπικά πιστεύω ότι το μόνο που υπάρχει στο κεφάλι όσων δημόσια διαφωνούν είναι τρικυμία και χάος.
-Λένε ορισμένοι ότι θα έπρεπε ο δήμος να αγοράσει την υπηρεσία αυτή, να δώσει δηλαδή γύρω στα 20 χιλιάρικα και να δίνει το παγοδρόμιο δωρεάν στα παιδιά. Το γεγονός ότι το δημοτικό ταμείο θα πλήρωνε τα 20 χιλιάρικα ουδόλως τους απασχολεί και ούτε καν το λαμβάνουν ως παράμετρο στον "συλλογισμό" τους.
-Οι ίδιοι εν τρικυμία ευρισκόμενοι ήταν αυτοί που ασκούσαν κριτική στην ΚΕΔΑ το καλοκαίρι διότι είχε αγοράσει την συναυλία της Ασλανίδου με το επιχείρημα ότι ο δήμος δεν πρέπει να είναι επιχειρηματίας και να αφήνει την αγορά να κάνει τη δουλειά της. Τώρα, που η αγορά λειτουργεί από μόνη της διαφωνούν. Τρικυμία αν μη τι άλλο.
-Συμπερασματικά. Ο στόχος δεν είναι ούτε το παγοδρόμιο ούτε το ταμείο του δήμου. Ο στόχος είναι ο δήμαρχος Γκυρίνης και η διοίκησή του διότι ματαίωσε την προσδοκία σε ορισμένους ανόητους ότι μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στα πράγματα.
-Βέβαια, όταν οι ανόητοι πλαισιώνονται για εντελώς ιδιοτελείς λόγους από υποστηρικτές που εν πολλοίς λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα τότε το πράγμα σοβαρεύει και πρέπει να λυθεί πάραυτα.
-Ως γνωστόν οι ανόητοι δεν έχουν την αίσθηση της πραγματικότητας και νομίζουν ότι είναι το κέντρο της γης, ότι μπορούν να ανεβοκατεβάζουν διοικήσεις, ότι οι ανοησίες που γράφονται και λέγονται δίκην σοβαροφανών αναλύσεων δεν είναι τίποτα άλλο από σκουπίδια που μαλώνου με την λογική, το συντακτικό, την πολιτική, τον κοινό νου, όταν οι ανόητοι στριμώχνονται τότε καθίστανται εκτός από γραφικοί και ...γραφικοί στο τετράγωνο.
-Λοιπόν, θα πρέπει η αντιπολίτευση που άκριτα υιοθέτησε τα όσα γελοία λέγονται και γράφονται να πει γιατί ο δημοτικός της σύμβουλος Τ. Παπαδόπουλος ψήφισε την λειτουργία του παγοδρόμιου με τους όρους της δωρεάν παραχώρησης κλπ.
*Γιατί ως διοίκηση επί Δημητριάδη αλλά και παλαιότερα επί Γκιόνογλου και Δημούλη παραχωρούνταν ΔΩΡΕΑΝ το αμφιθέατρο σε ιδιώτες για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κλπ και οι εκδηλώσεις αυτές συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα του δήμου. Σε τι διαφέρει άραγε η δωρεάν παραχώρηση της πλατείας στο Πνευματικό κέντρο με την δωρεάν παραχώρηση του αμφιθεάτρου; Δημοτικοί χώροι δεν είναι και οι δύο;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις γίνει βασιλικότερος του Βασιλέως. Νομίζω πως αυτό δεν σε τιμά. Όταν μάλιστα εγκαλείς κάποιους για κιτρινισμό, μην τους ακολουθείς και εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Το μεροκάματο να βγάζουμε .....και ας καεί ο τόπος!

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο ....μισθός σου , τέκνον μου!