Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στα Χρονικά: Η αποθέωση της γρουνοχαράς, οι χειραψίες, οι παρέες και τι τραβάνε οι γυναίκες των υποψήφιων

κάνα τροχαίο για αλλαγή. Μιλάμε για την αποθέωση του μαχόμενου τύπου. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες αναλαμπές αλλά χάνονται, πάνε άπατες ως μη γενόμενες.
Γρουνοχαρά όμως παραδοσιακή κάνει μόνο ένας σύλλογος και πρέπει να το πούμε και να του το αναγνωρίσουμε. Ο ΛΟΝΑΠ είναι αυτός και με τα μάτια μου είδα την Παρασκευή το μεσημέρι δυο μέλη του συλλόγου να κυνηγάνε το γουρούνι μέσα στην αυλή του συλλόγου. Αυτόπτης μάρτυρας που λένε. Οι άλλοι σύλλογοι, από τον Σταυρό ως το Κλειδί, κάνουν εκδηλώσεις ιμιτασιόν αφού να είναι καλά ο χασάπης του χωριού. Συνεπώς αποδίδοντας τα εύσημα στον ΛΟΝΑΠ για την εμμονή του στην παράδοση αρχίζω από την δική του εκδήλωση.
ομάδα της μειοψηφίας του δήμου με επικεφαλής τον Βένιο. Ο Βένιος είχε φορέσει την παλτουδάρα του και το μόνιμο χαμόγελο, υπομειδίαμα θα έλεγα, κυριαρχούσε στο πρόσωπό του. Έδινε το χέρι του χαλαρά και όχι γεμάτα γιατί θα πρέπει να είχε καταπονηθεί τις προηγούμενες μέρες από τόσες εκδηλώσεις. Σε αντίθεση με τον Βένιο που κρύωνε ο Κίμωνας είχε επιλέξει πουκάμισο και ανοιχτό σακάκι δείχνοντας ότι παρά την ηλικία που
πέρασε παραμένει ακμαίος και ανθεκτικός. Από δίπλα τους η Όλγα Καστανά που έπαιζε εντός έδρας αφού είναι η δασκάλα χορού στον σύλλογο, η Όλγα Μοσχοπούλου και ο Κώτσιος ο Διακόπουλος παρέα με τον Πασιντέλη συγκροτούσαν την αποστολή. Εντάξει, ο Γιάννης δεν πήγε ως δημοτικός σύμβουλος αλλά μην ξεχνάτε ότι η παρουσία του στα κοινά είναι διαχρονική και δικαιούται να είναι παντού. Να μην παραλείψω ότι στο τραπέζι αυτό ήταν και ο Γιώργος Τζίλας, ο παλιός πρόεδρος της ΔΕΥΑ που παραμένει ενεργός και παρακολουθεί τα πράγματα από κοντά.
στηρίξει με νύχια και με δόντια. Ωστόσο, την δεύτερη Κυριακή έγινε η αλλαγή πλεύσης γιατί ο ψηλός έχει μύτη,
οσμίσθηκε τη δουλειά και άλλαξε γραμμή. Έκτοτε, η ομάδα αυτή δεν έχει και τα πλέον θερμά αισθήματα αλλά όταν σε τείνει το χέρι ένας βουλευτής κάνεις την καρδιά σου πέτρα και χαμογελάς λίγο, έστω και βεβιασμένα, και ανταποδίδεις χρονιάρες μέρες που είναι. Μάλιστα ο Μαντζόλας έσπασε ένα χαμόγελο να και η Όλγα φιλήθηκε σταυρωτά με τον ψηλό. Φαίνεται ότι ο χρόνος όλα τα
γιατρεύει και γιάτρεψε και την πληγή αυτή.

Παντόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ και αγαπημένος των παππούδων και των γιαγιάδων του Γιδά, και πήγαν κι αυτοί για χειραψία. Να γνωρίζει ο Σάκης και ο δήμαρχος ότι η αστική ευγένεια δεν είναι ευαγγέλιο αλλά εργαλείο που εφαρμόζεται ανά περίσταση και ανά κατάσταση. 
τέτοια που δεν μπορούσε κανείς να την αγνοήσει. Άμα ήθελαν ας έκαναν και αλλιώς. Λοιπόν, στο τραπέζι αυτό οι αφοί Γκιουρτζή. Ο Στέφανος ο παιδίατρος και ο Γιάννης ο οδοντίατρος που επί σειρά ετών πρόσφερε στα κοινά είτε ως δημοτικός σύμβουλος είτε ως νομαρχιακός και αντινομάρχης είτε ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. Αυτό σημαίνει ότι απαραίτητα, θες δε θες, πας κοντά του και χαμογελάς γιατί διαθέτει ειδικό βάρος και προσβάσεις στους
ψηφοφόρους. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. 

🔄Κάποιο πουλάκι με είπε ότι μόλις τον είδε τον Γιάννη ο δήμαρχος του είπε «να είσαι έτοιμος, επιστρατεύεσαι για το 2019» και ο Γκιουρτζής τόσο που του άρεσε αυτό και ξέσπασε σε γέλια. Κάτι ετοιμάζεται αλλά δε μιλάει κανένας. Γιατί;


του ΛΟΝΑΠ. Ο λόγος για τον Τάσο Μπαρτζώκα που ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές του 2015 και ομολογουμένως πήγε καλά. Τώρα θέλει να είναι εκ νέου και έχει βάσιμες ελπίδες να εκλεγεί αφού βέβαια η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και στην Ημαθία εκλεγούν τρεις βουλευτές της. 

Δε γίνεται με χειροφιλήματα ο
διαχωρισμός κράτους- εκκλησίας σύντροφε
έχει χέρια να το κρατήσει. Αλήθεια, γιατί γίνονται όλα αυτά τα υποτελή; 
δίπλα στο τραπέζι όπου καθότανε ο δήμαρχος με τον βουλευτή κατάφερε να τους καθηλώσει. Και οι δυο, απολύτως συγχρονισμένοι, σήκωσαν το κεφάλι τους και με το ίδιο βλέμμα θαυμασμού τον παρατηρούσαν και τον απολάμβαναν. Τελικά, άμα είσαι φίρμα….
Στον χορό της ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ παρόντες ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης, ο βουλευτής του Σύριζα Χρ. Αντωνίου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΟΜ  Θαν. Παντόπουλος και η περιφερειακή σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας Νίκη Καρατζιούλα
και δεν κάνουν μόνο οι ντόπιοι. Κάλαντα λένε και οι Πόντιοι που πήραν λύρες και κεμεντζέδες και βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να μαζέψουν και κάνα ευρώ. Πριν ξεκινήσουν όμως πήγαν όλοι μαζί στο σπίτι του πρώην προέδρου και θεματοφύλακα της ενότητας του συλλόγου Θόδωρου Κολοθά για να του πουν τα κάλαντα. Ο Θόδωρος άνοιξε το σπίτι του και γεμάτος χαρά από την μεγάλη τιμή που του έκανε ο σύλλογος φωτογραφήθηκε κι όλας μαζί τους όλος ικανοποίηση.
στους κάδους ρε φιλαράκια. Δεν προξενούμε ζημιά στο αστικό κράτος με τον τρόπο αυτό. Δεν προκαλούμε ρωγμές ούτε σφυρηλατούμε ταξικές συνειδήσεις με φωτιές στους σκουπιδοτενεκέδες. Εντάξει; Το μόνο που καταφέρνετε είναι να τρώτε κράξιμο και μάλιστα μεγάλο.

🔺Τιμήθηκε από την μητρόπολη και τον μητροπολίτη
προσωπικά ο ΛΟΝΑΠ για την μέχρι τώρα προσφορά του στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής. Πολύ καλά έκανε ο μητροπολίτης και βράβευσε τον σύλλογο αλλά με την ενέργειά του αυτή ανέδειξε για ακόμα μια φορά το κενό που υπάρχει στο πολιτικό επίπεδο και ειδικότερα στον δήμο Αλεξάνδρειας αλλά και στη Νομαρχία.
Αν υπήρχαν οργανωμένες δομές και γραφεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων θα διοργάνωναν τέτοιες εκδηλώσεις τιμής προς συλλογικότητες και άτομα και δεν θα δίνονταν χώρος στους παπάδες να βραβεύουν αριστούχους μαθητές και συλλόγους κλπ κλπ.
Συνεπώς; Κατά τα άλλα ορισμένοι θέλουν διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους. 

🔺Δεν μπορώ να κλείσω τα παραπολιτικά χωρίς να κάνω
καμιά αναφορά στον Κώστα Ναλμπάντη, τον αναπληρωτή δημάρχου και αντιδήμαρχο τεχνικών έργων.
Πήγε που λέτε στη Νέα Υόρκη ο Κωστής και εγώ το έμαθα δυο μέρες που είχε επιστρέψει. Μιλάμε για χρονοκαθυστέρηση και μάλιστα με πληροφόρησε ο αντιδήμαρχος ότι τον στεναχώρησα όταν βρισκότανε στο Αμέρικα διότι διάβαζε ένα άλλο κείμενο που δημοσίευσα και έλεγα αν νοιάζεται κανείς αν παραμείνει στη θέση του ο Ναλμπάντης ή αν το καράβι πέσει στα βράχια; Το διάβασε λάθος ο αναπληρωτής και όλα καλά.
Αλλά κι εγώ όμως νιώθω ικανοποίηση που με διαβάζουν και μάλιστα στην  άλλη άκρη του κόσμου.

Άντε, καλή χρονιά σε όλους και με υγεία πάνω απ΄ όλα. Όλα τα άλλα έρχονται η παλεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: