Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Το Λύκειο Κορυφής συγκέντρωσε και παρέδωσε τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αλεξάνδρειας

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, των κοινωνικών προβλημάτων και της συνολικότερης απαξίωσης, το σχολείο έχοντας ένα πολυδιάστατο ρόλο εκτός από τη......
μέριμνα για τη μετάδοση των γνώσεων και των δεξιοτήτων, οφείλει να φροντίζει για την ανάπτυξη και την εμπέδωση των κοινωνικών αξιών.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κοινωνική αλληλεγγύη και για το λόγο αυτό οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής συναισθανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους συμπολίτες μας και ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της εποχής, με την ευκαιρία
των Χριστουγέννων προβάλλουν μία άλλη διάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Συγκέντρωσαν τρόφιμα τα οποία προσέφεραν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, προκειμένου να μοιραστούν από τους υπεύθυνους σε εκείνους τους συμπολίτες μας που γνώρισαν και βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της κρίσης.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί της σχολικής κοινότητας των Λυκείου Πλατέος- Κορυφής προσέφεραν σε αυτή την εκδήλωση αλληλεγγύης. Τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, γάλατα, κ.ά. που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο σχολείο παραδόθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, ώστε να προσφέρουν την ελάχιστη ανακούφιση στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
Η παράδοση των τροφίμων έγινε από τους μαθητές των μαθητικών συμβουλίων και το διευθυντή του σχολείου κ. Θεοδωρακόπουλο Πρόδρομο, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπρουσκέλη Νικόλαο και την κ. Ραφαηλίδου Εύα, που εκπροσώπησαν την υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αλεξάνδρειας, το πρωί της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου.
Ο κ. Μπρουσκέλης ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους και την ευγενική χειρονομία εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η κοινωνία στα πρόσωπα των νέων, μέσω της αλληλεγγύης, μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο».
Το πνεύμα των Χριστουγέννων που μας αναγεννά ως ανθρώπους με την εμφάνιση και την κυριαρχία των αισθημάτων της χαράς, της αισιοδοξίας και κυρίως της αγάπης μαζί με τα «κάλαντα» στη σχολική κοινότητα Γενικού Λυκείου Πλατέος – Κορυφής έφερε και την έκφραση της αλληλεγγύης, της προσφοράς και του εθελοντισμού αποτυπώνοντας τα μοναδικά αυτά συναισθήματα προς το συνάνθρωπο.
Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η Σχολική Κοινότητα Γενικού Λυκείου Πλατέος – Κορυφής εύχεται σε όλους,
Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ 2017 ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ, ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ υπενθυμίζοντας μας ταυτόχρονα τον «Ύμνο της Αγάπης» (όπως είναι γνωστό στον χριστιανικό κόσμο, το τμήμα του 13ου Κεφαλαίου της της Προς Κορινθίους Α’ Επιστολής του Αποστόλου Παύλου)
Ἐὰν ταῖς γλώσσαις τῶν ἀνθρώπων λαλῶ καὶ τῶν ἀγγέλων, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, γέγονα χαλκὸς ἠχῶν ἢ κύμβαλον ἀλαλάζον.
καὶ ἐὰν ἔχω προφητείαν καὶ εἰδῶ τὰ μυστήρια πάντα καὶ πᾶσαν τὴν γνῶσιν, καὶ ἐὰν ἔχω πᾶσαν τὴν πίστιν, ὥστε ὄρη μεθιστάνειν, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδέν εἰμι.
καὶ ἐὰν ψωμίσω πάντα τὰ ὑπάρχοντά μου, καὶ ἐὰν παραδῶ τὸ σῶμά μου ἵνα καυθήσωμαι, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδὲν ὠφελοῦμαι.
Ἡ ἀγάπη μακροθυμεῖ, χρηστεύεται, ἡ ἀγάπη οὐ ζηλοῖ, ἡ ἀγάπη οὐ περπερεύεται, οὐ φυσιοῦται,
οὐκ ἀσχημονεῖ, οὐ ζητεῖ τὰ ἑαυτῆς, οὐ παροξύνεται, οὐ λογίζεται τὸ κακόν,
οὐ χαίρει ἐπὶ τῇ ἀδικίᾳ,
συγχαίρει δὲ τῇ ἀληθείᾳ πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ἐλπίζει, πάντα ὑπομένει.
Ἡ ἀγάπη οὐδέποτε ἐκπίπτει. εἴτε δὲ προφητεῖαι, καταργηθήσονται εἴτε γλῶσσαι, παύσονται εἴτε γνῶσις, καταργηθήσεται

Δεν υπάρχουν σχόλια: