Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Το πρόγραμμα της Αστερούπολης στο Πλατύ- Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δημοτικού Διαμερίσματος Πλατέος «Η Αστερούπολη» ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου χωριού, το οποίο διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στον πεζόδρομο Πλατέος Ημαθίας.

Οι εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν κατά το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 24 έως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου της Αστερούπολης (17 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30) με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Κ.Α.Π.Η. Αλεξάνδρειας.

Ο πεζόδρομος Πλατέος για......
5η χρονιά μεταμορφώνεται σε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο χωριό στο οποίο οι μικροί και οι πιο μεγάλοι επισκέπτες μπορούν και φέτος να δουν ξωτικά, κλόουν, ξυλοπόδαρους, να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη από τους εθελοντές που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, να ακούσουν μουσική στις προγραμματισμένες συναυλίες, να γράψουν γράμμα στον Αι – Βασίλη, να ασχοληθούν με ζαχαροπλαστική, να παρακολουθήσουν δρώμενα που παρουσιάζουν πολιτιστικοί σύλλογοι, να κάνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές ή να ακούσουν παραμύθια των Χριστουγέννων καθώς και να παρακολουθήσουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας φίλους.
Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν για μια ακόμη χρονιά με το «Παιχνίδι του Χαμένου Θησαυρού», την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, στις 31 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου της Αστερούπολης, στον πεζόδρομο Πλατέος, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Κ.Α.Π.Η. Αλεξάνδρειας. Θα υπάρχει μπουφές για να κεραστούν οι επισκέπτες. Ώρα 19:30 

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

- Παιδικό καραόκε (από ώρα 17:30)

- «Καλέ μου Αϊ Βασίλη». Ο Αϊ Βασίλης διαβάζει τα γράμματα που του στέλνουν τα παιδιά και ετοιμάζει πυρετωδώς τα δώρα τους. Μα είναι τόσα πολλά… Άραγε θα προλάβει να τα παραδώσει έγκαιρα…;;
Η συγγραφέας Μαρία Ποπικώση διαβάζει το βιβλίο της, σε μια διαδραστική παρουσίαση με συμμετέχοντες του μικρούς επισκέπτες της Αστερούπολης, τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά των Χριστουγέννων (για παιδιά προσχολικής ηλικίας έως και 10 ετών). Ώρα 18:00

- Χαιρετισμός και καλωσόρισμα στην Αστερούπολη 2016. Ώρα 19:00 

- Η Αστερούπολη για μια ακόμη χρονιά την πρώτη της ημέρα φιλοξενεί μια συναυλία. Στη σκηνή η Λένα Αντωνίου και οι μουσικοί που τη συνοδεύουν θα μας «ζεστάνουν» για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια
Μαζί της οι Βασίλης Δούκας, Γιάννης Καζελίδης, Μανώλης Λιακόπουλος.
Ώρα 19:00 

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Δεκεμβρίου 2016

- Παιδικό καραόκε (από ώρα 17:30)

- Ανάγνωση παραμυθιών για τους μικρούς μας φίλους (από ώρα 17:30, στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη)

- Η θεατρική ομάδα των παιδιών της Αστερούπολης παρουσιάζει τη χριστουγεννιάτικη παράστασή της «Τα σκανδαλιάρικα Χριστούγεννα».
Ώρα 18:00

- Μουσικοχορευτική παράσταση σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς από το χορευτικό τμήμα της Αστερούπολης (συντονίστρια η Μελίνα Δέδε).
Ώρα 18:30

- Ο Άγιος Βασίλης έρχεται στην Αστερούπολη και μοιράζει πολλά δώρα στους μικρούς αγαπημένους του φίλους
Ώρα 19:00

- Γλέντι, χορός και μουσική από τον DJ της Αστερούπολης
Ώρα 20:30 

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

- Παιδικό καραόκε (από ώρα 17:30)

- Ανάγνωση παραμυθιών για τους μικρούς μας φίλους (από ώρα 17:30, στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη)

- Οι Tsirkolino στην Αστερούπολη
Ώρα 18:00

- Μουσικοχορευτική παράσταση σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς από το χορευτικό τμήμα της Αστερούπολης (συντονίστρια η Μελίνα Δέδε).
Ώρα 18:30


- Ο Νίκος Απέργης στην Αστερούπολη. Με παλιές και νέες επιτυχίες του, θα μας οδηγήσει σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι με γιορταστική διάθεση και ατμόσφαιρα, στην εμφάνισή του στη σκηνή του Χριστουγεννιάτικου χωριού μας.
Ώρα 19:30

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

- Παιδικό καραόκε
(από ώρα 17:30)

- Ανάγνωση παραμυθιών για τους μικρούς μας φίλους (από ώρα 17:30, στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη)

- Η κλόουν Meli-Melo σε μια παράσταση που θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους
Ώρα 17:30

- Ώρα για… ζούμπα. Μια ξεχωριστή παρουσίαση από την Πάττυ Παράσχου και τους 20 συμμετέχοντες, που θα σας ενθουσιάσει.
Ώρα 18:30


- Η Αστερούπολη φιλοξενεί την Εστία Ρουμλουκιωτών. Παραδοσιακή τοπική μουσική, χοροί και τραγούδια στον πεζόδρομο Πλατέος και στη συνέχεια στη σκηνή της Αστερούπολης.
Ώρα 19:00


Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 

- Παιδικό καραόκε (από ώρα 17:30)

- Ανάγνωση παραμυθιών για τους μικρούς μας φίλους (από ώρα 17:30, στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη)

- Θεατρική παράσταση και χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος.
Ώρα 18:00

- Στη σκηνή της Αστερούπολης το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας. Στη συνέχεια γλέντι με ζωντανή μουσική (παραδοσιακή και λαϊκή μουσική) και παραδοσιακά εδέσματα από το Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος «Ο ΒΑΡΑΣΣΟΣ».
Ώρα 19:00

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

- Παιδικό καραόκε
(από ώρα 17:30)

- «Όλη η Γη μια αγκαλιά». Το θέμα της συμβίωσης σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία είναι ιδιαίτερα επίκαιρο ακόμη και στις μικρές τοπικές μας κοινωνίες. Μια δράση την επιμέλεια της οποίας έχει η παιδαγωγός και σύμβολος ενηλίκων Ειρήνης Αθανασάκη – Κοσκερίδου. Μέσα από προβολή ταινίας και βιωματικών ασκήσεων γίνεται προσέγγιση των εννοιών της πολυπολιτισμικότητα και διαφορετικότητα. Μέσα από το παιχνίδι τη συνειδητοποίηση ότι η  αγάπη, η φιλία, η ισότητα γκρεμίζουν τα τείχη της διαφορετικότητας και θεμελιώνουν έναν κόσμο που στηρίζεται στη δικαιοσύνη και στη συναδέλφωση.
Για παιδιά από 6 ετών και για όσους-ες νιώθουν παιδιά…
Ώρα 17:30

- Η Αστερούπολη φιλοξενεί για μια ακόμη χρονιά τις βραβευμένες χορωδίες της Μελίκης.
Ώρα 18:00

- Συναυλία του Γιώργου Γελαράκη και της μπάντας του. Μουσική από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Ελληνικά έντεχνα και λαϊκά τραγούδι, μπαλάντες ρόκ αλλά και σκα-ρέγκε εναλλάσσονται ευχάριστα στη σκηνή της Αστερούπολης.
Ώρα 19:30 

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

- Παιδικό καραόκε
(από ώρα 17:30)

- Ανάγνωση παραμυθιών για τους μικρούς μας φίλους
(από ώρα 17:30, στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη)

- Επίδειξη καράτε από τον Αθλητικό Σύλλογο Καράτε Πλατέος της Όλγας Τσακμακιδου και του Χρήστου Ξανθόπουλου.
Ώρα 18:30

- Η Ανατολική Θράκη, οι χοροί και τα έθιμά της ζωντανεύουν στη σκηνή της Αστερούπολης από τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Τρικάλων «Η Ανατολική Ρωμυλία». Μαζί μας το εφηβικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου.
Ώρα 19:00

- Η ποντιακή παράδοση παρουσιάζεται για μια ακόμη χρονιά στην Αστερούπολη και οι «Μωμώγεροι» έρχονται στον πεζόδρομο Πλατέος. Ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων Αλεξάνδρειας αναβιώνει το έθιμο ενώ το χορευτικό του Συλλόγου παρουσιάζει χορούς του Πόντου.
Ώρα 20:00

- Μουσική βραδιά με τα Χάλκινα της Γουμένισσας
Ώρα 21:00
  
Σάββατο 31 Δεκεμβρίου

- Οι μικροί φίλοι μας πάνε… κυνήγι. Για το καθιερωμένο πλέον «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού». Η μια πληροφορία οδηγεί στην άλλη, τα σημάδια και οι αινιγματικές φράσεις πρέπει να αποκωδικοποιηθούν και η πρώτη ομάδα που θα τα βρει θα απαντήσει την ερώτηση – κλειδί. Ποια ομάδα θα φτάσει πρώτη και θα βρει τον χριστουγεννιάτικο Χαμένο Θησαυρό;;;
Το κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού ξεκινά στις 5 το απόγευμα, μπροστά από την Υποδοχή.

- Η Αστερούπολη θυμάται για μια ακόμη χρονιά την Καππαδοκία και τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της. Ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος «Ο ΒΑΡΑΣΣΟΣ» θα παρουσιάσει το δρώμενο του Αγίου Βασιλείου. Αναβίωση του εθίμου «Προσκύνημα στον Αη-Βασίλη».
Ώρα: 19:30

- Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στην Αστερούπολη. Πάρτε την παρέα σας και ελάτε να αλλάξουμε χρονιά όλοι μαζί στον πεζόδρομο Πλατέος. Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ (στο οποίο αν θέλετε συμμετέχετε και εσείς με την παρέα ή την οικογένειά σας), με κρασί, χορό και διασκέδαση.
Ώρα έναρξης: 21:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: